Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1480125 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #6945 на: 20 Декември 2017, 22:17:00 pm »
Ја одамна викам дека на субо боље ми држат летните дури и на температури под нула, ама само на суво и чист асфалт.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #6946 на: 20 Декември 2017, 22:19:02 pm »
Potvrdeno e i na testovi istoto. Na prethodnata strana imam postirano eden test kaj se potvrduva ova.
Sepak na klipcevo ne kazuva koi zimski gumi gi koristi, no sigurno se nekoi katastrofa za da bide tolku golema razlikata (jes da i kaj nas na golemo se koristat katastrofa gumi).

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #6947 на: 20 Декември 2017, 22:21:18 pm »
Денес со летните на мраз возев, малце не можев да тргнам у прва али у главном добро поминав. ;D ;D

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #6948 на: 20 Декември 2017, 22:26:33 pm »
Ti ne se zaebavaj u Pehcevo Berovo na mrazovi, da ne cueme naskoro deka go bapna sparkot.

Отсутен cyberspy2

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #6949 на: 23 Декември 2017, 10:58:33 am »
Здраво на сите!
Се двоумам околу купување на нови зимски гуми т.е сакам да ми дадете предлог според вашите искуства.
Возам Голф 3 и имам буџет од 10,000 ден +/- некој денар. Димензија 185/65/14 или ... ???
Поздрав.

Отсутен Suzuka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #6950 на: 23 Декември 2017, 20:19:46 pm »
Некој да има искуство со оваа гума, денеска ја нарачав немајќи избор што друго да земам пошто цените се...
« Последно менување: 26 Декември 2017, 10:40:31 am Suzuka »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6951 на: 23 Декември 2017, 20:28:09 pm »
^

Шарата е Good Year UG 5 а за составот они си знаат, у секој случај одлична за наши услови  ...

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #6952 на: 26 Декември 2017, 00:32:03 am »
Денес со летните на мраз возев, малце не можев да тргнам у прва али у главном добро поминав. ;D ;D
sto e tuka smeshno dusho jadna? toa tebe kul ti e neli, so letni na mraz, braos be batka, toa sto mozes golema glupost da napravis kade sto nedolzzni kje go go krkaat te bole uvo...
katastrofa.
da sum administrator vonajmala raka sto bi napravil bi ti go izbrisal postot...

ako nemas pari za zimski ne ja vozi kolata, thats it...
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #6953 на: 26 Декември 2017, 00:49:15 am »
Горе кај мене беше суво, на места имаше малце мраз, но добро поминав. И на суво не возам повеќе од 20 низ град.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6954 на: 26 Декември 2017, 05:36:39 am »
Вчера и денес без конти 860 казнува полиција

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #6955 на: 26 Декември 2017, 17:32:08 pm »
sto e tuka smeshno dusho jadna? toa tebe kul ti e neli, so letni na mraz, braos be batka, toa sto mozes golema glupost da napravis kade sto nedolzzni kje go go krkaat te bole uvo...
katastrofa.

Не во ред што се фали дека возел со летни гуми по мраз, не не и во ред што ти така изреагира. Да треба да му посочиш но е на тој начин.
Дали тоа значи дека ако имал зимски гуми неможе ништо да му се случи и дека може да шиба со 100ка по мраз и по снег? Дали тогаш е безбеден 100% и неможе да си наштети на себе и на другите учесници во сообраќајот? Не не е безбеден!!! Дури мислам дека луѓето што возат летни гуми во зимски услови повеке пазат од тие со зимски гуми бидејки се свесни дека возат со летни и имаат отворено четири очи.

А ти Ѓорѓи доколку е возможно подобро би било спарчето да си го оставиш дома додека има мраз без разлика на гумите, сепак колку што разбрав си возач почетник. Прво стекни искуство на сув коловоз па има време за мразови и снегови

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #6956 на: 26 Декември 2017, 17:36:42 pm »
Гуми, акумулатор и уље мора да се квалитетни

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #6957 на: 26 Декември 2017, 17:49:53 pm »
katastrofa.

Не во ред што се фали дека возел со летни гуми по мраз, не не и во ред што ти така изреагира. Да треба да му посочиш но е на тој начин.
Дали тоа значи дека ако имал зимски гуми неможе ништо да му се случи и дека може да шиба со 100ка по мраз и по снег? Дали тогаш е безбеден 100% и неможе да си наштети на себе и на другите учесници во сообраќајот? Не не е безбеден!!! Дури мислам дека луѓето што возат летни гуми во зимски услови повеке пазат од тие со зимски гуми бидејки се свесни дека возат со летни и имаат отворено четири очи.

А ти Ѓорѓи доколку е возможно подобро би било спарчето да си го оставиш дома додека има мраз без разлика на гумите, сепак колку што разбрав си возач почетник. Прво стекни искуство на сув коловоз па има време за мразови и снегови

Па да, главно дома стои, тогаш чекав некој багаш, а ладно беше ме мрзеше пеш. Баш тоа ми беше прв пат возење на мраз, ама како шо кажав погоре и на суво не возам побрзо од 20 низ град. Од тогаш не беше возен, денес топло беше, на заебанција отидов до берово да пумпам гуми.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #6958 на: 26 Декември 2017, 17:53:44 pm »
Како и да е, внимавај многу. Живееш на место каде што температурите зимно време се скоро цело време по нула и навидум чиста улица без снег може да биде подмрзната.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6959 на: 26 Декември 2017, 19:16:38 pm »
ама како шо кажав погоре и на суво не возам побрзо од 20 низ град.

Абе..... Многу си дозволувате вие таму на истокот. Возел 20 у град, мислиш у Виница?
Оди овде вози 20 у град да видиш што ќе ти се случи, ќе се трауматизираш нема уште еднаш ни на сон да ти текне у кола да влезеш :D