Гласање

Па што мислите како изгледаат возилата кои ги продава Хјундаи во моментов?

Нема поубави и поелегантни возила на светот
1 (1.4%)
Одличен дизај
10 (14.5%)
Просечен дизајн, задоволителен кога би одлучувал да купам
23 (33.3%)
Подпросечени дизајн без препознатливи линии и стил
20 (29%)
Грди се до степен што ќе ги прескокнам кога ќе купувам автомобил
10 (14.5%)
Најодвратни се, гад ми е да влезам во таква грдосија
5 (7.2%)

Вкупно гласови: 69

Автор Тема: Дизајнот на возилата од моменталната понуда на Хјундаи  (Прочитано 23827 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Малку да се вмешам и јас..

1. Моментални трендови. Кога Chris Bangle почна со неговата Flame Surfacing филозофија, сите го исмејуваа, за после ~1-2 години да почнат да се појавуваат и возила од други производители директно инспирирани од Bangle.

2. Легислатива. Законите за безбедност на возилата налагаат на кога висина треба да биде хаубата, на која висина треба да бидат светлата напред и позади, дрн-дрн, и уште мал милион други ситници. Сето тоа си влијае.

3. Муабетот дека Џулиета и Астра личат е многу валиден. Но, кој од кого копирал никогаш нема да знаеме. Да рече некој дека Алфа Ромео се дрзнала да копира од Опел е смешно. Се сега, дека личат, личат, али па и што ако личат? Мене лично, Астрата ми е убава, Џулиетата не.

4. ЛП & Спортекс - Ај олабавете..

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
99.97% od postovite ti se laf muabet. Seuste cekam da kazis nesto pametno. I jas sum bil trol?
Добро не си трол...тројанец си!
Едно време имаше што да се прочита од тебе, признавам, ама од кога почна да го тупуш со Љунда, личиш на детиште од 14 години.
Погледни си ги само постовите на колку членови одеднаш им реплицираш во секој пост.
Небаре Каспаров игра симултанка против сите.

Цитат
Kojznae sto imas vo glavata, kako gi percepiras rabotite. Sedni denes i baraj 3 godini unazada, kade imam napisano falba za Corsa. COrsata ja koristev kako primer za dizel so 66 ks sto ima podobri meguzabrzuvanja od navijani benzinski kosilci po 120ks.  Za Corsata imav kazano deka mi e grda, preskapa i deka e najprodavanoto malo polovno vozilo na nasiot pazar.
Iskreno, so tvoeto razmisluvanje, znaenje, stav, me cudi zosto nekoj ti dava tolku mnogu pari za da srabotis nesto nego.

Јас во главата знам што имам за разлика од тебе. Ти имаш едно голема дупка во главата и на средина стои амблемот на ЉУНДА! Порано имаше место за две работи за дизел мотор и за Корса, сега само Љунда ти остана.
Со моето размислување, знаење и став сум дошол до позиција каде што сум, за разлика од оние кои размислуваат слично или исто како тебе.
БТЊ...да не ти се сони колку плата зимам јас?

И на крај..... се гледа колку си беспомошен кога некој ќе те подбере и кога немаш што да кажеш во своја одбрана па тогаш почнуваш да мешаш приватен живот и да испраќаш навреди на сметка на нешто што нема врска со порталов и автомобилите а само за да си ја задоволиш суетата.

« Последно менување: 19 Ноември 2011, 13:52:11 pm Sportex »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
И да е „копија“ на Астрата (што не е), Џулиетата е поубава, така да, "the apprentice becomes the Master".

..a malo morgen poubava...

http://imganuncios.mitula.net/alfa_romeo_giulietta_1_4_120_bhp_veloce_94203664994563442.jpg
http://images.wikia.com/lotr/images/8/88/Ctrol.jpg

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
А која од и30, Астра и Џулиета ви е најубава?

Мене и Астра и Џулиета ми се многу убави, меѓутоа на Џулиета ми е грд тоа чирот од напред. Некако ја накажале, па кога би бирал меѓу Астра и Џулиета ќе изберам Астра за дизајн, Џулиета за останато. i30 ми е неверојатно многу грд и не би го избрал во ниеден случај.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
И да е „копија“ на Астрата (што не е), Џулиетата е поубава, така да, "the apprentice becomes the Master".

..a malo morgen poubava...

http://imganuncios.mitula.net/alfa_romeo_giulietta_1_4_120_bhp_veloce_94203664994563442.jpg
http://images.wikia.com/lotr/images/8/88/Ctrol.jpg

Длабоко извинување што не сум пишал дека МЕНЕ Џулиетата ми е поубава од Астрата... Не знам како можев да си дозволам таков лапсус.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
a i30?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
a i30?

A во сомалија што направија со пиратите?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Ги фатила снежна бура. Смрзнале кутрите.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Моменталниот i30 и „убавина“ не ми одат во иста реченица. Нема ниедна визуелна специфика која би ја карактеризирал како „убава“... За дивно чудо, близнакот од Кореја ми беше визуелно поприфатлив пред фејслифтот (и на едниот и на другиот). После фејслифтовите, и30-ката ми стана поприфатлива, а Сиид-от поружен (во однос на претходниот Сиид, не во однос на и30 :))
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Моменталниот i30 и „убавина“ не ми одат во иста реченица.
Ти одат, ти одат...Само со негација во контекстот.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Шо викате ...а...како ви личи ова?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Шо викате ...а...како ви личи ова?

Ко` балконот на комшиката, Бог да го прости мажот и`,  се` само црни алишта суши...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Абе бог да го прости ама не мислев така.....мислев дали ви се чини симпатично.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Абе бог да го прости ама не мислев така.....мислев дали ви се чини симпатично.
Паааа вака кога ќе си го покријат срамот, се издржуе да ти кажам... :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Е вака, женава не е многу тапа за коли ама не ги ни знае баш новиве модели.

ја прашам дали ти се свиѓа ова...ми вика тргни ги тоа крпите ќе ти кажам.

И покажувам слика без крпи....вика воа поубаво изгледа со кприте а у ствари шо е....Хундаи ли е? Абе се згазив од смеа!

После Љундаи немал препознатлив дизајн......како немал....дури и женава го позна....лошиот дизајн на далеку се препознава! ;D