Да представам и другата двојка ГТИ која ја имам спомнато во неколку наврати во другата тема.
Станува збор за модел произведен 1990 година со 1.8 8 вентилски мотор, 5 врати, електрика на сите прозори, електричен шибер и клима фабричка, централно заклучување фабричко.
Генерално колата шасиски е во одлична состојба освен што си бара освежување на бојата со префарбување и нова лева предна врата. Козметички има што да се подобри но тоа засега не е во план.
Колата е кај мене веќе некои добри 6 до 7 месеци, за тоа време имаше доста работа од редовно одржување која беше завршена.
Колата е донесена од Италија кога на почеток се пушти законот за увоз, првиот газда ја чувал во гаража претежно и не е возена што и си покажа, газдата пред мене ја купил за препродажба и се гледаше дека и фали внимание на колата.
Некаде на почеток кога ја имав направив една мала беља, на пат Струмица кон Скопје се бркав со Мерцедес ЦЛА (знам дека звучи смешно) на винички табли бел, некаде дознав бил на газдарицата на Винчини... како и да е од Овче Поле па до Петровец ретко ја пуштав гаста што на крај резултираше да преврти дотраениот каиш на водна пумпа и да не ја врти водата, и јбг македонче прегреа.
Се рамнеше глава, гумици на вентили се сменети, палец, капа, кабли за свекици, свекици, ладник, водна пумпа, уље и филтри.
Да не се секирате и ребраст сменивме и чипс каснавме
Од тогаш колата смени неколку пара бандажи, Зендерот што беа на неа заедно со тие на Кецот од брат ми во пар, така да подобри бандажи ќе има во некое подобро време сега си тера на фабрички ББС.
Деновиве решив дека буџетот дозволува да се променат делови од подвозјето за да биде побезбедна и управлива колата, што и всушност треба да си биде така нормално.
Земени се Пагид предни дискови и задни плочки, Феродо задни дискови и предни плочки, Рувил чаури и гумици на вилушки, Рувил буфери, Рувил задни лагери, Рувил јабучици и сајли за рачната.
Да не заборавам да споделам каква беше ламелата, со пуштен кумплуг на 3000 обртаи почнуваше да се движи
И една за крај уметничка од пред некој ден, повеќе слики и промената на изглед ќе има деновиве... има нешто што не спомнав