Автор Тема: Formula 1 - Season 2020  (Прочитано 145802 пати)

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
Одг: Formula 1 - Season 2020
« Одговори #690 на: 16 Август 2020, 20:06:25 pm »
Лингур нелингур си нижи победи... подиуми де.  ;D

Туку кој сака нека каже ама само ја сам га погодил Леклер дека нема да заврше трка.  :D Ова ниту Хамилтон не можеше да го погоди колку сака победи и титули нека има.  ;D
Ај за Џорџ Расел не беше тешко дека нема да освои бодови. ::)
И кој ќе ме части сега? ;D
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23958.msg1151677.html#msg1151677

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1821
« Одговори #691 на: 16 Август 2020, 20:18:10 pm »
https://www.instagram.com/p/CD9Z-YKI719/?igshid=e25581bgnwm5

Интересно видео, али Шуми не е квалификуван како кк експертите за да му се верува.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #692 на: 16 Август 2020, 20:21:16 pm »

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #693 на: 16 Август 2020, 20:28:48 pm »
Лингур нелингур си нижи победи... подиуми де.  ;D

Туку кој сака нека каже ама само ја сам га погодил Леклер дека нема да заврше трка.  :D Ова ниту Хамилтон не можеше да го погоди колку сака победи и титули нека има.  ;D
Ај за Џорџ Расел не беше тешко дека нема да освои бодови. ::)
И кој ќе ме части сега? ;D
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23958.msg1151677.html#msg1151677

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Продаваш типови да уплатиме нешто?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #695 на: 16 Август 2020, 21:07:38 pm »
Продаваш типови да уплатиме нешто?
Ќе се налутат овие што го хејтаат Хамилтон.  ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #696 на: 16 Август 2020, 22:57:48 pm »

Доста паметно би било ако наредна трка вози облечен во бело. ;D
Па ради циганов што си прави некои обреди не вреди да го трпи и да се вари уште толку на сонцево.
Преку к*р веќе, одличен возач ама претера.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3839
« Одговори #697 на: 16 Август 2020, 23:10:37 pm »
Vettel сам си ја истера трката, веќе нема никаква подршка од тимот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #698 на: 16 Август 2020, 23:31:24 pm »
Vettel сам си ја истера трката, веќе нема никаква подршка од тимот.

Кој тим, Ферари одамна се само фигура во Ф1. Се влечат на стара слава,  успеси од минатото.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3281
« Одговори #699 на: 17 Август 2020, 00:30:44 am »
Тото Волф: Хамилтон вози во лига во која игра сам.

Цитат
“At the moment he drives in a league of his own. Totally under control, switching back the engine to save some mileage for races that are more difficult,” Wolff told Sky F1 television.

“The most special thing was at the end we were ready to put soft tyres on his car because it was not enough laps left, and it was the logical choice, and he said ‘Don’t give me the softs, give me the mediums’.

“It was absolutely instinctive understanding.”

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #700 на: 17 Август 2020, 01:10:40 am »
Кој тим, Ферари одамна се само фигура во Ф1. Се влечат на стара слава,  успеси од минатото.
Секој што влегол во ферари кариерата му се уништила. Исклучок е можеби само Шумахер, но и тој заврши со Ферари на неславен начин, сепак имаше неколку сезони во кои освои титули. На крајот беше заменет со Раиконен, а потоа Шумахер премина во Мерцедес каде и немаше значајни резултати.

Ова со Фетел воопшто не е за изненадување.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6555
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #701 на: 17 Август 2020, 07:43:39 am »
Конечниот поредок на крајот на сезоната е јасен од денешните квалификации.
1.Хам. 2.Ботас. 3.Макс
На секоја наредна трка до крајот на сезоната. А мош и на идната исто. Првите 3 места се зацементирани. Од 4то надолу може да гледаш формула.

1.Хам. 2.Макс 3. Ботас
Поправено

Каде што не можи ред бул, ако Хамилтон е напред од камера се гледа како само круза човекот, едноставно не користи кочници, со моторно кочење успорува. А на Ботас да му чадат кочниците.

Албон веќе 1 година се влечка во мидфилот, со 20круга понови гуми и 1 секунда побрз болид не можеше Ветел да го престигни. А реалноста е точно како Макс шо рече на радио, ако го фрлат во гужва лесно ќе ги помини. Овој одвај пред Гасли заврше.

За прв пат после многу години не ја изгледав церемонијата на крајот, само што завршија исклучив. Ништо ново.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #702 на: 17 Август 2020, 10:54:46 am »
Не знам дали го приметивте Кими дека овој пат како да се трудеше да извади максимум што може од таа кола. И толку може таа кола.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #703 на: 17 Август 2020, 11:00:51 am »
@filipv го испратија од Ферари и му уништија кариера.
Еве сега со Фетел што се случува?  :-\
Одеднаш преку ноќ заборавиле да возат?  :-[

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #704 на: 17 Август 2020, 11:28:04 am »
Ф1 е врвен спорт, и како и секој врвен спорт, резултатот е комбинација од мал милион фактори, од кои поранешните успеси на возачите се само еден.

Возачите се луѓе од крв и месо. И они си имаат подеми и падови, физичко-ментални фази, вакви или онакви лични и меѓулични околности, телата и умовите им се менуваат... и сето ова пред воопшто „а“ да кажеме колите какви биле.

Ниту еден врвен спортист не останал вечно врвен. Тоа е нормално и очекувано, и на никој начин не го прави помалку врвен отколку што е. Дали шумахер „заборавил да вози“ откако престана да ниже титули? Дали Моника Селеш е помалку врвна тенисерка  само затоа што денес веројатно ќе биде „пратена по цигари“ од која било рандом 19-годишна тенисерка од првите 100 на АТП?

Лесно ни е нам на карклуб да мудруваме со маусот у едната и курот у другата рука кој каков бил. Веројатно никој од нас нема поим што им се случува меѓу ушите пред секоја трка и пред секоја кривина.

Во секој случај, СИТЕ ДО ЕДЕН СЕ ВРВНИ ВОЗАЧИ, крем од кремот, со (во апсолутни рамки) маргинални разлики во нивните чисто шоферски квалитети. А кога некој маргинално подобар ќе почне да вози маргинално поконзистентно во маргинално побрза кола и со маргинално повеќе среќа - има шанси да стане шампион. А тие што ќе успеат да ја задржат конзистентноста... и победничкиот тим... подолго време, имаат шанса да станат повеќекратни шампиони.

А за тоа кои се најдобри од најдобрите, ние не сме квалификувани да цениме. За тоа ќе треба да ќутиме и слушаме што викаат луѓето што навистина се разбираат, како напр. други ф1 возачи и/или луѓе на врвни раководни позиции во ф1. Ја лично на нив им верувам 1000% пати повеќе отколку на кој било напален интернет-коментатор со непоколебливи сфаќања за светот базирани на гифови, јутјуб видеа и популарни мисконцепции.
« Последно менување: 17 Август 2020, 11:45:57 am filipv »