Автор Тема: Formula 1 - Season 2020  (Прочитано 158206 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Formula 1 - Season 2020
« Одговори #1185 на: 06 Декември 2020, 21:11:31 pm »
нема да ја решиме дилемата „колата или возачот“ пошто не е воопшто дилема

требаат и двете

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1186 на: 06 Декември 2020, 21:12:01 pm »
Па Расел не е прв, до Хамилтон ќе да е ;D

Ќе ми каже ли некој што утнаа со гумите на Расел?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1187 на: 06 Декември 2020, 21:16:33 pm »

требаат и двете
А богами и тим треба, ко што се виде у приказнава денес.

Сепак, мерцедесот е оној кој што ја прави предноста, а не Хамилтон, признај :)
Се покажа дека и со лева рука да седне било кој у Мерцедесов болид, може да биде прв. Така и Расел. Со 20 минути возење туѓ болид пред трка, на кој не му се ни седиште ни педаљи наместени за негов гс, го извозе болидот ко Хамилтон. Да не зезнеше тимот работа по боксови, глат ќе си беше прв ко Хамилтон. Ем и не плачеше ко Хамилтон.
И секако, да не го заборавиме и Ботас. Беспрекорно си седеше на второ место дур не му се посреќи да биде пред својот тимски колега, ни крив ни дужен. ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1188 на: 06 Декември 2020, 21:27:10 pm »
Се покажа дека и со лева рука да седне било кој у Мерцедесов болид, може да биде прв

Никако. Да ми извиниш, но ова е маалско-семкарски, да не речам сељачки муабет. Уште еднаш: проштевај.

Хамилтон денес ќе беше прв, пошто уопште немаше да влага у кобниот бокс (и највероватно ќе беа уан-ту со ботас пошто уопште немаше да се деси факапот)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1189 на: 06 Декември 2020, 21:29:51 pm »
Од кај знаеш? Ако е маалско-семкарски мојов муабет, твојот дека Хамилтон ќе победеше и немаше да влезе у бокс е муабет од пред Кино Влае после филм со Брус Ли :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1190 на: 06 Декември 2020, 21:39:06 pm »

требаат и двете
А богами и тим треба, ко што се виде у приказнава денес.

Се покажа дека и со лева рука да седне било кој у Мерцедесов болид, може да биде прв. Така и Расел. Со 20 минути возење туѓ болид пред трка, на кој не му се ни седиште ни педаљи наместени за негов гс, го извозе болидот ко Хамилтон. Да не зезнеше тимот работа по боксови, глат ќе си беше прв ко Хамилтон. Ем и не плачеше ко Хамилтон.
И секако, да не го заборавиме и Ботас. Беспрекорно си седеше на второ место дур не му се посреќи да биде пред својот тимски колега, ни крив ни дужен. ;D
Среќа што имаше ваква трка за да ги разјасни дилемите.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #1191 на: 06 Декември 2020, 21:49:34 pm »
hamilton ke go odjebese timot i nemase da vlaga u boks... i ke bese prv

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За да го направиш тоа треба да имаш авторитет, и години и години искуство. :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1192 на: 06 Декември 2020, 21:53:03 pm »
Не може да знаеш. Тоа се шпекулации и маалско-семкарски муабети, што би рекол filipv. Она што не е шпекулација е возењето на Расел додека не посраа во боксот на мерцедес. А тоа беше на исто ниво како Хамилтон што вози во мерцедес. Мојот заклучок е дека мерцедесот е тој што ја прави „играта“, а не возачот. Ботас не го есапам, он уплаќа у трет столб на пензиски фонд, не е он за шампион таму.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #1193 на: 06 Декември 2020, 21:56:18 pm »
Ууу, следна година место Ботас, Расел да биде во Мерц, па да му го исцепи гзенцето на циганчето расплачено. Лелелелелеле, лелелелелелеее.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1194 на: 06 Декември 2020, 22:06:43 pm »
Ууу, следна година место Ботас, Расел да биде во Мерц, па да му го исцепи гзенцето на циганчето расплачено. Лелелелелеле, лелелелелелеее.
Уште подобра опција е да си биде Расел со Хулкенберг во Мерцедес. Нема потреба од моменталните главни возачи.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #1195 на: 06 Декември 2020, 22:10:52 pm »
Дури да поверува човек дека непотребниот бокс беше со цел Расел да не биде прв, т.е. да не излезе на виделина дека не е плачкото Хамилтон најдобар туку дека Мерцедесот е тој што е доминантен.
Леклерк пробува да се замеша во битката со тотално инфериорниот болид и затоа е пре агресивен, а често и греши.
Верстапен јбг, штета, ама неколку пати он беше тој кој што предизвикуваше така да...
Како навијач на Фиат со душа чекам да заврши 2020 и се надевам догодина да дозволат малку уљенце да гори т џетот и да бидат по конкурентни.
« Последно менување: 06 Декември 2020, 22:27:54 pm ace-106 »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1196 на: 06 Декември 2020, 22:12:33 pm »
Абе трет пат прашувам, што згешија со гумите кај Расел?

Му ставија 4 предни?

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
« Одговори #1197 на: 06 Декември 2020, 22:26:47 pm »
Абе трет пат прашувам, што згешија со гумите кај Расел?

Му ставија 4 предни?
Мислам дека ги смешаа со на ботас

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #1198 на: 06 Декември 2020, 23:05:08 pm »
Како фан на Хамилтон, морам да кажам дека од ова денес што го видовме дефинитивно болидот му дава огромна предност.

Тоа со питот не кажува ништо, се гледа дека болидот во раце на одличен  возач буквално гарантира победа. Интересно би било Мерцедес да го сменат Ботас со некој како Расел, Верштапен,  Рикардо па да гледаме борба,  Ботас си потврди дека не е тркач и не е достоен за да го предизвика Хамилтон.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #1199 на: 06 Декември 2020, 23:13:50 pm »
На Мерцедес поважно му беше Ботас да биде пред Расел, па макар тоа ги чинело и подиум(и)