Автор Тема: Izolacija za pod laminat  (Прочитано 14397 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Izolacija za pod laminat
« на: 19 Февруари 2018, 15:52:31 pm »
Gospoda moze nekoj nabrzinka da mi kaze kade da baram od onoj filc li kako i da se vika rolna sto se stava pod laminatot kako izolacija i dali ima razlicna debelina.
Mi treba za pod tepih da stavam bidejki si imam problem so komsija ispod mene. Maliov godina i 8 meseci non stop trca doma i tipcevo stalno de kje mi prerece na skali de kje tropne na radijator. Sakam da stavam od toj filc pod tepisite kolku tolku da ublazam bukata od trcanjeto dodeka nesum napravil nekoja belja so penzionerot. Kokoskar legnue u 9 saat i posle sve mu smeta. 

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6740
  • Бенве сие бенве
Одг: Izolacija za pod laminat
« Одговори #1 на: 19 Февруари 2018, 16:00:11 pm »
Кај што се продава ламинат не е многу скап околу 20 ден е метро, барем толку беше.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2 на: 19 Февруари 2018, 16:17:30 pm »
Ne e za skapo kaj mene u krug od 2km do ministerstvo za ekonomija nemam prodavnica za laminat zatoa i prasuvam. Debelinata e razlicna ili standard e toj materijal?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3 на: 19 Февруари 2018, 16:26:26 pm »
Тука мајсторите го викаат филц, не знам кај тебе каде најблиску би го нашол. Мислам дека дебелината е иста, не знам колку би ти завршил работа штом преку тепихот се жали стариот

Испратено од мојот прекрасен мобилен користејќи Тапаток

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #4 на: 19 Февруари 2018, 16:34:02 pm »
Kje pobaram utre po prodavnici za laminat. Podot mi e parket i imam golemi tepisi preku cela soba ama dzabe. Sakam da zemam od toj filc da go skrojam kolku sto e goleminata na tepisite pa da probam bi trebalo barem malce da go namali zvukot. Drug izolator nemi pagja na pamet sto da napravam.

Присутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
« Одговори #5 на: 19 Февруари 2018, 17:08:15 pm »
Од филцот има таков како што бараш, тој мислам е стандардна дебелина и поевтин од 20 денари. Има и подебел, некаде 5 mm, ама тој доаѓа во табли, не во ролна. Вториов е од 50 до 70 денари квадрат (зависи каде ќе го купиш) и по муабети од луѓе е подобар и за звучна и за топлотна изолација.Од вториот гледав во Меркур, не сум сигурен дали има од другиот. Во Маџари карши киното има од двата ако не ти е далеку. Таму тенкиот беше 20тина денари, а дебелиот 60 за м2.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #6 на: 19 Февруари 2018, 17:14:28 pm »
Земи од потенкиот и стави си 2 слоја... Немаш ваљда потреба под 100% од теписоните да ставаш..

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #7 на: 19 Февруари 2018, 17:30:44 pm »
Ne e za skapo kaj mene u krug od 2km do ministerstvo za ekonomija nemam prodavnica za laminat zatoa i prasuvam. Debelinata e razlicna ili standard e toj materijal?
Скокни до лав комерц во влае

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5551
« Одговори #8 на: 19 Февруари 2018, 17:58:57 pm »
Она за јога од веро ако се продава на квадрат некаде да земиш
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5551
« Одговори #9 на: 19 Февруари 2018, 18:00:14 pm »
Или во клима комерц да прашаш ако имаат некоја ефтина алтернатива на армафлексот
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #10 на: 19 Февруари 2018, 20:20:49 pm »
Сепак свати го човекот. Татко ми ушите ми ги истегна 10цм за трчање дома, и во право бил кога ќе размислам како повозрасен сега.
Немој да помислиш дека нешто против вас терам. И мене над станот ми тропаат две мали деца, вриеме во некој момент дома.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #11 на: 19 Февруари 2018, 20:40:33 pm »
Над мене се тепаат маж и жена редовно, мажот губи, понекогаш у момент на фрустрација ќе си го однесе и ќерката, не ми пречи, освен кога еднаш ја тепаа пола саат и детето молеше да престане мајката. Тргнав да се качувам да ги тепам и маж и жена едвај ме врати мојата, ми ја скина блузата од тегнење. Ќе се стави така у беља човек некогаш, на суд иако сум ги бранел ќе ме нападнат и треба дом затвор, нека си ебат мајката.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #12 на: 19 Февруари 2018, 20:48:50 pm »
Над мене се тепаат маж и жена редовно, мажот губи, понекогаш у момент на фрустрација ќе си го однесе и ќерката, не ми пречи, освен кога еднаш ја тепаа пола саат и детето молеше да престане мајката. Тргнав да се качувам да ги тепам и маж и жена едвај ме врати мојата, ми ја скина блузата од тегнење. Ќе се стави така у беља човек некогаш, на суд иако сум ги бранел ќе ме нападнат и треба дом затвор, нека си ебат мајката.

Пријави ги во социјално за насилство врз малолетници. Знам дека се прилично ригорозни за такви работи државниве органи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #13 на: 19 Февруари 2018, 20:53:56 pm »
Пријави ги бе крв да серат пичка им материна

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #14 на: 19 Февруари 2018, 20:55:22 pm »
Џабе е Симо, имам познаник у полиција, вика ни се јавуваат жени брзо идете мажот ме тепа, ќе отидат на интервенцијата и ко ќе го грабнат да го носат у станица, женава рипа се тепа да го пуштат. Се е пореметено кај нас каква заштита каква држава, слепи ли се колку деца дремат на семафор додека они чекаат црвено.