Автор Тема: Еbike Eлектрични велосипеди. Најекономичен превоз за низ градот.  (Прочитано 9459 пати)

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4998
Има лесен лек за ГПС-от... да снема сигнал

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Отсутен plockaMK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
Naugornica dali se dozira silata? Na primer ako ima covek teskotija da dozira nekoja minimalna sila kolku da mu olesni

Да има 5 мода на работа. Еco, tour, sport, уште еден и turbo.
Во Жданец на пример угорнината јас се искачувам со вториот од петте мода. Значи погрешна претстава имав и јас пред да го земам. Значи вртењето на педали е онака само за активација на моторот. Ти уствари нема ни да осетиш дека вртиш. Вртењето на педали е без воопшто напрегање колку да се уклучи електромоторот.  Разлика во 5те мода е во времето кое му е потребно да достигне 25 км/ч. Ако се потребни повеќе тогаш е потребно вртење и напрегање.

Инаку е-бајк не е некоја новина како што се мисли. Постојат сигурно уште пред 15 години. Но беа слаби и со ограничен домет.

Револуција е направена во овие 3-4 години со воведување на јаки електромотори и зголемена автономија. Бош е највеќе застапен, Flyer Panasonic multispeed имаaт батерии и мотори кои имаат и по 300км домет. Уamaha исто така е во топ 3 производители.

« Последно менување: 28 Декември 2019, 08:00:15 am plockaMK »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
Јас сакав да купам краден од германија имам и контакти ама скоро сите имаат ЏПС и голем е ризикот додека се симне до Мк. Интересна работа е и многу е брз, само за наш стандард е сеуште прескап.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Ако знаеш каде е замотај алуминиумска фолија околу него, за гсм сигнал 100% блокира, за гпс не сум пробал. Освен ако не е цел точак емитер :)

Отсутен plockaMK

• Јуниор
  • **
Јас сакав да купам краден од германија имам и контакти ама скоро сите имаат ЏПС и голем е ризикот додека се симне до Мк. Интересна работа е и многу е брз, само за наш стандард е сеуште прескап.

грешка си разбрал нешто. Велосипедите се што имаат е 5 мода на работа. Никаков GPS нема освен кај оние уреди со навигација а тие дали се и севкупно 0.1% од сите нови е-бајк. Има дисплејо со GPS да како што ми е желба мене да купам, ама и со тој шансите се мали да те следи некој

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Можеби кај моделите што ја користат истата комбинација на мотор и батерија на Бош има 5 модуси на работа.

На пример, на мојот има 3 - еко / нормал / фул.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве

грешка си разбрал нешто. Велосипедите се што имаат е 5 мода на работа. Никаков GPS нема освен кај оние уреди со навигација а тие дали се и севкупно 0.1% од сите нови е-бајк. Има дисплејо со GPS да како што ми е желба мене да купам, ама и со тој шансите се мали да те следи некој
Скапите точаци по европа имаат џпс за следење. Каде и како е врзан не знам, ама мислам дека и осигурањето им налага да го имаат. Човек што работи со тоа ми има спомнато да не ризикувам. Ако су лагали мене и ја лажем вас.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Зашто воопшто размислуваш за краден (туѓ) точак?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
За да го платам 500-800еур наместо нов 2000 и повеќе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Ако го украдеш сам, беспари ќе те кошта.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7076
Држи вода...

Ќе заштедиш 500-800 еур :)

Мене еден од друг град ми продаде точак со стругани сериски броеви, па се правеше будала, па кога се заканив дека ќе го пријавам у полиција како попче си ги врати парите.

Ама кочански мафијаш.... дно, све копитари. Демек од Италија бил краден што ти е гајле.

Најлошо што огласот на форумов го најдов, преку некој го огласил.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642

200€ брат само од Берлин да го земеш ако те носи патот.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Си има луѓе тоа им е професија, нема што јас да се мешам таму, а треба и да те бива.

Отсутен plockaMK

• Јуниор
  • **

200€ брат само од Берлин да го земеш ако те носи патот.
Малку си правиш филмови.  200 Евра Е-бајк со Bosch или некоја од другиве 2 системи нема.
Ти нуделе некој од тие старите системи so nimh батерии кои одат по 5-10км, и дали и толку. А тие и кај Амид во Сингелиќ се по 200-300 евра ;)
Не ти треба Германија.

А Bosch, Yamaha или Multispeed само батериите им се по 300-400 евра. Јас не 200 туку 600 евра би го платил ако има таков . Ќе ми се најде за делови во иднина. Некој да ги извади деловите, само од нив ќе земе 1000 евра и тоа за брза продажба.

Да бидеме реален , и овој мојот знам дека е собран или нешто такво. Инаку кој би ми го дал за помалку од половина цена.
И горе пазарот го собираат Романци, Унгарци. Прашање е дали тие можат да најдат под 1000 евра што се прва рака, а не па ние.

« Последно менување: 29 Декември 2019, 13:34:25 pm plockaMK »

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3778
Одлични се точациве, ама се многу пари за нешто што неможиш никаде да го паркираш, зошто одма ќе го украдат.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"