п.с. Да, за разлика од "скопските шиљокурани" јас немам комплекс да се возам во автобус, затоа што од 10 години сам се возам по Скопје со бус.
Докторе, да ми се фатиш за шиљокуранскиов бајрак и да ми се нишаш лево-десно!

Со реиз случајно да не ги шеташ жена ти и маилот зимно време низ Шкуп? И да не одиш до роџевина со реиз или воз со слујачно?
Дај не ме јеби(копирајт бај Кили)!
Ако тебе колата ти служи за да ти се брои во статус и да не ти се смеат комшии, има луѓе на кои колата им служи за возење. На пример мене колата ми служи за возење и јас во изминативе 10 години во просек поминувам по околу 20К километри годишно, а последнава година имам поминато околу 40К.
Која е логиката за некој кој вози кола да нема соодветни гуми за сезоната во која вози?
Од безбедносен аспект, понебезбедно е да возиш со несоодветни гуми за временската сезона затоа што возилото е понестабилно и потребно му е поголемо растојание за да застане.
Од удобносен аспект, понеудобно е да возиш со несоодветни гуми за временската сезона затоа што летните гуми во зима се претвараат во тврди пластики кои не ги амортизираат ударите од патот, а зимските гуми летно време галамат три пати повеќе отколку летни.
Од економски аспект, по неекономски е да немаш летни и зимски гуми затоа што во несоодветната сезона многу поовеќе ги јадеш гумите. А посебно зимските гуми во лето. Но ако веќе се водиме од економија, поседувањето на возило е неекономична одлука. Многу по-економично е како што самиот рече да се возиш со реиз, а не како што спротивно на тоа ти си купи нов автомобил пред три месеци.
И? Која е логиката да немаш летни и зимски гуми? Те молам наведи една причина!