Здраво Момци.
И јас зедов Фиат Браво 1.9 јтд мултиџет 120кс пред 6 месеци и презадоволен сум и од вожња и потрошувачка, али ми се деси еден мал проблем... Од време на време (најчесто во возење градска) многу тешко ми влегува во брзини. Прва и рикверц скоро некогаш и невозможно, да туркаш со сета сила, а и другите 4 се прилично тешки, но не колку другите 2.
Уље, глицерин такви работи си има се колку што треба, влечи како што треба (колку што се разбирам, ако е ламелата нема ни да влечи како што треба - мислам).
Некој со сличен проблем или да не знае решение за ваков проблем ?
Држачи на мотор или менувач провери си во каква состојба се.
Можно е да е до држачите на мотор ? Некако како да ми играат малце тие
Запали ја колата, крени хауба. Некој нека ја турира внатре и гледај дали моторот игра под хауба.
Исто така во лер во место не треба да имаш никакви вибрации во кабина што можеш да ги осетиш на седиште или на волан.
Најверојатно тоа ти е маката, држачите за мотор.
Колата моментално ми е на мајстор, вчера ја оставив за денес да ја видат,
после работа одам дирекно таму па да видам што е како е, а све што рече све тоа го осекјав.
Имав како вибрации во кабина во лер, не големи но доволни за да се осекјаат како да те тресе некој по малце.
Фала за советот, од работа одам кај мајсторов, да видам што ќе прави да не ме закрпи за едни држачи како да ми менал и држаци а и цел сет да ми речи на крај дека менал