Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1484061 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #6735 на: 19 Ноември 2017, 14:08:08 pm »
Made in Korea пишува на нив ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6736 на: 19 Ноември 2017, 14:10:21 pm »
На моите nexen така пишува.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #6737 на: 19 Ноември 2017, 14:26:51 pm »
Оргиналните Сава гуми треба да се made in Yugoslavia.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #6738 на: 19 Ноември 2017, 14:40:37 pm »
На некои Hankook пишува Made in Hungary, ама пак се корејски.

Нексен се корејски гуми, како и да е.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6739 на: 19 Ноември 2017, 14:56:15 pm »
Од догодина и на Nexen ќе пишува Made in Czech Republic, но има и Made in China, кои пред некоја година на форумов беа оценети со понизок квалитет ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6740 на: 19 Ноември 2017, 15:05:21 pm »
Дајте предлог за All Season 155/70-13.
Нема поента на Спаркот сега веќе да му менувам зимски сет и летен сет. Доста му се All Season и така ќе се вози 99% низ град.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6741 на: 19 Ноември 2017, 15:28:10 pm »
Нема поента на Спаркот сега веќе да му менувам зимски сет и летен сет. Доста му се All Season и така ќе се вози 99% низ град.
Imam iskustvo so Nexen all season. Dobri se. Vidi samo dali ja ima taa dimenzija sto ja baras

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6742 на: 19 Ноември 2017, 15:35:10 pm »
Нешто друго освен Нексен? Сумјиво ефтини ми се тие гуми :(

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #6743 на: 19 Ноември 2017, 15:40:33 pm »
Sredna klasa na gumi. Poeftini se radi Hankook sto im e konkurencija inaku moze isti ili minimalno/nezabelezitelno poslabi od niv se.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #6744 на: 19 Ноември 2017, 15:47:54 pm »

Неам појма како се со цена, али јас имам Good Year 4 Vector, сосема солидни се.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #6745 на: 19 Ноември 2017, 15:52:42 pm »
Goodyear se premium gumi. Vector, micheline Crossclimate, nokian Weatherproof se najskapi i.valjda najdobri, so toa sto dimenzijava 13e mn problematicna

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6746 на: 19 Ноември 2017, 16:57:16 pm »

@Tischläufer  Најверојатно за спарк ти требаат. Јас лани за мојот спарк си земав олсизн матадор мп61 од мултибренд и до сега ги имам возено 10 000 км или една година и сум презадоволен. Единствена мана им е што се малку тврди гумите (мана на сите матадор), други замерки немам. Препорачувам.

Зини да ти кажу.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6747 на: 19 Ноември 2017, 18:24:12 pm »
Goodyear se premium gumi. Vector, micheline Crossclimate, nokian Weatherproof se najskapi i.valjda najdobri, so toa sto dimenzijava 13e mn problematicna

Немам проблем со премиум, In fact ќе гледам да земам премиум 4S гуми.
Се мислев за Vredstein Quatrac ама некако ми се многу слаби они со залиха. Ако се докај 3000 по гума ќе ги ставам во потесен избор.

Најверојатно за спарк ти требаат. Јас лани за мојот спарк си земав олсизн матадор мп61 од мултибренд и до сега ги имам возено 10 000 км или една година и сум презадоволен. Единствена мана им е што се малку тврди гумите (мана на сите матадор), други замерки немам. Препорачувам.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да, за Спарк ми требаат. Конечно Спаркот ќе се користи за тоа за што е наменет, исклучиво градско возење. Према томе, логичен избор би биле 4S гуми на алуминиумските бандажи и да не се замарам. Челичните бандажи ќе одат во викендица и нека седат таму, ќе садам арпаџик во нив.

Сакам да составам список од оние 4Ѕ гуми што може да се најдат одкај нас и да изберам некои.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #6748 на: 19 Ноември 2017, 19:06:34 pm »
Ја разгледував allseason гуми со истата димензија. Освен матадор и nexen  друго немаше.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6749 на: 19 Ноември 2017, 19:36:44 pm »

Немам проблем со премиум, In fact ќе гледам да земам премиум 4S гуми.
Се мислев за Vredstein Quatrac ама некако ми се многу слаби они со залиха. Ако се докај 3000 по гума ќе ги ставам во потесен избор.

Најверојатно за спарк ти требаат. Јас лани за мојот спарк си земав олсизн матадор мп61 од мултибренд и до сега ги имам возено 10 000 км или една година и сум презадоволен. Единствена мана им е што се малку тврди гумите (мана на сите матадор), други замерки немам. Препорачувам.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да, за Спарк ми требаат. Конечно Спаркот ќе се користи за тоа за што е наменет, исклучиво градско возење. Према томе, логичен избор би биле 4S гуми на алуминиумските бандажи и да не се замарам. Челичните бандажи ќе одат во викендица и нека седат таму, ќе садам арпаџик во нив.

Сакам да составам список од оние 4Ѕ гуми што може да се најдат одкај нас и да изберам некои.

Мене ми требаат челични бандажи, ако не ти требаат јас ќе ги купам.
Ја разгледував allseason гуми со истата димензија. Освен матадор и nexen  друго немаше.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Sava adapto и некои daewoo знам дека исто имаше во таа димензија.
Зини да ти кажу.