Автор Тема: Икеа мебел во Македонија  (Прочитано 7912 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
Одг: Икеа мебел во Македонија
« Одговори #15 на: 02 Март 2018, 15:54:12 pm »
Јас јуни планирам да пазарам за нова градба, планирам да се напазарам со комбе и на 300е да вадам фискална, имам роднина во леринско пред граница со куќа за кајнего да оставам се  и дел по дел да ги носам работите.
« Последно менување: 02 Март 2018, 16:00:18 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #16 на: 02 Март 2018, 15:58:10 pm »
Пред малку се вратив од БГ и патот од Паланка до Деве Баир е катастрофа. Снегот е стопен, нешто солта си го направила своето, нешто мразот, нешто метеори паѓале па има многу, али стварно многу дупки по целиот пат. Плус од што се топи снегот а и врнеше дупките воопшто не се гледаат.

@WorM до 350 евра нема да те царинат, се над тоа подлежиш на царина само не знам колку. Мој совет ти е да се јавиш на царинска испостава Д.Баир и да прашаш за тоа колку би те репнале доколку сакаш се наеднаш да пренесеш. Само барај да разговараш со шефот на смена, демек ко малку попаметен, пошто ако разговараш со обичен цариник нема да добиеш конкретна информација.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #17 на: 02 Март 2018, 16:10:20 pm »
Јас моментално пишувам од Боровец, вчера попладне тргнав од Скопје, ноќна вожња, не е трагедија патот. Не е баш најубав у свет, али искрено, повеќе ја имам кршено колата на „квази“ автопатот, демир капија - неготино, отколку на крива паланка - деве баир.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #18 на: 02 Март 2018, 16:20:25 pm »
Ти у темното не си ги видел дупките а од пуна кола и узбуѓен за скијање не си ги ни осетил. Бегај на стаза.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 02 Март 2018, 16:29:05 pm »
Ти у темното не си ги видел дупките а од пуна кола и узбуѓен за скијање не си ги ни осетил. Бегај на стаза.
Чекам ноќно :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #20 на: 03 Март 2018, 14:26:53 pm »
И јас би ти рекол да не ди го комплицираш животот со нарачки о ИКЕА. Нема шанси убаво да го разгледаш тоа што сакаш да го купиш.
Кај нас се начекува убав мебел на промоција кога е, зборам з гарнитура. Кујна и сл раб најдобро е некој столар да ти ги направи зошто друго е по мерка.
Крај краева гаранцијата е у МК

Лустери, тањири, маси столици, модни детаљи, завеси корнизони итн слободно барај во икеа. Али шкафови, кујна, гарнитура...подобро немој

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #21 на: 04 Март 2018, 12:58:50 pm »
Фала на одговорите дечки..Сепак морам да контактирам со некоја шпедиција или па преку некои приватни лица што ги носат деловите по нивни канали. Колку што дознав, треба да им кажам што би сакал па они дел по дел во извесен период ќе ги донесат. Нормално, за некој надомест.

Го сакам мебелот од Икеа пошто тука во Швајцарија имам комплет стан опремен од Икеа и до сега три пати се селев, демонтирав и пак монтирав и сеуште конструктивно мебелот е како и првиот пат. Стегнат, цврст и прецизен. Сепак Икеа има тим кој што работи на дизајнот, ергономија и останати карактеристики.

Мислев дека има некој конкретно искуство со поголема количина, но сепак фала на сите за одговорите.. Ако пак има некој лично искуство, супер би било да напише нешто тука.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #22 на: 04 Март 2018, 17:30:48 pm »
Друже имам другар што го работи ова.. секој викенд е гр или бг и носи се со мали провизии... јас донесов комода, кревет и плакар за смешна провизија од 20 еур се на се ако сакаш пиши пп ке ти дадам бројче.

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #23 на: 05 Март 2018, 08:18:16 am »
Друже имам другар што го работи ова.. секој викенд е гр или бг и носи се со мали провизии... јас донесов комода, кревет и плакар за смешна провизија од 20 еур се на се ако сакаш пиши пп ке ти дадам бројче.

Може друже да ми пуштиш бројче у пп..Фала

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1549
« Одговори #24 на: 05 Март 2018, 15:03:09 pm »
Може и тука да го напишиш бројчето..
таман ќе има многу работа за него :)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #25 на: 05 Март 2018, 16:30:31 pm »
Лепи 078 399 399 .. слободно најавете се како другар на Лаки и ќе ви заврши работа... има доста работа така да планирајте недела две дилеј ради гужва...

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #26 на: 05 Март 2018, 16:32:20 pm »
Interesting concept. Фала JR.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #27 на: 05 Март 2018, 22:56:22 pm »
Браво батко го барам и јас човеков.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #28 на: 08 Март 2018, 20:45:27 pm »
Со срека дечки

Отсутен Kwik

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #29 на: 10 Август 2018, 19:39:44 pm »
Mozes roba da si donesesh vo iznos od 350evra a ako idea so uste eden 700evra iznos mozes da si donesesh, problemi ako sakaat da pravat toa se nashite na granica neli standart, a onache jas bev so soprugata kupivme za 1000evra i so fin muabet so shali pominavme srekja toa e toa i ne zaboravaj tax free zemi si !