Автор Тема: Интернет  (Прочитано 155009 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
Одг: Интернет
« Одговори #1140 на: 25 Април 2017, 21:21:15 pm »
Биос не сум флешувал откако е купен. Нема да се зафркне биосот ако го апдејтувам ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #1141 на: 25 Април 2017, 21:23:59 pm »
Категорично НЕ! :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1142 на: 25 Април 2017, 21:36:43 pm »
Сега влегов во биос, доле пишуваше верзија 2.14.1219, додека на линкон, последна верзија 1.9 ?

Плус моментално драјверот на мрежната ми е со речиси идентичен датум како линкот од последната верзија на биосот:

А пред овој, го користев овој:

И немаше разлика.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1143 на: 25 Април 2017, 21:41:00 pm »
Симни го фајлот, отпакувај го зипот, стартувај го флеш јутилити-то, пробај да го апдејтуваш. Ако е иста верзија биосот, јутилити-то ќе ти каже дека е иста, и нема да продолжи со апдејт. Ако е различна, ќе си го апдејтува биос-от.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1144 на: 25 Април 2017, 21:42:03 pm »
Незнам каде, ама како да имам читано од други луге дека со флешување на биосот го зафркнале. Некако шубе ми е, не ми се пипа таа работа. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1145 на: 25 Април 2017, 21:42:59 pm »
а бе ако ја заебеш на флешување, ја ќе ти поклонам боља :D

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1146 на: 25 Април 2017, 21:43:58 pm »
Уште тоа ми фали, да го заебам биосот, да нејке да се покрене потоа воопшто биосот и комонто се вракам временски во 95-та година. :)
Стариот ПЦ е со никакви перформанси, со 1 пуштен таб во Хром, процесорот залепен на 100%, мада изглеа му рикна на него хард дискот, пред некој ден кога тестирав, во уклучување ми појави плав екран со порака дека хардот неочекувано се исклучил, и синока кога сакав нешто со него поново да пробам, воопшто не се старташе, појавуваше No Hard disc, и потоа само црн екран.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1147 на: 25 Април 2017, 21:44:46 pm »
Прошле одамна тие времиња на заебани биоси од флешуење.

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #1148 на: 25 Април 2017, 21:53:41 pm »
сигурно ли е таа матичната? да не има повеќе ревизии, со различни биоси.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1149 на: 25 Април 2017, 21:56:42 pm »
Отворен ми е од едната страна, на матичната има налепница MSI H61M-P20 (G3)
Кога го форматирав последен пат пред 3-4 месеци, сите драјвери што беа понудени во листата ги симнав претходно, еден по еден ги инсталирав, оние што не ги поддржуваше, ми даваше инфо. Во Device Manager нема инфо дека фали некој драјвер.
Пред тоа, до декември месец драјверите ми беа инсталирани со помош на Driverpack Solution, истава мака ја имаше. Се на се уназад 6 месеци, некаде од ноември месец го имам овој проблем. Тогаш и ми го заменија модемот со вграден рутер поставен од Близу, го ставија сегашниот, али истото си продолжи и понатаму.

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
« Одговори #1150 на: 25 Април 2017, 21:59:03 pm »
симни биос и флешувај. пробај и тоа. ако ништо друго од сето ова бар ќе научиш нешто ново :D

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1151 на: 25 Април 2017, 22:13:45 pm »
Можно е да зафркава ССД-то ? Пошто од тогаш го имам, од октомври месец, тогаш за прв пат од септември 2012 година откако го имам компјутеров, го форматирав.
Или тропам глупости ?

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
« Одговори #1152 на: 25 Април 2017, 22:24:49 pm »
и од тогаш ли почна да брлави?

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1153 на: 25 Април 2017, 22:33:20 pm »
Колку што ме држи секавањето, 2 години сум на доксис мрежа, сега обновив договор. Значи пред 2 години близу ми дадоа модем со вграден рутер. Во текот на тие две години, знаеше понекогаш, пример еднаш во две недели да снемам интернет, не вака по 3 секунди, туку по неколку минути, ама никогаш со црвен Х, туку со жолт триаголник. Понекогаш знаеше и цел месец да истера, ке го ресетирав и немаше гајле.
Црвен Х забележувам од есента па наваму, и тогаш им се јавував на вип, правеа нешто додека правевме муабет по телефон, али ништо.
На два пати доагаа да менуваат конектори на бандера, и тогаш ми го сменија тој модем, ми го дадоа сегашниот како наводно подобро работел тој него претходниот.
И така натаму, ете тоа е тоа, да не се повторувам што ми се случува.

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
« Одговори #1154 на: 25 Април 2017, 23:31:25 pm »
штом ништо не си чепкал, не си менувал, а се расипало, тогаш хардверски нешто откажало. купувај нова мрежна, не се мисли.