Автор Тема: Купувам кола до 1300 евра!!!  (Прочитано 25889 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг: Купувам кола до 1300 евра!!!
« Одговори #75 на: 27 Февруари 2018, 10:22:52 am »
Neznam sto se iznalajavte za puntovcite tolku. Vozev dobri 2 godini punto MK2 1.2 8v 60ks i prezadovolen od puntoto. Ekstra gradsko kolice odlicna potrosnja, komforno napred za vozac, odrzuvanje bagatela. Osven golem servis koga go zemav za tie 2 godini mu smeniv senzor na radilica samo. Mu staviv xenon i bidejki imase lupa u far super si svetese napred. E sea sto zimate puntovci po 1000 eura najevtini na pazarot posle kje placete ova mu se desilo ona mu se desilo gremlini go jadele. Epa go jadele nekoe izdrnkano od firma so 400000km i go nasminkale pa uste i radosni vie lele zemav za 1000 eura punto go zaebav coekot.
Прав си нема што. И моето пунто кога го купував ги биеше лош глас, па еве го 13 год!

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #76 на: 27 Февруари 2018, 10:57:46 am »
Gledas i samiot kolku imase dostavni puntovci doneseno samo mu stava zadna klupa stakla i kje go ubutaat na nekoj.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #77 на: 27 Февруари 2018, 13:39:32 pm »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #78 на: 27 Февруари 2018, 14:11:08 pm »
Suvozacka vrata i zadno krilo ili predno krilo i hauba sto nebiva na twingovo?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #79 на: 27 Февруари 2018, 15:46:07 pm »
Стварно двои бојата.

Сега го видовме пунтото. Има некои работи за мењање од прилика трошок околу 200€. Го остави за 1400 евра.

Сега после 16ч ке идеме да го видиме и спаркот.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #80 на: 27 Февруари 2018, 18:48:37 pm »
Ништо и од спаркот. Десната предна врата фарбана со мноооогу кит. Хаубата изместена и на плин не работи под мала гас.

Продолжува потрагата!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #81 на: 27 Февруари 2018, 19:45:16 pm »
Таблицата е само малку набиена. Веројатно некој со кука ја закачил. Да е жртва на судар таа ќе биде згужвана ко бакшиш.

Иначе не мора веднаш да значи дека колата е удрена. Мене предната таблица ми се откачи во вошфабрик пералната. Се враќам дома гледам ми ја нема таблицата. Се враќам назад кај нив, ја извадија од под механизмот што ја турка колата (извадија уште 3-4 таблици загубени ;D ). Таблицата е цела изџвакана ама се помачив да ја исправам и средам. Се познава дека е оштетена ама ако си ја возам таква, пошто не можам да ги поднесам новиве таблици. Така да таблицата ми е сол а колата не е пипната, а камо ли удрена :)
не реков дека е направена тоталка него да види под таблицата да не е скршен браникот ...
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1480
« Одговори #82 на: 27 Февруари 2018, 20:12:49 pm »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2795703
93та година со дрво опрема за 1200 ја дава ? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 223
« Одговори #83 на: 27 Февруари 2018, 20:46:07 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2806160
Seat Ibiza
Odlicni motorcinja se ova, delovi isti so polo i golf 3
Normalno ako vleguva vo budzet

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #84 на: 27 Февруари 2018, 20:50:16 pm »
Таблицата е само малку набиена. Веројатно некој со кука ја закачил. Да е жртва на судар таа ќе биде згужвана ко бакшиш.

Иначе не мора веднаш да значи дека колата е удрена. Мене предната таблица ми се откачи во вошфабрик пералната. Се враќам дома гледам ми ја нема таблицата. Се враќам назад кај нив, ја извадија од под механизмот што ја турка колата (извадија уште 3-4 таблици загубени ;D ). Таблицата е цела изџвакана ама се помачив да ја исправам и средам. Се познава дека е оштетена ама ако си ја возам таква, пошто не можам да ги поднесам новиве таблици. Така да таблицата ми е сол а колата не е пипната, а камо ли удрена :)
не реков дека е направена тоталка него да види под таблицата да не е скршен браникот ...

Пази обратна логика. Жиле купува као кола за 1300 евра. Тоа е една осмина од набавната вредност на и онака евтините коли.
Јас да сум на местото на Жиле, би барал кола која е понова но удрена па санирана. Така ќе добиеш возило со понова механика, за кое ќе имаш помали трошоци за сервисирање и ќе го возиш драстично подолго отколку да купиш кола со преизвозена механика под оправдање дека е прва боја, неудирана, многу сочувана.

Жиле, глејте земете слупано возило со помала километража и годиште. Многу повеќе ќе го возите отколку некое мазено чувано уствари маме ебано.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #85 на: 27 Февруари 2018, 22:39:00 pm »
Абе Фалангич и таква не се наоѓа. Еве спаркот, ај што беше пола и повеке фарбно ама фарбано на трчање. Кит имаше еден прст ставено. Се лупеше како риба. Целата линија на колата отидена у курац. Моторчето штрака. Уље пушта од капачката. На плин гасне. Внатре седиштата пропаднати. На совозачкото излегло железото на седечкиот дел. Едноставно неможеш да речеш ај надворешно ке го средам ама моторот и ентериерот му се топ.

Ете нека биде удрена, ама другото да биде во добра форма. А ако купат кола каросериски да ја средат, па ремонт да и прават па и ентериерот да го средат, тогаш ништо не купиле. Со еден збор крш.

Да не бидам грешно сфатен. Не бараме кола стакло панчево, туку бараме кола што си одговара за годините. Па нека има скапано ама да има и разумна цена.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #86 на: 27 Февруари 2018, 23:38:45 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2806160
Seat Ibiza
Odlicni motorcinja se ova, delovi isti so polo i golf 3
Normalno ako vleguva vo budzet
Ја гледавме ибицава. На слики убаво делува ама во живо цела е растропана. На тие 120000 што ги пишал јас би и додал уште 200 000 од мене според состојбата како изгледаше во живо. Сликиве изгледа му се сликани поодамна.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #87 на: 27 Февруари 2018, 23:57:37 pm »
Еве им кола со 0 вложувања, освем масло и филтер, јас гарантирам за неа слободно дојдете и проверете ја  :) е сега е над буџет некои  350-400 евра, ама проверена кола со гаранција. На брат ми е  :)

http://m.reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=2802009

Edit : сега видов дека е за возач почетник, ништо од бизнисот  :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #88 на: 28 Февруари 2018, 00:40:02 am »
Саксовци или пежо 106 гледате ?
Еве едно саксо: http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2807043

Или тиковци, гледам дека цените им се испод 1000 евра, така да во рамките на буџетот од 1300 евра ќе останат 300-500 евра непотрошени, па ако треба нешто да се замени или сервисира, да фати во рамките на предвидениот буџет, а не да се земе возило од 1300 евра, па да се мисли потоа од каде уште 200-300 евра за евентуално да се поправи нешто.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #89 на: 28 Февруари 2018, 03:38:15 am »
Видете го ова пежо 206. Нема опрема и би требало да се најдете со цената. Он 100 мањак, вие 100+  и ете го договорот.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2808104

Или ова со 3 врати

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2801172

Пежовциве се убави коли. Мана им е трапот заден, и верувам дека тие поевтините на оглас најверојатно тропкаат, но се средува денес тоа за малку пари. Пежото го имавме во фамилија кога беше 4-5 години старо. Прекрасна вожња и стварно типско ауто на времето. Денес незнам како би се однесувало на патот, ама е каде каде подобро од ѓубриња како твинго. Ипак е поново и едно од најпродаваните коли на пежо било кога.

трета опција.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2754810

Значи коливе не ги знам. Онака да се најдам од помош пролистав по огласи неколку пежоа набрзина. Веројатно со повеќе барање ќе најдеш и некои други може и подобри.
Јас би го сведол изборот на пунто и пежо 206. Без клима тие немаат цена и за 1500 ќе најдеш сигурно добро нешто.
« Последно менување: 28 Февруари 2018, 03:43:37 am malinamamun »