Автор Тема: Opel Meriva 1.6 Facelift  (Прочитано 81140 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5689
Одг: Opel Meriva 1.6 Facelift
« Одговори #345 на: 11 Октомври 2021, 13:42:24 pm »
Opel autostar ili lendikom mislam 700-800 se site 4.
Isti takvi zemav uste koga ja kupiv kolata i projdov nekoj 40.000 km i gi menjav cisto od predostroznost aj deka se vozi na plin a nemaa nikakvi znaci na slabost. Ama si vikam aj i taka servis pa da osvezam i svekjici ama nese pogodija densoto.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
« Одговори #346 на: 11 Октомври 2021, 13:57:24 pm »
Сега возиш денсо? Имаш некаков проблем со нив?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #347 на: 11 Октомври 2021, 14:16:35 pm »
Ne od densoto mi stana problem.
Znaci imav prvo GM projdov preku 40.000km i aj vikam da smenam i staviv Denso ama od niv mi seckase. Pak si zemav GM isti model kako starite sto mi bea so 2 pipka i nema maka. Ela zapali kola dojdi na parking kje ti gi dadam Gm starite stavi gi na kola i vozi ako nema seckanje kje si kupis novi

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2389
« Одговори #348 на: 12 Октомври 2021, 09:00:43 am »
Ова со ОЕМ свеќици не е лошо да се провери колку е цената во Олимпија....јас кога возев Голф бензин/плин, со ОЕМ свеќици поминав скоро 100к км (по правило на 40к км се менуваат ама во 2 наврати немаше на лагер во Де лукс каде ја сервисирав и после тоа сум изумил). Никогаш не ми сецнала колата. Кога се сетив дека бајаги време не сум ги сменил, тркнав до кај Митревски, човекот се чудеше како сум ја палел колата (толку биле истрошени). Цената на една свеќица во овластен беше 700 денари а кај Митревски 350 денари. Митревски ми кажа дека тоа се исти свеќици, можеби брендот (НГК) ама се сомневам дека фабричките се со ист квалитет со заменските (исто како со акумулатор, фабричкиот ти тера 7-8 години а после на 2-3 години а демек ист бренд).
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #349 на: 12 Октомври 2021, 09:13:13 am »
ОЕМ си е ОЕМ. Сега се вратив од олимпија и ми ги понудија истите НГК што ги возев само 650ден свеќица. Така да и олимпија ги продава истите само по дупла цена. Останува деновиве да одам до Аутостар.

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 65
« Одговори #350 на: 09 Ноември 2021, 18:16:24 pm »
Јас на Мерива z14xep со плин користам Денсо и сум задоволен до сеа, претходно имав Бриск и кородираа за брзо време. Претходниот сопственик ми кажа дека имал проблем со сецкање со одредени свеќици, а со оригиналните ГМ не му сецкала.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #351 на: 09 Ноември 2021, 19:21:26 pm »
Ете не сум пишал. Земав Бош од еуро 07.
Свеќиците што сум ги возел од НГК не биле за мерива, биле за астра х. Моторот е ист и кај мерива и кај астра ама не и палењето. Многу од дуќанџиите што продаваат делови не го знаат тоа и наместо за мерива даваат за астра и тука настанува проблем.

Имав "проблем" уште кога ја купив колата, кога ќе дадам гас нагло како да каснеше една секунда па после ке прими. Двајца мајстори ме убедуваат дека тоа е нормално поради електронската гас и се помирив со тоа. Со овие свеќици и тоа се реши, сега прима како што треба.

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 65
« Одговори #352 на: 10 Ноември 2021, 08:27:48 am »
Ете не сум пишал. Земав Бош од еуро 07.
Свеќиците што сум ги возел од НГК не биле за мерива, биле за астра х. Моторот е ист и кај мерива и кај астра ама не и палењето. Многу од дуќанџиите што продаваат делови не го знаат тоа и наместо за мерива даваат за астра и тука настанува проблем.

Имав "проблем" уште кога ја купив колата, кога ќе дадам гас нагло како да каснеше една секунда па после ке прими. Двајца мајстори ме убедуваат дека тоа е нормално поради електронската гас и се помирив со тоа. Со овие свеќици и тоа се реши, сега прима како што треба.

која цена се Бош-от во Еуро 07?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #353 на: 10 Ноември 2021, 09:49:33 am »
160 ден една

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #354 на: 16 Јануари 2022, 16:35:33 pm »
Подолг период не ми работеше централната на задна лева врата. Денес решив да го искористам сонцето и да видам што е проблемот.
Покрај централната открив дека и звучникот во вртата не работи. Најпрво се посомневав во каблите и така испадна. Каблите што поминуваат од стубот кон вратата од можни 4 кабли, 3 беа скинати во гумата што ги поврзува стубот и врата.
Малку се помачив да го извадам џекот, ама ако незнам јас јутуб знае.
Изваден џекот, продолжени каблите и се си функционира како што треба. Штета што немав од тие гумичките што се греат со упаљач па морав со изолир да изолирам. Нека тераат сеа така па на пролет ке ги направам по пропис.

Еве го и линкот, може ке му послужи на некој!!! https://m.youtube.com/watch?v=yXzotHFNFDU&feature=share

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #355 на: 16 Јануари 2022, 16:48:51 pm »
Motorcinjata za vrata ako se istite kako na vektrata edni golemi kockasti nemoj da se lazes da zimas polovno za 10-15€ jelda e fabricko i site majstori kje te ubeduvaat mora orginal a gi mrzi da se pomacat da izbusat 2 dupki i da montiraat obicno klasik motorce za centralna od 150 denari.
Kaj mene na vektrata sefte rikna suvozackoto. Ajde zemav polovno kaj kardas otprilika taa cena go montiraa terase nekoj 6-7 meseci i toa rikna. Otidov kaj drugarmi vika nese praj lud zemi od 150 den go montira ete 2 god terase bez problem.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #356 на: 16 Јануари 2022, 16:52:05 pm »
Коцкасто големо е ама споено со бравата, а искрено се помачив да го извадам ама не успеав, многу е збутано. И подобро што не го извадив затоа што не беше до него!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #357 на: 16 Јануари 2022, 17:09:42 pm »
Помини ќе ти дадам термособирачка изолација.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #358 на: 16 Јануари 2022, 17:27:10 pm »
Фала @зоки-златен нека седи до пролет вака.
Туку на друго видео на јутуб видов дека има кит се продава со џекче кабли и гумата. Да не знаете како се вика на англиски па да го побарам на али? Таман ќе стигне до пролет

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект
« Одговори #359 на: 16 Јануари 2022, 20:49:57 pm »
Барај door wiring harness
Или само wiring

Или repair loom

https://www.ebay.co.uk/itm/112566305339