Автор Тема: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI  (Прочитано 20440 пати)

Присутен GixxerMKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
Одг: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI
« Одговори #105 на: 26 Јануари 2021, 18:31:48 pm »
Ова доле е всушност аца лукас мод, и при било која песна од Аца лукас, колата достигнува 260+, иначе 250 иде  ;D ;D ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во аца лукас мод се губи линијата на патот :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #106 на: 26 Јануари 2021, 18:37:50 pm »
Клабери, еден најдобронамерен совет. Не реагирајте долгорочно за краткорочни моменти.

По мене, заодуваче (toddler) не треба да користи количка после макс 2 години.
Јас лично, избегнувам да ја селам цела куќа кога одам на одмор. Тоа не би било одмор, тоа ми било малтретирање. Ај погодете кој ќе треба сето тиа да го спакува, отпакува, спакува и оак отпакува. Губење време непотребно. Јас лично на одмор одам со 1 кеса играчки за на плажа и за секое дете гума за пливање/пловка. Толку.
На желбите им нема крај на децата, а мене времето ми е ограничено.
Не ја гледам поентата на носење на се и сешто со цел на детето да му биде интересно. Тој некој кој треба д му направи да ми биде интересно сме или ние како родители или некое детенце што ќе го запознае таму.
Реалноста е дека одиме на одмор (во случајот они се на одмор, ние не баш :)

Времето е кратко, брзо растат, времето посветете го на нив а не на тоа да влечете тон играчки и дувате/издишувате реквизити. Снимајте и сликајте колку можете повеќе за кога ќе ви речат "ај не замарај, шо знаеш ти" да има што да правите по дома потсетувајќи се на деновите.
Потполно се согласувам, од почеток до крај. Но, клаберот чека 3то дете, и ако и другите 2 се помали и мора да седат во седиште, тогаш си треба погабаритна кола, за да ги собере физички трите седишта (или бустер ако е некое поголемо) позади. Погабаритна кола секако дека има и голем гепек, кој може да заврши многу работа, макар и не зимал 100 играчки за на плажа и сл.
И таа ситуација може да трае повеќе од 2 години, па би рекол дека се исплати земање поголемо ауто, поготово ако се шета често надвор од град.
Пишувам во темава за Hyundai Tucscon, кој ако е како Kia Sportage внатре со димензии, мислам дека ќе е мал за 3 детски седишта, или 2 и бустер, но секако треба да се проба.

Секако дека најважно е да се најде решение за 3 деца позади. Реалноста е дека мал е бројот на возила што би имале поширока задна клупа позади, обично е во должината на самата кола.

Мислам дека има сосема доволно место за двете седишта (транспортер на почетокот) со најстарата сестра да седи во средина.
Ние имавме слична ситуација, сопругата седеше во средина меѓу децата за да има место напред да се товари.

Јас имав прилика да го видам Цивикот кај другар, навистона голем багажник со одличен пристап и доволно комоција на задно седиште. Јас споредбава ја правам со мојата 147 која има 240 л багажен простор.
Али за патување од 3000 км во правец, сите математики тука паѓаат во вода.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #107 на: 26 Јануари 2021, 22:13:44 pm »
Корекција
147 - 290л багаж.

Отсутен maurelie

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #108 на: 15 Февруари 2021, 10:38:07 am »
Имам понуда баш за ваков модел (2020, 1.6 T-GDI GLS, 177HP, 6М/Т, 4WD) од Авто Чајка само нивото на опрема кај нив е „Premium“ и сериозно го размислувам. После година ипол како си задоволен од колата? Има доволно простор позади за тројца?
Сериозен си дека ќе земеш кола со скроз исто простор колку твојата?

Сега за сега задоволен сум, а место за тројца позади така така, зависи дали имаш седиште за дете или не.
Ако си заинтересиран за Тусон, би ти препорачал да го почекаш новиот модел 2021, еве гледам во Хрватска, Србија и Бугарија има на лагер и ценовник за него.
Би требало и кај нас да дојде кај и да е.
Во димензии мислам дека е малку поголем, ширина и должина за разлика од претходниот модел.
1.6 ГДИ веќе ке го нема на понуда, само турбо бензинци со или без mild-hybrid, и турбо дизели.
Почетен избор на мотор за новиот модел ќе биде 1.6 Т/150кс

https://www.youtube.com/watch?v=tf1YuBS8zSw&ab_channel=AutoPOVDrive

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #109 на: 15 Февруари 2021, 11:24:26 am »
Имам понуда баш за ваков модел (2020, 1.6 T-GDI GLS, 177HP, 6М/Т, 4WD) од Авто Чајка само нивото на опрема кај нив е „Premium“ и сериозно го размислувам. После година ипол како си задоволен од колата? Има доволно простор позади за тројца?
Сериозен си дека ќе земеш кола со скроз исто простор колку твојата?

Сега за сега задоволен сум, а место за тројца позади така така, зависи дали имаш седиште за дете или не.
Ако си заинтересиран за Тусон, би ти препорачал да го почекаш новиот модел 2021, еве гледам во Хрватска, Србија и Бугарија има на лагер и ценовник за него.
Би требало и кај нас да дојде кај и да е.
Во димензии мислам дека е малку поголем, ширина и должина за разлика од претходниот модел.
1.6 ГДИ веќе ке го нема на понуда, само турбо бензинци со или без mild-hybrid, и турбо дизели.
Почетен избор на мотор за новиот модел ќе биде 1.6 Т/150кс

https://www.youtube.com/watch?v=tf1YuBS8zSw&ab_channel=AutoPOVDrive

Бев до Мида да видам што имаат на понуда и ми кажаа новиот дека би требало да стигне кај нас Април / Мај ама со цена 20% повисока од моменталниот.