Пробај со 30-40 тогаш има 2 избора или у банкина или да собереш некој што вози 10-15
Од стража се симнувам во екстремни услови и ме помина Голф 4. (Стојат џипови, коли чекаат да го исчистат патот...) Тетовски таблици голфов. Он 30, ја 30, он 40, ја 40, он 50 ја 50. Колата не мрдна. Само еднаш ми се вклучи АБС при кочење. Искочивме на автопат и тетовацов иде 80, 90, 100... јас по него 80, 90, 100. Доле стакло. 110, 120, 130... По него 110, 120... ...130... Кочење со падобран само. И он продужи над 130, јас неможев веќе.
Ама треба да си ја знаеш колата и можностите. Тоа беше со нови КОнтинентал ТС-800 и од тој момент, јас сфатив што значи добра зимска гума. Секој муабет понатаму беше излишен, зошто си почувствував на своја кожа дека лепат како на суво. Буквално. Од тогаш наваму само добра зимска гума, зошто со патики или лоши чизми ќе ти е тапа на Шапка да се качиш. Ама со ѕверски чизми ќе уживаш максимално!
Еве ја дешавката.Па со 10-15кмч, не е чудно некој да е опали здраво од позади.
Што ќе биде кога Дени ќе има помоќна кола... некое БМВ дизелче со 200кс или турбо-бензинче... ау ау ау
Немаш појма колку размишљам за Импреза последниве две недели! Готов сум... Да не беше таква пластикарија внатре... Леле, готово!