Чисто да си ја освежам темата
иако со големо задоцнување. Пежото си доби нова регистрација во Ноември. Ме чинеше 11700 ден, со вклучена 500 ден картичка за бесплатна шлеп служба во државава. Одлично ме служи засега, без поголеми проблеми.
Тоа што беа забелешки од претходната регистрација (лева висача јабучица и два стабилизатори), беше решено заедно со малиот сервис во Мај 2020. Сменето масло и сите 4 филтри, се комплет ме чинеше околу 8000 ден. Треба да проверам точно колку беше по фактура. Мислам дека направив грешка со филтерот за гориво, кој се менувал на 20000+ км, но што е тука е, од ново нема зијан
Следен пат, не го чепкам.
Климата беше наполнета за 1200 ден и без проблем ја истерав сезоната. Иако имав некои сомнежи дека можеби негде ми пушта фреон пошто во Мај месец не дуваше воопшто ладно, па имав понуда да менувам нов ладилник за клима (со монтажа 8000 ден), но сепак само решив да ја наполнам. На пролет ќе видам како е, ако пак не дува ладно, значи дефинитивно фреонот се губи во текот на зимата. Се спремам за 2 нови летни гуми и тоа е. Искористивме доста со ефтиниот дизел 2020, да се надеваме дека и оваа ќе биде слично.
Поздрав и се најубаво во новата година!