Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ај да се пофалам јас, земав комплет Nokian WR G2 за Sir Lancerot И гад демит промена еј! Ке се убиев за малце... И помали тркала сеа, и значително помеки гуми... На враќање од Мотоцентар, преку Кале, за малце ке тестирав гравитација на тоа убавото кривинче... ’бем ти зимски гуми, ко на балончиња да возиш Ениху, први впечатоци: самите гуми се прилично меки, пошто и би требало нели, доста тивки и комфорни. Досега пробани на суво и на малку влажно. На суво сосема ок се понашаат (моја кривица беше благото занесување на кривинчето на Кале), а на малце мокро, не осетив нешто абнормално. Бат, се работи за мало количество на вода на асфалт, така да, не е веродостоен „тестот“. За снег/мраз, останува да видиме.
Како што имам слушано, не чинело да се возат зимски гуми на сува, се искривувала предница, се мачела колата итн... Може некој да го потврди или негира ова?
Баш те занима? http://www.sava-tires.com/sava/emea/tires/cars/winter/eskimo_s3plus.jsp
... При подлабок снег (ако ви се деси таква ситуација), пожелно е извесно испуштање на воздух и намалување на притисокот.
Да не заборавите да ги напумпате Зимските гуми колку што е потребно за вашата кола. Односно минимум 2.2, а препорачано 2.3-2.4 за повеќето коли. Јас во зависност од условите ги возам на 2.4 и во екстремни услови 2.3.
Цитат: velestrumf на 01 Ноември 2011, 11:47:31 am... При подлабок снег (ако ви се деси таква ситуација), пожелно е извесно испуштање на воздух и намалување на притисокот.Или ланци да си ставите најпаметно ќе ви биде
Ме занима се во врска со гуми. Ова + изгледа се однесува на подобрениот состав на гумата.
Цитат: Deni на 01 Ноември 2011, 11:44:39 amДа не заборавите да ги напумпате Зимските гуми колку што е потребно за вашата кола. Односно минимум 2.2, а препорачано 2.3-2.4 за повеќето коли. Јас во зависност од условите ги возам на 2.4 и во екстремни услови 2.3.Јас сум на 0.3 над летните, а овие се 2.7 за предни и 2.5 за задни (значи 3.0 со 2.8 )
Одлично, јас летно време на 2.5 ги ставам. За зимски малце помалку, ама па и потесни ми се зимските. Браво за притисокот! Брод...