Автор Тема: Seat Leon 5D  (Прочитано 32599 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
Одг: Seat Leon 5D
« Одговори #45 на: 08 Март 2018, 08:01:39 am »
Бандажи гуми и спирали околу 1500еур или околу 1500л нафта. Со 1500 литри нафта и просечна 5л/100км кој ќеиф може да си го направиш само ти си знаеш.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1043
« Одговори #46 на: 08 Март 2018, 08:16:34 am »
Честито !!!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #47 на: 08 Март 2018, 11:55:49 am »
Да видите сеа каква е колата... од дождов што врнеше... :)

Инаку земав гумени глендринг од самад. Теписонски до 10 дена викаат се  чекало. Мене ми се топ и гумениве. 1800 денари.

Здравје понатака теписонски.

Инаку ова auto hold како се користи не ми е јасно, што е до електронската рачна?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #48 на: 08 Март 2018, 12:10:26 pm »
Ауто холд се користи за да ти асистира при тргање на угорница. Активираш ауто холд кога застануваш на угорница, и немораш да држиш на кочница. За тргање само даваш гас и тоа е.  Тоа е уствари рачна која сама се спушта штом тргнеш на угорница. ;D :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
« Одговори #49 на: 08 Март 2018, 12:53:02 pm »
Аутохолд го користам цел време и е многу корисен на семафори кога колата е во лер а ти не сакаш да држиш кочница туку си слободен со нозетее да ги олабавиш малце. Свети зелено П и се активира со посилен притисок на педалата за кочница. Нормално, се користи и за угорници ама во мојов случај е далеку многу поупотреблив.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #50 на: 08 Март 2018, 12:55:20 pm »

Инаку земав гумени глендринг од самад. Теписонски до 10 дена викаат се  чекало. Мене ми се топ и гумениве. 1800 денари.

Инаку ова auto hold како се користи не ми е јасно, што е до електронската рачна?

Прв услов за да работи Ауто Холд е да имаш ставено појас.

Втор услов е да застанеш на угорница и да пробаш да тргнеш.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #51 на: 08 Март 2018, 12:58:16 pm »
Не е точно.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #52 на: 08 Март 2018, 12:59:23 pm »
Ауто холд се користи за да ти асистира при тргање на угорница. Активираш ауто холд кога застануваш на угорница, и немораш да држиш на кочница. За тргање само даваш гас и тоа е.  Тоа е уствари рачна која сама се спушта штом тргнеш на угорница. ;D :D

Прв услов за да работи Ауто Холд е да имаш ставено појас.

Втор услов е да застанеш на угорница и да пробаш да тргнеш.

Auohold i hill assist isto e? Mene toa mi trae 2 sekundi. Mora vo prva mislam da e kaj mene, zastanuvas vo mesto i imas 2 sekundi dodeka ne pocne kolata nazad da se vrakja. A ova so zeleno da ti sveti i tn nemam zaprimeteno ...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #53 на: 08 Март 2018, 13:03:35 pm »

Hill assist e тоа за 2 секунди, да. Аутохолд како што кажав функцонира со поголем притиок на педалата за кочница. Без разлика дали си на рамно, удолница или угорница. Се деактивира многу мазно кога ја ставаш колата во брзина и полека ја тргаш педалата за кумплуг, некаде на пола. Барем кај ВАГ е така решено.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
« Одговори #54 на: 08 Март 2018, 13:06:48 pm »
Со здравје да си го возиш, убаво количе :)

Отсутен Bumb

• Редовен
« Одговори #55 на: 08 Март 2018, 13:13:24 pm »

Симо да се јави на рецепција :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bumb

• Редовен
« Одговори #56 на: 08 Март 2018, 13:14:38 pm »

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #57 на: 08 Март 2018, 15:27:45 pm »
Честито, све најбоље ..

Ќе ни недостасуваш во темата техничко одржување, многу работи научивме/прочитавме ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #58 на: 08 Март 2018, 15:54:27 pm »

Auohold i hill assist isto e? Mene toa mi trae 2 sekundi. Mora vo prva mislam da e kaj mene, zastanuvas vo mesto i imas 2 sekundi dodeka ne pocne kolata nazad da se vrakja. A ova so zeleno da ti sveti i tn nemam zaprimeteno ...

Исто само малце различно. Аутохолд го има на оние коли со електрична ручна. Хил асист ја задржува кочницата (ножна) секунда-две.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #59 на: 08 Март 2018, 16:08:37 pm »

Исто само малце различно. Аутохолд го има на оние коли со електрична ручна. Хил асист ја задржува кочницата (ножна) секунда-две.
На мерцедес w211 нема електрична рачна а има аутохолд. Многу добра работа, посебно за на семафори да не треба да ставам во паркинг или да држам кочница цело време.