Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1660305 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #600 на: 19 Ноември 2011, 11:20:02 am »
Затоа се зима асална зимска гума и се лупа на први декември и се вади таму пред сезона. Ќе си трае 5-7 години... И ќе си ги извади парите. Еве дечково нашол Т830 пар за под 8000 денари, епа на таа понуда незнам што повеќе може да побара човек. Најди си димензија која ти одговара И Е НАЈЕФТИНА и купи добра гума. :)

Јас мислам дека цената е за една гума, не за пар. ? Drive-R, Јави се, кажи дали за пар или за гума? :) Ако е за пар, тоа е живо џабе, ама чисто се сомневам. А инаку таа е цената отприлика на тие гуми и кај јужниот сосед.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #601 на: 19 Ноември 2011, 12:41:05 pm »
Јас возам Т830 P, за 4420ден. комад (195/65/15), произведени 38 недела 2011.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #602 на: 19 Ноември 2011, 12:48:11 pm »
Затоа се зима асална зимска гума и се лупа на први декември и се вади таму пред сезона. Ќе си трае 5-7 години... И ќе си ги извади парите. Еве дечково нашол Т830 пар за под 8000 денари, епа на таа понуда незнам што повеќе може да побара човек. Најди си димензија која ти одговара И Е НАЈЕФТИНА и купи добра гума. :)

Па земав Континеталки минатата сезона, јас за гуми пари не жалам, можат глава да спасат ама го возев АСХ-от на колегава од Бугарија лани со Нокиан гуми по снег и немаше никаква разлика во држењето на патот. Дури некако потивки ми беа кога ќе помивеме на делови каде беше суво.
Па се запрашав, вреди ли да се дадат толку пари за Континентал?

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #603 на: 19 Ноември 2011, 14:27:52 pm »

Па земав Континеталки минатата сезона, јас за гуми пари не жалам, можат глава да спасат ама го возев АСХ-от на колегава од Бугарија лани со Нокиан гуми по снег и немаше никаква разлика во држењето на патот. Дури некако потивки ми беа кога ќе помивеме на делови каде беше суво.
Па се запрашав, вреди ли да се дадат толку пари за Континентал?

dobro prasanje, bi se nadovrzal vredi li da se plati tolku i za Michelin? Neznam dali primetivte no zimskite gumi se poskapi od letnite.
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #604 на: 19 Ноември 2011, 14:40:56 pm »
Незнам за зимските,но имам летни Мишелин и иако се поскапи вредат секој даден денар за нив !!!!

Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
« Одговори #605 на: 19 Ноември 2011, 14:44:14 pm »
Незнам за зимските,но имам летни Мишелин i иако поскапи вредат секој даден денар за нив !!!!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

demek se 20% podobri od site drugi bidejki tolku se vo prosek poskapi

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #606 на: 19 Ноември 2011, 14:54:42 pm »
и ја возам летни Мишелки, 18-ки на голфот....

Се чувствуаат многу постабилни од Континенталките што ги возам на Астрата, рака на срце, тука игра улога и верзијата на голфот ...

Пак би купил Мишелин без размислување ...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #607 на: 19 Ноември 2011, 14:54:52 pm »
За зимски правиме муабет.

Со оглед дека нема да ги возиш повеќе од 4 месеци годишно, однсоно летните два пати подолго ти се на кола одошто зимските, шо знам дали се исплати да купиш Конти или Мишелин?

Мислам дека солидна зимска гума со цена напола од Конти или Мишелин ќе заврши работа.

Не знам колку коштаат овде али ние за сите службени (и по некое приватно) возила од Германија зимаме зимски гуми Фулда и сме супер задоволни, а ги плаќаме на пола цена од Континеталките.

Шоферите нон-стоп патуваат по снегови, мразови па да не подречам немало проблеми.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #608 на: 19 Ноември 2011, 15:03:51 pm »
За летни мислев, дека без размислување би купил мишелинка ...
Иначе зимски, добив подарок, цел сет неотпакувани зимски гуми, 18-ки, мишелинки ...
Ке ги пробам зимава ..
Кога би морал да купам, не би спискал 1000Е за зимски гуми, поефтино е да земам 16-ки  бандажи и алтернативни гуми за тие 4 месеци ...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #609 на: 19 Ноември 2011, 15:08:15 pm »
За летни мислев, дека без размислување би купил мишелинка ...
Иначе зимски, добив подарок, цел сет неотпакувани зимски гуми, 18-ки, мишелинки ...
Ке ги пробам зимава ..
Кога би морал да купам, не би спискал 1000Е за зимски гуми, поефтино е да земам 16-ки  бандажи и алтернативни гуми за тие 4 месеци ...

+2 :)

И ја така би играл. Браво!
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #610 на: 19 Ноември 2011, 15:33:04 pm »
Јас возам Т830 P, за 4420ден. комад (195/65/15), произведени 38 недела 2011.
Има доста разлика од 195/65/15 и 205/55/16 во цените. Затоа мислам дека е 7ххх за една гума поготово ако е со V брзински индекс во споредба со Т на 195/65/15

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
« Одговори #611 на: 19 Ноември 2011, 16:39:05 pm »

Не знам колку коштаат овде али ние за сите службени (и по некое приватно) возила од Германија зимаме зимски гуми Фулда и сме супер задоволни, а ги плаќаме на пола цена од Континеталките.

tuka duri i nema razlika, moze nekoi 10%

Отсутен spidermkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #612 на: 20 Ноември 2011, 11:22:52 am »
Nov sum na forumot, pa me interesira edna rabota. Spored vase mislenje: dali se isplati ( posto ovaa zima sum kratok so finansiite) da se zemat polovni 4 gumi so dobra sara na niv ( mi nudat hankook 4 za 120 evra).
I dali ste slusnale za Nexen eurowin 600 zimska guma????? Navodno bila korejska. Vaka na izgled dobro izgleda, i e dosta eftina- nabavna cena na 195/55/16 od Tetovo 65 evra gumata.
Inace forumot e ludnica, go iscitav celiot i mozam da recam deka dosta dobri informacii ste napisale za zimskite gumi.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #613 на: 20 Ноември 2011, 11:32:33 am »
Ако можеш земи си ги новите, па макар и незнам какви да се! Значи гласам за тие noname корејските ;)

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #614 на: 20 Ноември 2011, 11:44:11 am »
Nexen не се noname, спортските гуми се екстра, доста ги користат зa дрифт(нешто ко Falken), само кај нас (сеуште)не се познати! Се согласувам со djidji, обавезно земај Nexen-ot, на кола со 16ки, половни гуми да возиш не е опција, по мене!