не ги оставате гумите на чување?
зафрлај ги негде у подрум и у пролет најди ги под купот прашина,ништо нема да им биде
колку повеќе се замарате под кој агол да стојат и дали температурата е идеална току полошо правите
Абе баш така направив со прошлите летни и ги решив. Тресеа после. (знам, пошто ги вратив пак зимските да видам дали пак ќе тресе - не тресеше)
Напумпани, на бандаж, остаени навалени. Ги подзавртвував од-време-на-време, ама никакво посебно внимание не добија.
Мене со бандажи ми се остаени, 2 со 2 една врз друга. По некој месец ги ротирам само, долните ги ставам одозгора. Сеа сум у мисла на ѕид да ги закачам 
А затоа не ви ги бива гумите...слабо ги третирате...
Јас имам спална со дормео душек (со мемори пена). Убаво се сите наместени една покрај друга.
Секое утро ги превртувам и препокривам, им мијам лице и помада им ставам редовно...Една врз друга никако...Зошто одма деформитети може да настанат и недај боже да им се преметне некоја жица..
Има одма бајлак да јават...
Температура и влажност на воздухот обавезно да е у граници на нормала, и ролетната оставена на дупчиња само...Да не ги грее сонце...
Резултат 100% загаранитиран.