А за ланци, ни ја не сум љубител... Мада лани живот ми спасија на Стража Слој мраз, врз тоа, слој снег, -10 степена и ветер... И уште поише, најлошата можна гума што некад се појавила на Земјава т.е. Dunlop SP (ахем) "Sport" 2050m (фабричка гума кај Лансер, и понекоја Мазда)... Комбинација снова... И уште со батеријата закачена онака рударски, учевме како се ставаат ланци Гуд тајмс
Не се сеќавам точно кога беше лани, ама знам дека времето беше многу добро во тек на неделата и за викендот паднаа снегови на стража. Имаше огромна колона на возила и претежно немаа ланци. Меѓу нив и јас и женами која беше бремена. Чекавме да дојдат камионите со песок и снег па да расчистат. И така по некое време се придвиживме до стража каде си купивме ланци од Лук Оил. Лук Оил се шинаа од продавање ланци. Гужва и снег имаше до Гостивар.
Ваљда во истиот период сме се погодиле. Згора на се, и јас бев со срање гуми Dunlop SP10.
Да да да!! Тотално!! Апла истиот период сме се погодиле! Пошто Охрид и Струга беа живи мераци за викендот, а на враќање (на 2ри мислам дека беше) снегот и остали зимски палавковци на Стража и тек како утепаа сообраќај...
@LosiPatista: Не знам за Dunlop SP10, ама Dunlop SP Sport 2050m какви што имав јас на Лансерот, се жив очај, беда и ужас! Ни на крвник, ни на душман не би му ги препорачал... Моиве имаа така-така држење на суво, на влажно - боље и да ги немаш, комфор - ич, абење - троа поише, поготово со оглед на тоа што колава не беше возена многу во почетниот период. За ЅР10 не знам, немам искуство со нив. Само знам дека откако ги сменив гумите и бандажите, колата буквално ми се препороди. И премногу ми е мило за тоа