Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1780048 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #2385 на: 11 Декември 2012, 20:10:23 pm »
Море гуми со шилци му е мајката за неисчистенине улици :)

Само ем ги нема кај нас, ем мислам дека се забранети скроз.

Ќе ти ибам и зимска заспана служба и све.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #2386 на: 11 Декември 2012, 20:11:39 pm »
Ако ти е мерак стави. Пази да не приметат за да те казнат.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #2387 на: 11 Декември 2012, 20:13:14 pm »
денес бев козле-визбегово,патиштата беа чисти

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
Одг: Re: Одг: Зимски гуми?
« Одговори #2388 на: 11 Декември 2012, 20:23:38 pm »
Кога сме кај притисокот, дали сметате дека ова е нормално абење на шара по извозени 2-3.000км (една сезона во градски услови). Зборувам за каналчињата колку се раширени. Ова е само кај предните погонски тркала, задните се како нови.

Vo mart pred da gi garaziram zimskite gumi, gi cistev, i bas istoto go primetiv kaj mene. Pricina bea sitni kamcinja, i toa samo vo prednite gumi. Gi iscistiv so strafciger, i si dobija normalna forma kako zadnite.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #2389 на: 11 Декември 2012, 20:25:27 pm »
Ако ти е мерак стави. Пази да не приметат за да те казнат.

Мерак - немерак али парите ќе бидат фрлени џабе за курчење. А и мислам дека воопшто не ни ги носат во МК.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8373
  • Плинаш!!!
« Одговори #2390 на: 11 Декември 2012, 20:39:29 pm »
денес бев козле-визбегово,патиштата беа чисти
Да видиш сабајле какви беа, ужас.

Инаку Барумките сега за сега одлични. Во Геге мостот го качив и симнав без никако проблем. На качување на пола мост бев приморан да застанам бидејки една будала се мерцедес 123 се качи до пола и почна да се врака назад.
Да видиме уште вечерва како ке се покажат, па ке можам да дадам конкретна оценка. Сега за сега добро се покажуваат.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #2391 на: 11 Декември 2012, 20:59:55 pm »
колку неуспешни обиди имаше да се искачи тој мост денеска,таму ако немаш зимска не ни помислувај,семериткиве без проблем го совладаа

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #2392 на: 11 Декември 2012, 21:15:22 pm »
Не знам дали има 16ки челични за Лансер. Обичните (основните) верзии, мислам дека идеа со челични 15ки и раткапни...

Второ ниво (као мојот оригинално), идеше со алуминиумски 16ки.

„Такси“ серијата што ја шиткаа како „спорт“ (пошто им отиде некој договор у була), идеа со алу- 17ки.

А не би знаел каде може да се најдат челични за нив (од било која димензија :))... Ваљда по огласи, или што знам :)
15 ки уше боље...

Нема лансер од 2008 год + со 15 ки бандажи.
И таксите и тие со основна опрема идат со 16ки челични.
Не влегува 15ка бандаж на тие клешти за кочници.
Пишува во упатството за колата - минимални бандажи се 16ки.

Барај куоре по штрафови, не за Лансер. Оти тоа растојание го имаат сите јапонски и новите мегани.
Ако бараш по возило, сите ќе ти речат - нема.

Еве некој 16 ки....
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=445257
Овие прашај колкави се.
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=445257

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #2393 на: 11 Декември 2012, 21:38:52 pm »
Денес ставени на фиестата и 101от по 4 гуми Barum Polaris 3!
На денешниов снег и нормално нечепнатите улици, исто како на суво да возиш :D на мразот шо се вика ни АБС-от не се уклучуваше :o

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #2394 на: 11 Декември 2012, 21:43:59 pm »
ABS-от престанува да работи кога сите 4 тркала ќе пролизгаат. Тогаш „мисли“ дека колата застанала и ги блокира тркалата. Затоа старото добро внимателно притискање на кочница и „пумпање“ на педалот за кочнци не тсмееме да го заборавиме :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2395 на: 11 Декември 2012, 21:49:32 pm »
ABS-от престанува да работи кога сите 4 тркала ќе пролизгаат. Тогаш „мисли“ дека колата застанала и ги блокира тркалата. Затоа старото добро внимателно притискање на кочница и „пумпање“ на педалот за кочнци не тсмееме да го заборавиме :)

па зависи. поновите абс-и препознаваат и делта на аголната брзина врз време, па и на најлизгава површина работат - приметуваат кога тркалото од толку-и-толку рпм ќе спадне на нула за премногу кратко време и така „знае“ дека сите 4 блокирале и дека нема шанси навистински толку брзо да закочи колата

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #2396 на: 11 Декември 2012, 21:51:48 pm »
па зависи. поновите абс-и препознаваат и делта на аголната брзина врз време, па и на најлизгава површина работат - приметуваат кога тркалото од толку-и-толку рпм ќе спадне на нула за премногу кратко време и така „знае“ дека сите 4 блокирале и дека нема шанси навистински толку брзо да закочи колата
Така ми работи на 101от!  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #2397 на: 11 Декември 2012, 21:55:01 pm »
Баш денес се спуштав на удолниче со помалку од 5КМ/ч, и ги блокирав сите тркала. Не верувам дека било кој АБС ќе познае дали е застаната или се движи надолу со 2-3км/ч (и притоа со блокирани тркала почнува пак да забрзува).
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2398 на: 11 Декември 2012, 21:57:13 pm »
.... алфа....

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #2399 на: 11 Декември 2012, 21:57:33 pm »
Баш денес се спуштав на удолниче со помалку од 5КМ/ч, и ги блокирав сите тркала. Не верувам дека било кој АБС ќе познае дали е застаната или се движи надолу со 2-3км/ч (и притоа со блокирани тркала почнува пак да забрзува).
на таа брзина нема шанси да примети ако сите 4 тркала му се блокирани, мене тоа ми се случува често во гаража кога влегувам