Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1666053 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3450 на: 11 Декември 2013, 16:16:02 pm »
Јас па би играл Савата, ни едните ни другите не ги бива како летни во лето, ни како зимски во зима, барем Савата ќе ти дадат малку подобра тракција во Зима
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3451 на: 11 Декември 2013, 16:36:57 pm »
а кој ви кажува тоа дека постојат гуми со сите карактеристики и за лето и за зима? :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #3452 на: 11 Декември 2013, 16:39:56 pm »
Пирели ќе бидат, Савава асолно по интернет неможам да ја најдам, а и не ми се свиѓа шарата. Секако кога врне снег колава се вози во денот максимум 1-2км така да супер е. Инаку ахтунг, знам дека нема гума која што може да е добра за сите сезони воопшто, но ова е еден компромис кој и мене многу не ми се допаѓа но досега тераше 15години само со летни, така да ова подобро ќе и биде. Ќе кажам искуства кога ќе ги сменам. Фала на помошта на сите.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #3453 на: 11 Декември 2013, 16:42:50 pm »
И сега Пиреливо или Савава која повеќе ве бендисува. Значи нема да се стават 4 летни, нема 4 зимски, ќе биде една од тие погоре.

Јас ги возев P2500 на Honda HR-V , и тоа доста на отворен пат. Кога беа нови и не беа така лоши (не може да се споредат воопшто со зимските што ги имам сега), ама после некои си 20000 км, почнаа да се прилично лизгави поготово зимно време (а ни летно не беа нешто поготово при кочење).

На снег не заглавив никаде (ама веројатно помагаше и погонот на сите тркала), ама неколку пати се имам прилично разлизгано при кочење.

Мој личен совет е да подобро ставиш летни, бар 10 месеца во годината ќе има перформанси како треба. Вака ќе имаш лоши перформанси низ цела година.

Дарко

п.с. На CR-V то default гумите се Dunlop ST30 кои демек некои ги сметаат за all season гуми. Јас ги сметам за летни, па купив прави зимски и има голема разлика

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #3454 на: 12 Декември 2013, 11:14:51 am »
Во два дена по ред, прво едната па другата гума, едноставно си се одлепија од бандажот. Втората се одлепи на тргнување од бензинска. Денес одам на вулканизер, му викам едноставно се издишаа и се одвоија од бандажот, и одма ми вика, Сава ти се? - ДА!. Вика тоа е мана на Сава гумите, после 4та година, иако не се возени, самите си се шират во спојот со бандажот и се одлепуваат. Ми рече под итно да ги сменам, додека не ми издишале на кривина.

Тој ми понуди Матадор зимски, 6 300 две со монтажа. Жиле ги фалеше Барум. Некој совет за друг модел? Веројатно ке се возат само зимно време, па да не бидат прескапи.

Имаше едно време понуда во Олимпико, ако купиш три гуми, четвртата е гратис. Дали има некој информација дали уште важи понудата?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #3455 на: 12 Декември 2013, 12:10:09 pm »
Имам јас од Екупи некој меил со такви понуди, купи 3 доби четири и слично. Пиши ми меил во ПП ќе ти го препратам меилот. Инаку барумот се доста добри по тестовиве, а цената им е одлична, така да јас би ги земал нив.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #3456 на: 12 Декември 2013, 12:12:48 pm »
Или барумот или ханкок w442 во тој ценовен ранг.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3457 на: 12 Декември 2013, 12:13:39 pm »
Значи да ги фрлам савата после сезонава..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3458 на: 12 Декември 2013, 12:27:38 pm »
Ауууу... Уште пред сезонава фрлај ги... Боље на гол бандаж вози, не си играј играчки.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3459 на: 12 Декември 2013, 12:32:37 pm »
Толку пари имав за зимска гума јбг.  :-\ :-\ :-\

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3460 на: 12 Декември 2013, 12:39:31 pm »
(шшш, се заебаам, јас имам позитивни искуства со Sava ;))
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3461 на: 12 Декември 2013, 12:53:55 pm »
Во два дена по ред, прво едната па другата гума, едноставно си се одлепија од бандажот. Втората се одлепи на тргнување од бензинска. Денес одам на вулканизер, му викам едноставно се издишаа и се одвоија од бандажот, и одма ми вика, Сава ти се? - ДА!. Вика тоа е мана на Сава гумите, после 4та година, иако не се возени, самите си се шират во спојот со бандажот и се одлепуваат. Ми рече под итно да ги сменам, додека не ми издишале на кривина.

Тој ми понуди Матадор зимски, 6 300 две со монтажа. Жиле ги фалеше Барум. Некој совет за друг модел? Веројатно ке се возат само зимно време, па да не бидат прескапи.

Имаше едно време понуда во Олимпико, ако купиш три гуми, четвртата е гратис. Дали има некој информација дали уште важи понудата?
кај што има акции цената ти е скроз иста пример барумот во еурогума ти е 3000 денара за димензија 185/65р14 а во олимпико и во другите со акцијата им е 4000 една гума :)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
« Одговори #3462 на: 12 Декември 2013, 12:58:34 pm »
Вика тоа е мана на Сава гумите, после 4та година, иако не се возени, самите си се шират во спојот со бандажот и се одлепуваат.

Ја веке 7-ма година ги терам задните сава гуми, па не се случило до сега да се одлепат од бандаж.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3463 на: 12 Декември 2013, 13:03:59 pm »
Ама ти и летно време ги возиш.

Вадење само со шпакла :D

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118