Автор Тема: GOLF 5  (Прочитано 17801 пати)

Отсутен Slipknot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 56
GOLF 5
« на: 21 Јуни 2019, 15:45:36 pm »
Здраво на сите сакам да купам Голф 5.Дали може да ми препорачате некој што увезува коли било ( фирма или човек ).И доколку некој знае да ми каже на што да се обрати најмногу внимание при купување на ова возило и дали може да се направи проверка на километри.Би го платил и поскапо од што идат само да сум сигурен дека е со реални километри.Ви благодарам

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: GOLF 5
« Одговори #1 на: 21 Јуни 2019, 16:20:24 pm »
Ако бараш здрав голф, само од Германија можеш да најдеш. Голфовите често скапуваат на вратите, праговите, крилата тоа им е мана.
Секако обавезно гледај да биде со 1.9 тди бајо, јер 1.9 тди + чип ремап = РАКЕТА
За километражата не може баш да се гарантира на голфовите оти можам со дигитрон да го врзам на ОБД и да му ја вратам, ама сепак највеќе гледај интериерот во која состојба е и тоа ќе ти каже многу за колата. Пластичните рачки внатре, копчето за вклучување светла, централната табла кај радиото. Гледај да бидат здрави, тие до кај 200/250,000 некако издржуваат. Зависи нели и дали ги дерела некоја жена со прстени на раце итн или е чуван убаво. Исто уште еден знак е кровот, кога ќе влезеш внатре погледни нагоре, обично кога се утепани од возење, кровот им е одлепен - попаѓан... Добар голф 5 со пристојна основна опрема и километража од 150-250 илјади е околу 3000 / 3500 еур во Германија. Кога го купуваш гледај да има сервисна за да знаеш што се дешавало во минатото, и тоа е тоа. Голф 5 е исклучително ефтина кола за одржување и половните делови имаат смешна цена. Колата е чиста класика. ;D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #2 на: 21 Јуни 2019, 16:34:31 pm »
@BrziGonzalez  Sve mu kaza na coekot! Te molam da mi go pozajmis digitronot da ja vratam kaj mene kilometrazata na 85 poso krovot padna na 130k, kopcinjata na 185 ne se izljupeni i ne e skapan nikade, odnosno ne e uvezen.

Sovet od mene kako dolgogodisen korisnik na golf5 - gledaj da ne go kupuvas od plac, i obavezno baraj servisna kniska i pregledaj koga posleden pat e smeneto ulje. Estetika ne gledaj, kolata e stara min 11 godini pa si povlekuva odredeni estetski nedostatoci ili maani.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #3 на: 21 Јуни 2019, 16:37:00 pm »
@BrziGonzalez  Sve mu kaza na coekot! Te molam da mi go pozajmis digitronot da ja vratam kaj mene kilometrazata na 85 poso krovot padna na 130k, kopcinjata na 185 ne se izljupeni i ne e skapan nikade, odnosno ne e uvezen.

Sovet od mene kako dolgogodisen korisnik na golf5 - gledaj da ne go kupuvas od plac, i obavezno baraj servisna kniska i pregledaj koga posleden pat e smeneto ulje. Estetika ne gledaj, kolata e stara min 11 godini pa si povlekuva odredeni estetski nedostatoci ili maani.

Не е скапан оти не е увезен и не гмечен по сол и снегови. Вози го во такви услови да видиме дали нема да рѓоса.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #4 на: 21 Јуни 2019, 16:48:54 pm »
Imam uvezen tiguan. Osven povrsinska rgja na podvozje, na karoserija nema nitu edno mesto kade ima pokazano rgja. Uvezen od od Svajcarija, proizveden 2009, so 235 000 kilometri.

Golfot sekoja godina gazese snegovi po evropa i po nasive planini. Ne e snegot problem.. problem se kamenjata sto gi frla makedonija pat namesto sol/sredstvo protiv mrznenje.

Fabrika dava 12 godini garancija na karoserija, toa sto kje rgjosa vekje nekoj go popraval. Dokolku rgjosa, i ne e nikogas popravano, vw kje ti go napravi bez pari.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #5 на: 21 Јуни 2019, 17:02:35 pm »
Се разбираме. Јас само му напоменав од тоа што сум го видел горе во Германија кога се носеле коли наваму. Сум видел многу здрави, онака сочувани и канти. Затоа му ги набројав неколку работи на кои треба да пази да ги нема на голфот што ќе го гледа. За најдобро да одбере кола би му препорачал  да отиде еден ден до Дупница и таму да разгледа Голфови. Е откако ќе разгледа после тоа да оди да бара Голфче за него и од тие што ги видел да знае за пример како НЕ ТРЕБА да изгледа еден Голф. ;D

Отсутен Slipknot

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 21 Јуни 2019, 17:13:48 pm »
Ако бараш здрав голф, само од Германија можеш да најдеш. Голфовите често скапуваат на вратите, праговите, крилата тоа им е мана.
Секако обавезно гледај да биде со 1.9 тди бајо, јер 1.9 тди + чип ремап = РАКЕТА
За километражата не може баш да се гарантира на голфовите оти можам со дигитрон да го врзам на ОБД и да му ја вратам, ама сепак највеќе гледај интериерот во која состојба е и тоа ќе ти каже многу за колата. Пластичните рачки внатре, копчето за вклучување светла, централната табла кај радиото. Гледај да бидат здрави, тие до кај 200/250,000 некако издржуваат. Зависи нели и дали ги дерела некоја жена со прстени на раце итн или е чуван убаво. Исто уште еден знак е кровот, кога ќе влезеш внатре погледни нагоре, обично кога се утепани од возење, кровот им е одлепен - попаѓан... Добар голф 5 со пристојна основна опрема и километража од 150-250 илјади е околу 3000 / 3500 еур во Германија. Кога го купуваш гледај да има сервисна за да знаеш што се дешавало во минатото, и тоа е тоа. Голф 5 е исклучително ефтина кола за одржување и половните делови имаат смешна цена. Колата е чиста класика. ;D
Те цитирав па потоа прочитав уште еднаш сватив што имаш напишано .  ;D
« Последно менување: 21 Јуни 2019, 17:20:14 pm Dimita »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7 на: 22 Јуни 2019, 07:52:48 am »

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8 на: 22 Јуни 2019, 11:56:56 am »
Исто уште еден знак е кровот, кога ќе влезеш внатре погледни нагоре, обично кога се утепани од возење, кровот им е одлепен - попаѓан...

Од возење кровот не паѓа, туку од често печење колата на сонце, влага и слично... за платното зборувам, тапацир цел не сум видел да падни.
Ако е гаражирана колата ваков проблем нема. Друго ништо не знам за голф, освен 2.0тди да не се зема.

Отсутен Slipknot

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 22 Јуни 2019, 13:28:12 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Друже што препорачуваш ти до 6000 е.Да не троши многу , и да не е многу скапо за одржување ?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #10 на: 22 Јуни 2019, 13:33:08 pm »
Golf 5.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #11 на: 22 Јуни 2019, 16:07:14 pm »
Голф 5 е одлична кола, ама тешко да се најде здрава.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #12 на: 22 Јуни 2019, 16:25:39 pm »
Мене не ми е одлична,јас реално се разочарав 😁

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #13 на: 22 Јуни 2019, 17:29:58 pm »
Имав јас Голф 5ка. Вожња имаше како коњска кола, а на лик изгледаше како и секое возило од 2003-2007 година. Нити ме изненади интериерот, екстериерот. Единствено нешто што ме изненади беше просторот на задна клупа, и цената на половните и нови делови за Голф 5ка. Мислам дека тоа е и причината зошто е толку света кола на балканов посебно во изведбата 1.9 ТДИ БАЈО мој. Како на времето што беше Голф тројката, сега е петката. Ништо не е сменето, делови има каде сакаш за смешни пари, а колата ти го нуди максимумот што можеш да се достигне за таа цена. Да, Голф 5 е типично количе за секојдневен човек, што ќе му брка работа и нема да го мава по џебот. Ама во никој случај не е одлична кола ;D
Во исто кошниче стојат и нејзиниот побратим Seat Leon и Audi A3 Sportback. Со тоа што спортбекот има за нијанса подобра вожња и поубаво е изолиран.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #14 на: 22 Јуни 2019, 17:34:09 pm »
Јас мислам само оти малку троше да си го возеш 100-ка 😁