Автор Тема: Паркинг во Скопје  (Прочитано 16183 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
Паркинг во Скопје
« на: 15 Март 2019, 17:11:07 pm »
Дечки, поздрав. Не знам дали веќе има оваква тема. Ако има - слободно избришете по собирањето на информации од ваша страна.

По добри 8 месеци барање работа, конечно се вработив во една приватна фирма во околината на Плоштад Македонија. Јас сум од Штип. Ќе патувам од понеделник до петок. Веројатно 1 месец додека се искристализираат работите би патувал со автобус. Потоа би сакал со уште 2-3ца да патувам со сопствена кола. Ваљда до тогаш би го пуштиле и официјално автопатот Миладиновци - Штип, така да уште една причина плус за патување со кола, во поглед на растојание, времетраење на патувањето и леснотија на истото.
Како што рачунав месечно за гориво би излегувало околу 15000 ден (со врачунати 7l/100km, онолку колку што си ја знам колата), без патарини. Ова поделено на 4 луѓе излегува веќе прифатлив трошок за превоз. И секако - без непланирани поправки  :-X
Како за споредба - месечна карта со Струмица Експрес чини 300 денари повратна. Со 22 работни дена - 6600 денари.

Сакам да прашам - која би ми била најевтина опција за паркирање на колата во тој регион околу плоштадот? Гледав за катната гаража Кресненско Востание (онаа позади МЕПСО, кај што е Loft). Месечната карта е 1800 денари, а годишната е 14000 за физички лица.
« Последно менување: 15 Март 2019, 17:17:26 pm balanar »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Паркинг во Скопје
« Одговори #1 на: 15 Март 2019, 17:15:42 pm »
Не знам која е Кресненско, ама вреди да се провери ситуација во катните карши Соравија и кај ТЦЦ Плаза, чинам дека тие се најблиску до плоштад.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Паркинг во Скопје
« Одговори #2 на: 15 Март 2019, 17:19:39 pm »
Не знам која е Кресненско, ама вреди да се провери ситуација во катните карши Соравија и кај ТЦЦ Плаза, чинам дека тие се најблиску до плоштад.

Таа е Кресненско мислам дека.

Колку сакаш да пешачиш од паркинг до работа? Сакаш одма да стигнеш или може 5-10 мин прошетка?

Каде е фирмата точно?

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #3 на: 15 Март 2019, 17:21:10 pm »

ТЦЦ Плаза е во Капиштец.

Моја грешка - Кресненско Востание е катната гаража позади Министерство за надворешни работи.
Разловечко е онаа спроти Соравија.
Солунски конгрес е онаа за која зборев, позади Пошта, Телеком, Охридска Банка, Мепсо...

http://www.adsdp.mk/adsdpmk/index.php?option=com_content&view=article&id=556&Itemid=370

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #4 на: 15 Март 2019, 17:23:06 pm »

Таа е Кресненско мислам дека.

Колку сакаш да пешачиш од паркинг до работа? Сакаш одма да стигнеш или може 5-10 мин прошетка?

Каде е фирмата точно?

Не е проблем никаков пешачење.

Тој регион најмногу ми би одговарал, односно се околу плоштад. Дека и другите луѓе со кого би патувал би им одговарало...

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #5 на: 15 Март 2019, 17:29:18 pm »
Ние често го користиме паркингот кај Тутунски Комбинат, ретко е полн. 10 мин пешки до триумфална.

https://www.google.com/maps/dir/41.9944402,21.4324611/41.9874677,21.4370119/@41.990433,21.4331253,1282m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e2

Има многу помали кои можат да ти послужат, ако ни дадеш поточна локација

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #6 на: 15 Март 2019, 17:38:10 pm »

ТЦЦ Плаза е во Капиштец.

Моја грешка - Кресненско Востание е катната гаража позади Министерство за надворешни работи.
Разловечко е онаа спроти Соравија.
Солунски конгрес е онаа за која зборев, позади Пошта, Телеком, Охридска Банка, Мепсо...

http://www.adsdp.mk/adsdpmk/index.php?option=com_content&view=article&id=556&Itemid=370

Освен ако не се сменило нешто у прошлиов период, ТЦЦ Плаза не е во Капиштец, нити била. ТЦЦ Плаза е позади Палома Бјанка, во близина на полициската Беко, и некое министерство натопорија таму, за Економија или што знам. Тодор Александров или нешто такво ваљда беше, појма неам.

Таа Борг коцката може исто да влезе предвид, во близина на подвожњакот накај Црниче.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #7 на: 15 Март 2019, 17:38:56 pm »
Тука има слободен паркинг ама не знам како е со место: 41.993266,21.435924

Друго, паркиногот кај холидеј ин уште е отворен? Може и таму да паркираш.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #8 на: 15 Март 2019, 17:44:55 pm »

Освен ако не се сменило нешто у прошлиов период, ТЦЦ Плаза не е во Капиштец, нити била. ТЦЦ Плаза е позади Палома Бјанка, во близина на полициската Беко, и некое министерство натопорија таму, за Економија или што знам. Тодор Александров или нешто такво ваљда беше, појма неам.

Таа Борг коцката може исто да влезе предвид, во близина на подвожњакот накај Црниче.

Oтидов кај хотелот јас...

Да, Тодор Александров е.
2000 денари месечно, 20000 - годишно. 1000 е месечно за вработен кај правен субјект кој со своето седиште гравитира на јавното паркиралиште, само што нема да ме опфати мене ова.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #9 на: 15 Март 2019, 17:46:21 pm »
Тука има слободен паркинг ама не знам како е со место: 41.993266,21.435924

Друго, паркиногот кај холидеј ин уште е отворен? Може и таму да паркираш.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

На тој паркинг не пуштаат мислам без некаква карта, има рампа.
Знам пошто често одев до УЈП - Дирекција за големи даночни обврзници. Таму им е, старото ПИОМ и ССМ...

Присутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #10 на: 15 Март 2019, 18:10:30 pm »
Можно е некои од катните гаражи да немаат слободни месечни паркинг места, позади МЕПСО мислам дека нема.

Можеби да разгледаш да изнајмиш гаража некаде во Градски Ѕид.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #11 на: 15 Март 2019, 22:28:24 pm »
Najevtino ti e da rentas privatna garaza dali kaj zeleno pazarce dali kaj olimpiski bazen. Mesecno bi ti bilo najevtino baska kolata zatvorena 8 saati neja cepka nikoj.
Vidi na reklama5 kaj sto rentaat garazi vo okolina na centar kade izdavaat i cena.
Eve
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3193812

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #12 на: 15 Март 2019, 22:46:08 pm »
Е за ова со приватниве гаражи не ми ни текна ни на крај памет. Мада цениве ако се тие - 50 евра месечно, многу е некако. 1800 е по катниве...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #13 на: 15 Март 2019, 23:04:22 pm »

Не се сменило ништо, во Капиштец си е Гранд Плаза, а другово ТЦЦ Плаза си е кај Палома Бјанка/Беко. balanar ги утна плазите. ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #14 на: 16 Март 2019, 11:02:36 am »
15.000 за гориво, 2.000 за паркинг, удри у есапот гуми, сервиси, ете ти стан под кирија за 3-ца у Центар :)
Добредојде во Скопје :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.