@marmalad
Џем, имам едно прашање, кога веќе го спомна тјунингот и твоето искуство околу тоа.
Дали ги тјунираш колите со оваков софтвер?
Софтвер кај кој се менуваат одредени параметри во адресите на мапата, поточно вистинско тјунирање?
Или пак користиш некој софтвери од оваков тип?
На кој што преку лаптоп во момент на возење ги менуваш параметрите, односно гориво, притисок на пумпа итн итн да не набројувам?
Да не спомнувам дека имам до сега видено неколку ствари кои се нарекуваат компјутери за тјунирани коли, а не личат ни приближно колку тетрис.
Она второно е играчка за мали деца.
Ако си стварно навлезен во хекса фајловите, секоја чест. Тоа е уметност, тоа е знаење, тоа е моќ, секоја чест и ти симнувам капа.
Ако тјунираш со вториот, повторно секоја чест. Бидејќи и тоа да го правиш треба да имаш повторно познавање што и како да правиш, но далеку е од тјунирање
Јас сум нуб во тоа, околу комјутерите, но се уште ми е чудно да тие компјутери се разликуваат од овие обичните.
И интересно е како на трки, кога во бокс има потреба за промена на мапа на тркачкиве коли, мапата после вчитување одма е спремна, а не е после х извозени километри.
Можда користат различни електронски контролни уреди.
Сепак треба да се обратиме на некои експерти, да испратиме мејл до некоја озбилна тјунинг куќа, и да видиме каков одговор ке добиеме.
Еве имате искуство, кажете за која кола да побараме, за која кола конкретно имате сознанија дека и требаат х километри. А јас ке пишам мејл и ке поставам прашање и ке побарам детално образложение.
Само дајте ми конкретна кола која мислите да ја пишеме.