@andov Мислам дека погрешно мислење имаш околу одржувањето на моите коли (не сакам да се сфатиме погрешно и да ја насочиме темава погрешно). Имам перфорирани Ate PowerDisc дискови заедно со Ate плочки на кола од 1.2т и 90кс.
Два три делови ако имам купено од тука, сѐ останато одам до Грција, купувам од Аутодок. Масло користам најскапо 10-40ка (Amsoil, го нема тука), можеби ќе преминам на добра 5-40ка.
Еве линкче да разгледаш, гледам послабо си активен на форумов. Исто така пиши ми пп ако може да го разгледам Лексусот викендов идам Ск.
https://forum.carclub.mk/index.php/topic,25383.540.html
Едит: Гумите ми се евтинки да, но се добро рангирани на ADAC тест, сепак толку имав во моментот финансии и подобро до нив него со Петлас зимски на +40 како што правел претходниот газда. Затоа сега барам добри зимски. Колата сум ја извадил од преса буквално.
Не не, далеку од тоа, коментарот ми беше општо пишан. Во твојата ситуација сакав само да ти кажам дека и мала разлика може да биде значителна. Премиум контакт 6 имам на колата, малку поентузијастички да тргнам и колата крева паника. Верувам дека со гуми од пониска класа би било поприметно. Затоа и реков, за некои работи на колава не треба да се штеди, пред се од безбедносна гледна точка.
За активноста моја, да, не сум баш активен, дојдов да се пофалам дека лексус си купив :-))) (мала шала)
Викендов ми е кнап, ама ајде ќе се договориме следно идење или мене ако ме носи патот накај тебе. Барем да ја исперам да не се брукам пред народ
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk