Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
За Ибицата. Земени две нови Ханкок 14-ки http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hankook/Winter-i-cept-RS.htm за напред, а назад ќе продолжат да служат TS 800 стари две години.
Прашање: ако сега земам зимски гуми, од која дата на производство да гледам? Јасно ми е дека што понови, тоа подобро, туку муабетот ми е од која дата па навака се исплаќа да се земат. Дали ако се лански, почеток на оваа година се сеуште добри?
Цитат: UrSa1986 на 18 Декември 2013, 20:21:15 pmПрашање: ако сега земам зимски гуми, од која дата на производство да гледам? Јасно ми е дека што понови, тоа подобро, туку муабетот ми е од која дата па навака се исплаќа да се земат. Дали ако се лански, почеток на оваа година се сеуште добри?Ако слушаш некои луѓе на форумов, гумите не смејат да бидат постари по датум од тетрапак млектоо во фрижидер што ти е.
А што правиме ако нема млеко во фрижидер? Мала шала, sвони ќе ти правам друштво ако немам некоја работа.
Воопшто немам проблем да купам 2-3 години нови стоени гуми. Сосема ми е сеедно. Демек на кола нема да остарат па мора да бидат вчера излезени од фабрика.