Ја разгледав, не допира нигде.
Имам друго сомневање, од пред некој ден забележав дека кога давам десен/лев жмигавец, ми се уклучуваат долгите светла, притоа мора да ја мрднам лево десно палката за да се изгасат, а некогаш и не се гасат, па во возење светат цело време, и притоа ми омалаксуваат малку вртежите на моторот. Можно е од тука да потекнува проблемот, ако е проблемот во струјата кај сказалката, да префрлува нешто маса.
Еве прееска во двор ја оставам да работи, си стои температурата таму 100 степени, перката се пали, работи 2 минути, па се гаси, па потоа пак се пали, се гаси, цревата подеднакво жешки горе-доле, меки се на допир исто како на изгасен мотор, го отворам казанчето нема никакво вриење од него, нема никакви траги од маснотии во антифризот, нема ништо ни на капачка ни на шипка од уље.
Па и помирно ми работи моторот сега него од претходно пошто стариот термопрекидач беше 82-68, а овој сега што го возам е 88-83.
Мајсторот вчера ми рече, ако крева 105 степена, веке ке ми јави симптоми на прегреан мотор, на 110 веке ке ми го врати антифризот ако го отворам казанчето.