Автор Тема: Formula 1 - Season 2020  (Прочитано 158373 пати)

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
Одг: Formula 1 - Season 2020
« Одговори #210 на: 12 Јули 2020, 18:36:30 pm »
Можам да го замислам Фетел во РедБул Хонда или уште подобро во „розевиот мерцедес“.  ;)

и редбул и рејсинг поинт јасно и гласно више кажаа дека не се заинтересирани за фетел (претпоставувам: по цената по која се продава)

фетел е скап возач и не секој може да си го приушти. До него е, треба да спушти цена.
Тоа не го пишав во смисла дека има шанси да оди во Рејсинг Поинт туку го замислувам.  ;)
А во РедБул Хонда има шанси да премине пошто денес на патеката за време трка бил Дитрих Матешиц да се види и со Фетел. Наводно „некој“ (Тото Волф  :-X) го замолил да го земе назад пошто во Мерцедес нема место за сега.

И мислам дека цената не е во прашање туку сака болид што може да победи трка. Наводно и Хаас му понудиле место ако сака ама што ќе прави назад, нели?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #211 на: 12 Јули 2020, 18:48:48 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #212 на: 12 Јули 2020, 18:52:18 pm »
И мислам дека цената не е во прашање

Јас мислам дека токму цената е во прашање. Заради пандемијата, фирмите више немаат толку пари ко што имале порано и штедат. Ако не се лажам, и самите ферари кажаа дека причината за отказот од ферари е пандемијата.

Да спушти цена за ред величини ко што напраи кими, пола тимови ќе се испотепаат да го земат.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #213 на: 12 Јули 2020, 19:00:37 pm »
Ферари е општо познато дека не сака да плаќа екстра пари од свој џеб... може ако се обезбедат спонзори, а еден главен спонзор штотуку ги напушти.
Фетел се сложи да вози било каде во болид што може да победува и цената не му е важна поради пандемијата.
Еве ќе видиме што ќе се случи со Ред Бул Хонда.  ;)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #214 на: 12 Јули 2020, 20:08:59 pm »
Имаме несекојдневна привилегија во живо да го следиме возењето на веројатно нај трофејниот и нај добриот пилот во Ф1.

Останаа уште неколку статистички рекорди за совладување, но мислам дека тие ќе бидат совладани.

Веројатно ќе постави рекорд во освоени титули, победи, пол позиции, најбрзи кругови. Оваа година веќе ќе се израмни со титулите на Михаел Шумахер, а каде ќе застане со достигнувањата никој неможе да знае.

Луис Хамилтон е најдоброто нешто што Ф1 може да го има за да задржи публика и фанови пред ТВ.

За да биде ситуацијата поинтересна, типот ги руши сите стереотипи. Со своето возење им ги затвара устите на фашизоидните и расистички ликови кои што единствено нешто што можат да направат е да го гледаат и да си ќутат. А, да и да го оспоруваат талентот и достигнувањата на “циганот”.

Штета што наскоро Шумахер ќе биде вториот најдобар возач во Ф1. Ама па и веројатно тоа е данокот што го плати што еготрипен лик како него се дрзна да скија по шугав терен без кацига на глава.

А, да пред да реплицира некој емитивно погоден јунак, еве да кажам дека навивам за Меклрен и не се врзувам за лик за да правам култ околу него.

Го ценам достигнувањето на Луис и го поддржувам затоа што во свет полн со супериорни белци, “циганот” ги шамара сите и никој ништо не му може.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #215 на: 12 Јули 2020, 20:13:33 pm »
Макс и Ботас јадење меѓу себе за сите пари, реткост да се види квалитетна вожња и борба за место како денес.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #216 на: 12 Јули 2020, 20:18:33 pm »

Штета што наскоро Шумахер ќе биде вториот најдобар возач во Ф1. Ама па и веројатно тоа е данокот што го плати што еготрипен лик како него се дрзна да скија по шугав терен без кацига на глава.

Со кацига скијал.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #217 на: 12 Јули 2020, 20:19:18 pm »
Фак. Цел пост ми е за џабе сега.

Греота.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #218 на: 12 Јули 2020, 20:22:44 pm »
Само што кацигата служи за да ти ја заштити главата, а не за да е држач за гопро.

Ако не се лажам тоа беше главната причина.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #219 на: 12 Јули 2020, 20:25:42 pm »
Само што кацигата служи за да ти ја заштити главата, а не за да е држач за гопро.

Некои се држат до таа теорија, но сепак, не бил со „македонски менталитет“, па носел кацига. Кој да знае дека гопро ќе ти ја расвета кацигата ако акнеш со глава во карпа...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #220 на: 12 Јули 2020, 20:33:29 pm »

Некои се држат до таа теорија, но сепак, не бил со „македонски менталитет“, па носел кацига. Кој да знае дека гопро ќе ти ја расвета кацигата ако акнеш со глава во карпа...
Веќе гледам зимава сите беа со кациги. Ееептен чат пат. Ама и држачиве се множат што ја прават кацигата ете таква како на Шуми.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #221 на: 12 Јули 2020, 20:36:16 pm »
Со кацига скијал.

...надвор од обележаната патека.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #222 на: 12 Јули 2020, 20:37:17 pm »
Еве го муабетот!!!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #223 на: 12 Јули 2020, 20:43:49 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #224 на: 12 Јули 2020, 20:47:09 pm »
Со кацига скијал.

...надвор од обележаната патека.
Не му важи осигурувањто  што го имал кога купил дневна карта.