Автор Тема: Купувам кола до 1300 евра!!!  (Прочитано 25897 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Одг: Купувам кола до 1300 евра!!!
« Одговори #120 на: 01 Март 2018, 22:21:24 pm »
Добро бе спарк и матиз широки едвај еден метар со гуми од рачна количка за малтер се добри возила а корсата не ја бива гонј мој итн само нешто да се дрнкало.Корса б 1.0 12в 55кс за ралзика од 1.2 8в која е 45 . Тие  матисите и спаковците се како играчки али ок се тие види им ја само цената према годинитие и се ке ти е јасно јас возам корса б 1.0 12 в 97 година веке 9 години од кој 5 години секој ден по 50 60 км возев апла такси 5 души на работа патувавме и ете корсата оди и си работи нормално и ден денес + е од увоз гарант има вракано километри ја земав на 140 ијлади сега има 220 ијлади.Ако не ви смета вибрацијата на моторот кога е под мала гас другото нема гајле.Евтино за оджување мал потрошувач идеална за возач почетник.
Корсата за спаркот е бентли...
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #121 на: 01 Март 2018, 22:23:39 pm »
Рено Клио
1.2 бензин+плин колку шо гледам
Регистрирана,гаражирана,цената е 800€ колку шо гледам

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #122 на: 01 Март 2018, 22:51:03 pm »
Чим ти го препорачуваш, сигурно е добро чуван. Би било добро да најдеш сличе и од прилика ако знаеш цена.

Sent from my MI 4S using Tapatalk
Абе спаркот е супер... Само неам претстава колку ќе го дава... Ќе видиме...

Sent from my Redmi Note 4x
Ако не најдеме нешто во меѓувреме, чекам одговор!
Рено Клио
1.2 бензин+плин колку шо гледам
Регистрирана,гаражирана,цената е 800€ колку шо гледам (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk
Неееее библија е со дизајн.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #123 на: 01 Март 2018, 23:24:57 pm »
Не бе уживај. Или јас не гледам или ти напиша најгној опел. А тоа по дифолт ми значи спора и досадна кола. Татко ми имаше корса ц. Ја зема со 130000 ја извозе до 200000 и ја шитна. Колата беше од бугарија со вратена километража 100%. (1.0 мотор). Единствено не ја биваше на аутопут. Гласна и бучна упм. На 120 не се слуша муабет внатре. Мене како градско количе ми е океј. Мало, клима, серво и цура.
Доколку смета жиле дека треба да се избрише от, бришете.

Како прво не ни знаеш, имав Opel Zafira C :) ја има на форумот и добро сум упатен во сите модели на Opel.

Добро потенцирав за кои модели на Корса не ги бива. Тоа не дека јас субјективно сакам да ги ругам, туку стварно се гној.

Секој производител има модели кои се утнати и тоа е тоа.

Сега ти ако ми извртуваш некакви тези и напаѓаш, извини, тука не можам да ти помогнам :) Не сум тука да лечам нечии комплекси.

Одиме понатаму

Спарк/Авео е исто мој совет.

Некое Хјундаи (Атос да речеме) може да е во игра :) Релативно се поефтини а се доста добри.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #124 на: 01 Март 2018, 23:46:31 pm »
Атос е доста добар? Р'ѓа има на сите постари од 7-8 години, електроника црка за добро утро, вода тече внатре од секаде, предница ни госпот не може да му центрира. Јас мислам Хјундаи немаат направено полоша од малиот џин Атос.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3906
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #125 на: 02 Март 2018, 00:05:05 am »

Не бе уживај. Или јас не гледам или ти напиша најгној опел. А тоа по дифолт ми значи спора и досадна кола. Татко ми имаше корса ц. Ја зема со 130000 ја извозе до 200000 и ја шитна. Колата беше од бугарија со вратена километража 100%. (1.0 мотор). Единствено не ја биваше на аутопут. Гласна и бучна упм. На 120 не се слуша муабет внатре. Мене како градско количе ми е океј. Мало, клима, серво и цура.

Како прво не ни знаеш, имав Opel Zafira C :) ја има на форумот и добро сум упатен во сите модели на Opel.

Добро потенцирав за кои модели на Корса не ги бива. Тоа не дека јас субјективно сакам да ги ругам, туку стварно се гној.

Сега ти ако ми извртуваш некакви тези и напаѓаш, извини, тука не можам да ти помогнам :) Не сум тука да лечам нечии комплекси.

Одиме понатаму

Некое Хјундаи (Атос да речеме) може да е во игра :) Релативно се поефтини а се доста добри.

Zafira B.

Sent from my Redmi Note 4x

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8693
  • Пичлеме
« Одговори #126 на: 02 Март 2018, 00:07:22 am »
Со извинење, ама толку муабети за кола до 1300 евра... „топ понуда што не се пропушта“ ;D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #127 на: 02 Март 2018, 00:09:58 am »

Одиме понатаму

Како прво знам, имаше Opel Zafira B. Ако веќе ја немаш заклучија темата да не фаќа прашина.
Твоето мислење е дека не ги бива, моето е дека ѓи бива. И кое сеа појако мислење.? Дали си поседувал корса ц или б. Јас сум поседувал, возел, ме возеле и знам добро што пишувам.
Се согласувам дека секој производител има утнато модели. Пр за мене рапид е утнат модел. Не дека го имаш па ќе ти контрирам ама по лоша кола амин.
Јас не извртувам никакви тези а уште помалку напаѓам членови. Ти самиот се уплетка во таа твоја замислена теза од 2 збора.
Хм, комплекси велиш. Јас мислам ти лечиш комплекси на форумов како и неколку други членови. Ако си имал канта опел со неколку сопственици и непознати километри не значи дека и другите модели не чинат.
Ама тоа е македонштина, ја има во сите нас.
Си поседувал ли корса на минимум месец.?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #128 на: 02 Март 2018, 00:12:28 am »
Корса 1.2 со 16 вентили и осум брегасти да не ми ја вреѓате, татка има таква, јас му ја најдов, збор лош да не чујам :)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #129 на: 02 Март 2018, 00:19:28 am »
За Опел ќе се скараат луѓево ;D

Секако ќе кородира за некоја година. ;D
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #130 на: 02 Март 2018, 00:22:36 am »
Најголема мана на Опел е шо не е Шкода... јебига :)
Тате ќе мотепа ако почни да му скапува... јас сребрено Корсиче му одбрав, го лажев дека галванизирано е... драми :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6448
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #132 на: 02 Март 2018, 08:59:58 am »
Чичко ми има Corsa B од 99-та, 1.0, 12 години ја гледам колата и се имам многу пати возено/ ја имам возено. Над 100к км има поминато не знам точно, над 250к сигурно брои километражот денес. Ремонт не е правена, синџир нема сменато, ситни работи излегуваат а пошто е на плин, еднаш годишно се дупи аусплухот.
Ок возило, ама клима кога работи исто како да влечеш приколица или уште една корса зад тебе. Внатре не крцка како мојата.

Братучед има Корса Ц, ама тоа е приказна за друг буџет.  :)

Колешка од Атос, на Спарк се префрле, зошто, не знам.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #133 на: 02 Март 2018, 10:01:50 am »
Атос е доста добар? Р'ѓа има на сите постари од 7-8 години, електроника црка за добро утро, вода тече внатре од секаде, предница ни госпот не може да му центрира. Јас мислам Хјундаи немаат направено полоша од малиот џин Атос.

Комшија мој во Битола има направено 370000км со Атосот :) Педатен е човекот, перење, сервиси и сл., нешто комерцијалист е (тој си се вика трговски патник ;D) и цел ден е во кола. Количето е топ!

Возачкото седиште малку пропадна ама се друго е во најдобар ред. Затоа го спомнав.

Само како пример.

Си поседувал ли корса на минимум месец.?

Да, B моја грешка, смешав брзини ;D

Иначе да. Не била моја, ја имав на располагање две недели, 2010 година летото. Пет врати 1.0 12V Opel Corsa C.

Затоа и го замразив моделот. Беше купена за девојка која штотуку почна да вози.
Премногу евтини материјали, проблеми со шасија (корозија), а релативно нова кола, купена од салон (од Олимписки базен)

Да не ја труеме темата, ...

Да резимираме.

Кажувам субјективно мислење, мое искуство и не знам зошто ме напаѓаш и се обидуваш нешто да докажеш.

Второ, ако ме следиш доволно на форумов, баш сакам utilitarian cars и ги почитувам, ама кога некој модел (пак ќе речам според мене) е шит, стварно ја преминал мојата граница за толеранција што е во ред, а што не.

Дискусијава може да оди до бескрај.
« Последно менување: 02 Март 2018, 10:10:15 am Carpathian Lord »

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #134 на: 02 Март 2018, 10:53:53 am »