Пренеси импресии од гумите за недела две...
Еве сега ќе пренесам за сите гуми што ги возев.
1. Continental Sport Contact 5 235/45 R18 (OEM). Тврдо и доста бучно. Немав прилика да ги пробам поасално на кривинки ама од тоа што извозев, не беа лоши во држење до одредена граница, после тоа overstearing. Изненада се појави балонче на предна десна. Отидоа у историја после 13к.
2. Pirelli P-Zero pz4 235/45 R18. Меки гуми. Средно бучни. Ги возев на стаза во Серес. Не ме заебаа ама не беа уверливи. Некако повисока беше крајната брзина во кривини од предходните ама како што реков неуверливи. Understear поизразен него кај Continental. Ја здрвив дупката пред видиковец и отидоа и они у историја.
3. GoodYear Eagle F1 Asymmetric 5 255/35 R19. Неможам директно да ги споредам со претходните заради димензијата. Колата многу различно се понаша. Иако генерално е потврда, гумите се релативно меки и многу многу тивки. На 200км/ч како во друга кола да се возиш, муабет лабав со музиче у позадина. Управувањето е одлично. Многу повеќе фидбек од подлога и не попуштаат до даска. Можам да речам дека се малку над ниво на можностите на колата. Одлично. Ми хепи. Ќе видиме до кога, ми личи не долго