Автор Тема: Prodavam RaceChip RS  (Прочитано 4334 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Prodavam RaceChip RS
« на: 10 Април 2019, 14:59:10 pm »
Продавам RACECHIP RS со 6 мапи. Се поврзува директно на Rail Sensor. Ветува +33кс и 80Nm торк. Не знам колку се веродостојни резултатите, немав Dyno да ја измерам колата.
Има значителна разлика, и намалена потрошувачка околу 1л помалку гориво. Пасува на BMW 2.0d N47 мотор, значи на модели, 116d, 118d,120d, 316d, 318d,320d, 520d.
Чипот е купен директно од страната на RC и ме кошта околу 350 евра.
КЛАБЕРСКА ЦЕНА! -> 150 EUR
Гратис монтажа :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
Одг: Prodavam RaceChip RS
« Одговори #1 на: 10 Април 2019, 15:13:31 pm »
Мислам дека застапнициве може да го репрограмираат и за друго ауто.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #2 на: 10 Април 2019, 17:29:20 pm »
Мислам дека застапнициве може да го репрограмираат и за друго ауто.
Да, може да се репрограмира и да се стави на било кое друго возило.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3469
« Одговори #3 на: 11 Април 2019, 08:35:34 am »

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #4 на: 11 Април 2019, 08:38:57 am »
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #5 на: 11 Април 2019, 10:18:50 am »
Продавам RACECHIP RS со 6 мапи. Се поврзува директно на Rail Sensor. Ветува +33кс и 80Nm торк. Не знам колку се веродостојни резултатите, немав Dyno да ја измерам колата.
Има значителна разлика, и намалена потрошувачка околу 1л помалку гориво. Пасува на BMW 2.0d N47 мотор, значи на модели, 116d, 118d,120d, 316d, 318d,320d, 520d.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

@BrziGonzalez Најискрено, прави значителна разлика чипов? Уште му се мислам да турам кај мене, ама ме фаќа страв да не џабе си ги фрлам парите, пошто некако многу поделени мислења има за дали стварно врши работа или не...
« Последно менување: 11 Април 2019, 10:33:35 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3875
« Одговори #6 на: 11 Април 2019, 10:31:47 am »
Има некој представа колку пари би чинело да му убацат мапа за друго возило?

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7 на: 11 Април 2019, 13:42:57 pm »

@BrziGonzalez Најискрено, прави значителна разлика чипов? Уште му се мислам да турам кај мене, ама ме фаќа страв да не џабе си ги фрлам парите, пошто некако многу поделени мислења има за дали стварно врши работа или не...
Мислам дека сме од Велес двајцата, може да го пробаме ако сакаш. Ако ти е страв на твојата ќе го ставиме на мојата кола да ја видиш разликата.
Јас што приметив: Многу поубав торк на ниските обртаи, и побрза реакција на гаста.. Ветува од 177 на 201кс. Не ми се верува дека ја крева толку ама има разлика.
Има различни мапи чипот, на 4ка е онака само крената колата на торк, не ја оптоварува многу и тоа е оптимално. На 6ка е најак и мислам дека тогаш има стварно најголема разлика.
Чипот се врзува директно на реил сензор и е едноставен лажач што и пушта повеќе нафта на колата. Ова не е ремап, турбината пак си работи со ист притисок. Искрено за помала потрошувачка е одличен, добиваш торк, подобро меѓузабрзување и од место имаш повеќе сила. Причината што го извадив е дека на 6ка мислам дека многу ги оптеретува дизните, а јас го возев само на 6ка и не сакам да ја расипам колата. Не ми вредат тие 10/20 кс колку нови дизни. Инаку на препорачаните сетинзи нема никакво оптеретување.
Има некој представа колку пари би чинело да му убацат мапа за друго возило?
Директно во германија да го пратиш за репрограмирање кошта 100 еур.
За овде нашиве претставници можеби ќе ти го средат поевтино.  Мапите им се во компјутер готови, за 3 секунди се мењаат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #8 на: 11 Април 2019, 13:49:01 pm »

Нит од Велес, нит па у близина :)

Знам дека не е ремап, а ко демек, у втората изведба на чипов, кажуваат +33 КС и +75 Њм, за 1.6 ЦДТи за Инсигнијана моја. Вака „на папиру“, би требало да направи разлика, ама еве, чинам @Класниот нешто не беше задоволен од „чипувањето“, па ако може, нека каже и он мислење.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #9 на: 11 Април 2019, 14:32:22 pm »

Нит од Велес, нит па у близина :)

Знам дека не е ремап, а ко демек, у втората изведба на чипов, кажуваат +33 КС и +75 Њм, за 1.6 ЦДТи за Инсигнијана моја. Вака „на папиру“, би требало да направи разлика, ама еве, чинам @Класниот нешто не беше задоволен од „чипувањето“, па ако може, нека каже и он мислење.
Извини тогаш сум те помешал со Roci или некој друг.
ПС: Ако сакаш малку поголем торк и помала потрошувачка, стави си чип и подеси го на оптимални сетинзи.
Ако сакаш да корне колата ти треба ремап. Мене искрено сосема доволна ми е стандардна, со чипот само правев глупости дека лизгаше повеќе... Тоа е и една од причините зошто го извадив ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #10 на: 11 Април 2019, 14:43:38 pm »
Нејќам да корне, сепак нема предиспозиции за тоа...

Онака само му се мислам, ако има каков-таков бенефит од чипот за некои 250 евра, дали да му тртнам или не :)

Фала на инфо и сасречом у продажбата :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #11 на: 11 Април 2019, 14:45:52 pm »
Кај мене мерено на dyno имаше +10 коњски сили и ист торк. Racechip 2 Pro мислам дека беше.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #12 на: 11 Април 2019, 14:58:58 pm »
Кај мене мерено на dyno имаше +10 коњски сили и ист торк. Racechip 2 Pro мислам дека беше.
Многу зависи од тоа како бил подесен чипот и дали си добивал ист торк ама на пониски обртаи..
Во секој случај кога веќе си го имал знаеш која е разликатa, ништо посебно, ама не е за потценување.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #13 на: 11 Април 2019, 15:01:00 pm »
Согласно препораките на RaceChip.de.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда