Автор Тема: BMW 118D  (Прочитано 13962 пати)

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
Одг: BMW 118D
« Одговори #30 на: 28 Февруари 2019, 16:00:09 pm »
Моето 118д со истиот мотор во скопје во шпицот троши 8-9Л/100Км.

Битола бидејќи нема толку гужва ми троши 6,5-7Л/100Км

Ја па си мислев само мене ми троши толку хаха :) .... Мене на 120д ми повлеквит негде 8-9 низ град, може удел имаат и гуми (225-45/17) ама сигурно помали нема да стаам :) На отворено мах што ја симнав 6.2 ама со убаво возење, без штедење (120-170 km/h).

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #31 на: 01 Март 2019, 18:33:48 pm »

Слика од ауспухот😁

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #32 на: 23 Април 2019, 21:31:10 pm »

Сите терсене јас наопаку, зимските алумински, летните челични со раткапни😁
Мене искрено вака повеќе ми се допаѓа.
Денес на 217,800 променета предница, рамења TRW, центрирање, се е стегнато.
Уште малку па редовем сервис.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #33 на: 06 Мај 2019, 17:25:53 pm »

Здодевната обична рачка на мењач со должина како за на багер, заменета со соодветно м-спорт шалтерче.
10 кс + и рај за очи за само $28 од кај ebayот. ;D

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #34 на: 31 Мај 2019, 19:37:10 pm »
220,000km
Редовен сервис масло и филтри.
+ нови предни плочки

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 347
« Одговори #35 на: 04 Јули 2019, 22:36:00 pm »
Друже, можи да ми кажиш подетално за колава. Последно време сум загреан за едно вакво, ама бензинец 116i . Нај важно мие дали е скапо за одржување и сл. Некои ме предомислуваат дека се можни проблеми со диференцијал и сл оти е задна влеча. До сега не сум возел германска кола нити сум имал deutsche autos.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #36 на: 05 Јули 2019, 12:22:37 pm »
Друже, можи да ми кажиш подетално за колава. Последно време сум загреан за едно вакво, ама бензинец 116i . Нај важно мие дали е скапо за одржување и сл. Некои ме предомислуваат дека се можни проблеми со диференцијал и сл оти е задна влеча. До сега не сум возел германска кола нити сум имал deutsche autos.
Друже колата е во моја сопственост веќе година дена. До сега не  сум имал никаков проблем.
Одржавањето горе долу не можам да кажам дека е евтино, ама не е ни нешто посебно скапо. сепак возиш BMW. На пример регуларен сервис ( масло, филтер масло и филтер воздух) за мојата е околу 4500 денари. Проблеми со диференцијал не сум имал до сега на ниту едно BMW, иако сите викаат дека електричните диференцијали не се погодени, јас не сум имал проблем.За вожњата на BMW кец спрема возилата во својата класа можеш слободно да извозиш и ауди/голф/сеат и да ја видиш разликата.
Ако земаш бензин, барај нешто со плин оти ќе те утепа по џебот ако правиш километража. Искрено јас не сум фан на бензинците на BMW со 4 клипа. Тромави се, не одат. Посебно 116i баш имам возено, 116 коња бензинец, 5 долги брзини, колата е онака мех. Гмечи гмечи, тука пак тука.. ама тебе ако ти прави ќеф слободно земај. Јас повеќе би гледал дизелче 2007 нагоре со N47 мотор

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #37 на: 27 Јули 2019, 18:40:13 pm »
Мал апдејт се подновив со Carly for BMW па сега ги штелкам сите локални BMW-иња со Welcome Light, гасам Airbag errors, start-stop memory итн ;D hahah
Кецот си доби третманче па сега покажува нотификација кога ќе се пушти темпомат, активирано е Follow me home light и уште неколку други скриени функции. Се нервирам што нема Angel Eyes за да го дотерав Welcome light...

ПС: Во план сум да му ги направам бубрезите црни, ама немам видено како ќе стои на оваа боја да не го расипам..

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
BMW 118D
« Одговори #38 на: 27 Јули 2019, 22:27:39 pm »
Брз, ко ќе си дојдам мојот старт стоп да го исклучиме, многу ме нервира.

Edit: И ако може аутохолдот да се направи автоматски, кај пасатот беше така, стсваш каиш аутохолд сам се уклучува. Згодна работа е тоа

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Последно менување: 27 Јули 2019, 22:32:57 pm MAPJAH »

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1075
« Одговори #39 на: 27 Јули 2019, 23:02:35 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Колку те кошташе предницата? Другар е заинтересиран за исто вакво ама бензинец 116 кс, се плаши од дизел некако скапо било за одржавање  ::) Случајно ако имаш инфо за потрошувачка за бензинец и то сподели  :)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #40 на: 28 Јули 2019, 05:22:49 am »
Колку те кошташе предницата? Другар е заинтересиран за исто вакво ама бензинец 116 кс, се плаши од дизел некако скапо било за одржавање  ::) Случајно ако имаш инфо за потрошувачка за бензинец и то сподели  :)

Потрошувачката на бензинец 116i, градска 10-12 литри, отворено 7-8. Многу слаба верзија е 116i и плус е со 5 брзини, лоша комбинација според мене...
ПС: Ако е заинтересиран за дизелче јас го продавам моево, сестра ми почна да развозува и сега се бара Поло да се купи, кецот тежок и бил за возење, а и не сакам да го шибне негде греота е колата...
Ако е заинтересиран некој, ќе има клаберска цена, во пп контактирајте ме :)

Пс: предницата  околу 20,000ден  ме фати
« Последно менување: 28 Јули 2019, 05:29:31 am BrziGonzalez »

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #41 на: 28 Јули 2019, 05:28:46 am »
Брз, ко ќе си дојдам мојот старт стоп да го исклучиме, многу ме нервира.

Edit: И ако може аутохолдот да се направи автоматски, кај пасатот беше така, стсваш каиш аутохолд сам се уклучува. Згодна работа е тоа

Ќе ја дотераме обавезно

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #42 на: 28 Јули 2019, 08:36:17 am »
Сите терсене јас наопаку, зимските алумински, летните челични со раткапни

Мене 116 на 1000км ми потроши град 13 отворено 8 + литро уље. Треба да е многу богат другар ти за да го поседува. 130 на 4000обртаи, ни оди ни бога моли. Ако се плаши за скап замаец да знае дека и тоа има варијабилен. БМВ дизел немаат мани, барем јас не сум сретнал некој што се жалел до сега. Мојот кец често го газев до цевено, беше и ремапиран, и никаков проблем не јави околу 100000км кај нас.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1640
« Одговори #43 на: 30 Јули 2019, 02:29:25 am »
Мал апдејт се подновив со Carly for BMW па сега ги штелкам сите локални BMW-иња со Welcome Light, гасам Airbag errors, start-stop memory итн ;D hahah
Кецот си доби третманче па сега покажува нотификација кога ќе се пушти темпомат, активирано е Follow me home light и уште неколку други скриени функции. Се нервирам што нема Angel Eyes за да го дотерав Welcome light...

ПС: Во план сум да му ги направам бубрезите црни, ама немам видено како ќе стои на оваа боја да не го расипам..
Брзи, да не има опција на Ф30 да се направи десниот ретровизор при рикверц да се спушта долу?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #44 на: 30 Јули 2019, 02:38:20 am »

Брзи, да не има опција на Ф30 да се направи десниот ретровизор при рикверц да се спушта долу?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Има, ако има моторче во ретровизорот, може да го активираме