Една година, со 40-50 kkm се премалце за нови амортизери од KYB. Да ги тестираш прво во PSS па да видиш дали сигурно имаш проблем, или само не ти се по ќеиф?
Се на се, до моментот кога осетив проблеми со амортизацијата поминав 10.000 км.
На технички покажаа околу 55%.
Во дупки сум погодил 2-3 пати можеби и тоа со мала брзина, низ град, можеби со 40 км/ч. И тоа е само ради пад на концентрација, не дека не ги знам на памет сите дупки и шахти каде се
Туку, до моментот кога беа мерени на технички тие немаа преживеано ниту една дупка, овие 2-3 пати се после проверката на која покажаа 55%.
Што се однесува до можноста да сум необјективен - има огромна разлика од кога беа нови до денес. Денес при секоја нерамнина се чувствува како грубо поминува автомобилот. Додека кога беа нови се беше пригушено, тивко, глатко, меко. Огромна разлика има. Башка и слушам звук кај левиот амортизер, нешто како кланк, на секој легнат полицаец. Тоа го слушав многу скоро после монтажата, уште кога беа нови. Но, покрај тој звук и самата амортизација постепено како да деградираше.
Едно можно сценарио според мене е да ми подвалиле кинески како KYB. Не дека нема копии, а и не дека се замарав да проверувам тогаш. Од вакви примери детално се информирам пред да купам нешто. Башка и од таа продавница имам купувано и претходно. Ама неможеш да им знаеш на луѓево, има и нормални има и клети, злобни,расипани. За мене редовен муштерија значи изградена доверба, за некој веројатно значи можност да стави повеќе маржа и да ми подвали нешто за кое не би се посомневал дека е фалсификат, бидејќи нели - довербата е изградена.