Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1731058 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8317
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Зимски гуми?
« Одговори #2100 на: 04 Декември 2012, 22:48:35 pm »
Фала coure, ако скрпам уште некој динар ќе те барам.
Бојан ј. Утре ке поминам

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: Зимски гуми?
« Одговори #2101 на: 04 Декември 2012, 22:54:23 pm »
Жиле, оди во Стоп Н Го , мене ми понудија Ханкок за 3700... телефонски ова... на лице место можно е и да спуштат.
Bojan, sto dimenzija na guma e za ovaa ponuda sto kazuvas?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3064
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #2102 на: 04 Декември 2012, 22:55:24 pm »
195/50/15

Отсутен Machi009

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #2103 на: 05 Декември 2012, 01:44:03 am »
Од кај можам да купам зимска опрема, ланциза 235/45/17 фала

Отсутен chevrolet

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #2104 на: 05 Декември 2012, 03:21:09 am »
Polosa guma od Hankook nema.Gi vozev na Hyndaito gubre.Imav fabricki pa kupiv i zimni takvi.Niti ednite niti drugite gi bivase.Lizga,tvrda buci , ma zivo gubre.Ne bi gi preporacal nikomu.

Отсутен chevrolet

• Почетник
  • *
« Одговори #2105 на: 05 Декември 2012, 03:23:31 am »
A i ova Nokianot e isto gubre

Отсутен olikomerc

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 247
« Одговори #2106 на: 05 Декември 2012, 03:43:30 am »
Читајќи по форумов, тотално се збркав кои гуми да ги земам.

Од поефтините се мислам за SPORTIVA, еден комшија зема исто за мерцедес, засега е задоволен, на снег уште ги нема пробано.
Освен нив, со слични цени имам понуда и за Dayton DW510(by Bridgestone), FIRESTONE WINHAWK EVO2 и DEBICA FRIGO HP ?

Се мислев за Hankook-от како поефтини од Nokian-от, ама гледам зет ми има такви и е незадоволен, доста бучни се и му се излижаа за 2-3 год (додуше и многу ги извози).

И овие без ознака M+S гледам малку поскапи се, што е финта?

И да прашам уште, бандажи не планирам да мењам, 16-ки се и гумите сега се 215/55, сега ваљда треба да земам 205/60 или ?
fb.com/olikomerc

Отсутен chevrolet

• Почетник
  • *
« Одговори #2107 на: 05 Декември 2012, 04:06:25 am »
Od poeftinite varijanti bi ti preporacal Dayton, i jas bev malce skeptik , ama brat mi gi stavi i super e zadovolen.Prasuvav i vo grcka mi kazaa isto, se pravat vo Bridgestone .
Za parite stvarno e dobra guma.Sepak Bridziston e firma , a ne Nokian ili nedaj boze Hankook

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17677
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2108 на: 05 Декември 2012, 06:03:48 am »
Бојан ј. Утре ке поминам

Нема потреба, може да направиме на две рати со кеш. Сега една во јануар друга, ја ќе гарантирам за тебе.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8317
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Одг: Зимски гуми?
« Одговори #2109 на: 05 Декември 2012, 06:41:37 am »
Бојан ј. Утре ке поминам

Нема потреба, може да направиме на две рати со кеш. Сега една во јануар друга, ја ќе гарантирам за тебе.
Ако може така, супер. Само дај пушти некое сликиче да ја видам гумата, и кажи ми 2200 со се монтажа или....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45079
  • Il Moderatore
« Одговори #2110 на: 05 Декември 2012, 07:19:15 am »
Пи*ку мајчину! Првиот снег падна! :) Време е да се стават зимски гуми :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6214
  • 69
« Одговори #2111 на: 05 Декември 2012, 09:11:49 am »
А бе глеав на МКТВ Сат, тоа мизеријата, на утринска беа кај овие што секоја година ги изненадува снегот. Годинава биле спремни, немало ништо да ги изненади. 2000 тони сол рекоа дека имаат и дека се спремни за сите временски неприлики...Има снег? Колку? Врнеше додека таа тетката правеше интервју :)

Od poeftinite varijanti bi ti preporacal Dayton, i jas bev malce skeptik , ama brat mi gi stavi i super e zadovolen.Prasuvav i vo grcka mi kazaa isto, se pravat vo Bridgestone .
Za parite stvarno e dobra guma.Sepak Bridziston e firma , a ne Nokian ili nedaj boze Hankook

Dayton била добра гума, а Nokian или недај боже Hankook билр тапа а?
Незнам само дали некогаш си возел некој од овие брендови, но очигледно не си штом донесе заклучок за некој си фчера измислен бренд.
У право си само што кажа дека Bridgestone е фирма, а Дигитрон може само да се труди да биде...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55287
  • Махер
« Одговори #2112 на: 05 Декември 2012, 09:20:13 am »
Јас едно не можам да разберам - се пумпаат со азот за помалку да се загревале - а каде е фактот дека загреани гуми имаат подобри перформанси?
Не се става за да не се загреваат. Туку за да имаат стабилен притисок кога се загреани.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1581
« Одговори #2113 на: 05 Декември 2012, 09:37:15 am »
Сум возел доста различни гуми, летни, зимски, Michelin, Dunlop, Goodyear, Pirelli, Sava и еве моментално Hankook, со што сметам дека можам да си дозволам да ги оценувам. Со скептицизам ги сменив летните Goodyear Excellence со Hankook V12 evo 225/40 R18. Ме коштаа 34.000 ден. Изненаден сум од многу малата бучава, добро држење и удобност. Еве сега ставив зимски гуми Hankook i-cept evo 225/45 R17 и ќе ти кажам дека на суво нема некоја посебна разлика од летните, значи се тивки а и на снег малку ги пробав пред некој ден на водно од детско нагоре и добро се покажаа, стандард за зимски. И коа ќе видиш муабетот за Hankook  не ти држи.
Во врска со овие Dayton или како што викаш Bridgestone (wanna be) ти е исто како да кажеш дека југото е фиат (што можеби е повеќе него ли овие гуми бриџстоун). Дали се добри или не, не кажувам зашто незнам. И многу ми се смешни приказните дека трајал биле мишелин, и слични на таа... И на крај краева ханкук моментално ја има најновата и најмодерната фабрика во кина, и сериозно им дише у врат на развиканите првокласни производители. И да не помисли некој дека сум дилер на гуми па рекламирам нешто (ми е гајле иначе) чисто ради развој на дискусија... форумџиска :)
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17677
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2114 на: 05 Декември 2012, 09:59:33 am »
Бојан ј. Утре ке поминам

Ако може така, супер. Само дај пушти некое сликиче да ја видам гумата, и кажи ми 2200 со се монтажа или....

Монтажа, балансирање се туто комплето.

Barum Polaris 3

http://www.barum-online.com/generator/www/de/en/barum/tires/themes/winter-tires/polaris-3/polaris-3-en.html