Автор Тема: Seat Ibiza FR Facelift  (Прочитано 26009 пати)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
Одг: Seat Ibiza FR Facelift
« Одговори #105 на: 22 Ноември 2011, 14:27:02 pm »
со поминат рок :)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #106 на: 22 Ноември 2011, 14:52:57 pm »
Што??? стварно да не си помисливте дека ова со моторов е вистина? Абе уште коа почна да се праи мангуп погодете ова она, ми стана јасно за шо чоек се работи. А ова со моторов ќе ви кажам како дошло до идеата:
Си седел другар му на дечково пред ПС и си глеал јутуб (клипчиња како неговата кола) се додека не налетал на некој клип со ибица со мотор Тси. И две ни три одма му текнало да му се јави на другарчево да му каже шо видел на јутуб. Другарчево дошло кај него дома и почнале со бујните фантазии...
Цитирам: иии брат ај ќе купиме еден мотор од бугарија знаеш таму ефтини се и ќе му лупнеме на твоево има да биде гром!
Другиов: да бе брат стварно ајде ќе го купиме и ќе му го шибнеме па шо? Сигурно не е поеќе од 1500 еур ем ќе ни го донесат ем ќе ги заебеме тие бугарите нешто и ќе им кажеме да ни го намонтираат и топ ќе биде.
И така прошле денови, месеци, години се додека пријателов си чепкал нешо по нетов и го нашол форумов па му се јавил на тој со ибицата и му кажал: Абе брат најдов едно форумче тука на нет па глеам си претставуваат колите па дај ние ќе ја стаиме ибицата ќе им вртиме филм со тие детцките планови шо ги праевме лани. И така се договориле да тролаат овде на форумов!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #107 на: 22 Ноември 2011, 15:14:17 pm »
Може имаат докази...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #108 на: 22 Ноември 2011, 15:18:21 pm »
Нема потреба луѓе од ваков муабет...

@Volkswagen Das Auto

Друже види точни информации со другар ти и пиши се како што треба, да не испаднеш лажго.

Иначе маздата што требаш за твојот пастат да ја трампаме се даде за А4 со истиот мотор 1.8т и плус 1200 евра. Може требало да прајш трампа а?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #109 на: 22 Ноември 2011, 15:23:40 pm »
Па да речеме ако дечкото постави слики од Ибицата со изваден мотор, па ставен моторот од ТСИ внатре, за мене тоа би било и повеќе од доволен доказ дека не не лаже.

Сепак не верувам дека ќе ни приложи доказ. Едноставно со наивниот муабет како тоа едноставно со плукни-залепи зафати го вметнале 2.0ТСИ моторот, па ја возеле колата и после го вратиле стариот мотор, јасно е се!
Си раскажуваме приказни за деца од предшкослка возраст. За да го стават моторот од 2.0ТСИ во Ибицата треба да се окозат од работа. А тие зафати се истите оние кои 2fast4you и Jan Turbo со спремна екипа и многу кеш го прават со месеци, да неречам години.

На крај да биде посменшна приказната, уште го вратиле назад стариот мотор. А то значи подеднакво толку модификации и заебанции колку и обратната промена. Успут и се изнасмеав гласно на лагата дека со новиот мотор потешко било кочењето. Комедија. За кочењето битна е тежината на возилото, а не снагата на моторот. Додуша со тој мотор кој наводно го ставиле може да имаат само подобро моторно кочење.

Не знам зошто некои поединци си мислат дека остатокот од популацијата се глупи и ретардирани и дека на форум за автомобили се пие нафта.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #110 на: 22 Ноември 2011, 15:27:39 pm »
Не кради бе  :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #111 на: 22 Ноември 2011, 15:33:05 pm »
Со твој камен по туѓа глава! Јебига, педериште!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #112 на: 22 Ноември 2011, 15:42:24 pm »
Се договорив со дечково за викендов или следната недела да одам да ја видам Ибицава и моторот и слично. За да не биде бла бла ке ви соопштам што сум видел со мој очи.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #113 на: 22 Ноември 2011, 15:43:40 pm »
Види го успат и пасатот 18т

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4585
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #114 на: 22 Ноември 2011, 16:16:36 pm »
ubavo sto si ja trampal mazdata so audi :) kako si zadovolen od motorot? kolku ti trosi?
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #115 на: 22 Ноември 2011, 16:19:25 pm »
ubavo sto si ja trampal mazdata so audi :) kako si zadovolen od motorot? kolku ti trosi?

Не ја возам јас колата, ама јас зборев со тебе за трампање. Иначе сега нешто ситно што измерил му троши некои 11 литра. Сега ќе части чоекот за колата па убаво ќе го прашам за импресии. Иначе на се провозев малце и иде машината маме ебава.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4585
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #116 на: 22 Ноември 2011, 16:24:24 pm »
dobro e stom taka isto i kaj mene.....go imam postirano i kazav 11 niz grad cepa .... i ako mu trosi po malce maslo neka ne se cudi prijatelot tvoj standart e toa za ovaj motor...
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #117 на: 22 Ноември 2011, 16:26:31 pm »
Шура ми е човекот, си знае он се што треба и брат му иста кола има ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #118 на: 22 Ноември 2011, 16:27:53 pm »
Што е фејслифтирано на Ибицава?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #119 на: 22 Ноември 2011, 16:32:16 pm »
Што е фејслифтирано на Ибицава?

Предните фарови, се поистегнати, и задните штопови се по исправени :)