Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1663580 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #7530 на: 07 Јануари 2019, 13:22:42 pm »
Муабето ми звучи некако како: абе шо куроми купваш Катерпилар чизми, земи таму од тезга, за тие пари секоја зима ќе менваш :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7531 на: 07 Јануари 2019, 13:30:09 pm »
Koj kako miluva.Eve Timberland kupiv mi gi otepaa nozete,teski nikakvi.Poevtini ke najdis sto pati podobro so lezat na noga,a za kvalitetot so znam,ke vidime. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #7532 на: 07 Јануари 2019, 13:37:06 pm »
Timberland ти е повеќе курч отколку вистинска заштита. Ок кондура за искачање ама не за на планина. Се знае, за вистинска секојдневна употреба Planika, The North Face...Timberland ти е нешто како Бриџстоун. Прочуени ова она, премиум ама не ги бива :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #7533 на: 07 Јануари 2019, 13:37:16 pm »
„Тимбофките“ се шминкерски, за контиња и шмизлиња, збораме за хеви дјути опрема ;D

ЕДИТ: ете и друг слично мислење заа „Тимбофките ле“ :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7534 на: 07 Јануари 2019, 13:44:28 pm »
Mene tolku mi treba od doma v kola i v kafana,ne mi trebaat za po planini. ;D Edina uteha mie so gi zedov evtini od carina. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7535 на: 07 Јануари 2019, 13:58:34 pm »
Пред два дена кога почна врнењето на снег на 4ти вечерта заминав до Делчево до граница имав некоја работа, пасатот ми беше блокиран од паркирана кола па земав ауди а5 оти прво ми дојде на рака. Го купивме со рикен гуми и има само преден погон, автоматик. Од овче поле до истибања не беше воопшто чистено, по пат имаше коли кои што возеа од 35 до 50. Рикенот не покажаа некои катастрофални перформанси какви што се очекува според цената. Знаеа да провртат ама колата има 500њм. Не осетив дека некаде влегов во ризик иако да признаам возев претпазливо. Ноќта морав да отидам до аеродром, од приклучокот од Велес со тунелот кај катланово не беше чистено и немаше сол. На места возев и над 110. Убаво го качив нагорното после патарината. Сметам дека за нормална вожња и тие гуми ќе бидат добри за некој кој што не е офанзивен возач. Савата нр2 се подобри од нив. Кога ќе бидам ултра богат ќе пишам искуство со конти.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #7536 на: 07 Јануари 2019, 14:36:02 pm »
Чекај сеа пасато ти беше блокиран и за да завршиш работа купи Ауди А5? 😁

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7537 на: 07 Јануари 2019, 14:37:02 pm »
На шурата е тоа, најблиску ми беше :). Го купивме пред 1м, со рикен тѕ860

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #7538 на: 07 Јануари 2019, 14:42:18 pm »

Се замуабетиле в кафана бе, шо да купва, Киа, Шкода или Ауди, и ај , да не остани без ич купил А5. Колку да се тркала нешто. Абе камионџии брат, менваат коли ко курви шо ги среќаваат по пат, не си сетил до сеа? Порано тоа го правеа рибари и ловџии ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7539 на: 07 Јануари 2019, 14:43:36 pm »
не знам што очекувате од не премиум зимска гума
се разбира дека секој гума ќе се понаша нормално во нормални услови на користење
премиумот ќе го платиш кога ќе треба да направиш нагол маневар или нагло кочење....тогаш се гледа вистинската разлика во цена
(како и задржувањето на перформансите низ текот на времето)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #7540 на: 07 Јануари 2019, 15:06:29 pm »
Чекај сеа пасато ти беше блокиран и за да завршиш работа купи Ауди А5?

Haha

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7541 на: 07 Јануари 2019, 15:13:07 pm »

Се замуабетиле в кафана бе, шо да купва, Киа, Шкода или Ауди, и ај , да не остани без ич купил А5. Колку да се тркала нешто. Абе камионџии брат, менваат коли ко курви шо ги среќаваат по пат, не си сетил до сеа? Порано тоа го правеа рибари и ловџии ;D
Знаев оти кафана је крива 😂.
Имало и друго решение,3 луге 1фаќа позади на браникот и 2-ца на задните полумесеци и фино лепо че ја завртат таа некоја кола и завршена работа,после нека се чуди овој како му е завртена така колата,немора одма Ауди еаго 😁

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7542 на: 07 Јануари 2019, 15:31:26 pm »
не знам што очекувате од не премиум зимска гума
се разбира дека секој гума ќе се понаша нормално во нормални услови на користење
премиумот ќе го платиш кога ќе треба да направиш нагол маневар или нагло кочење....тогаш се гледа вистинската разлика во цена
(како и задржувањето на перформансите низ текот на времето)
Дали разликата во цена некогаш во зависност од димензијата и х3 вреди за перформансите. Савата ги пробав на надолно кочат како на суво, пред 2 дена кај спенсер одев се брзав, цела обиколница со 200+ ја извозе. На снег добро повлекуваат. На суво имав една мала ситуација нешто слично на мус тест да избегнам еден одрон, со нормална брзина на возење и почувствував дека сум во некој преголем ризик. Јасно е секаде кои се најдобри и најпосакувани гуми и добро е сите да ги имаме и да имаме пари да ги купиме ама дали вреди да дадам 45000 за сет конти кога овие од 15000ден за сет се за нијанси полоши од нив.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #7543 на: 07 Јануари 2019, 15:43:15 pm »
Почуствува дека си во преголед ризик или не?

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7544 на: 07 Јануари 2019, 15:48:34 pm »
Јас имам некој Семперит на челичните бандажи,8 години стари за наредното зимо секако ќе ги менам,имат шара ама гледам како изгорени се странично,за топло време се лањо сеа на снег се добри,не превртуват ако нагло не дадам гас,баш денес викам нагло да закочам на снег,притискам коченица нагло почна како да треси и струга од напред,викам отиде јабана кочениците,пробувам на чист асфалт коче гром,викам има некој систем вај Фиато за кочене на лизгаво 😂