Bumb neka ti e so sreka izborot, ubava kola koja boja i da ja zemes.
Mada steta tie poubavite ne ti se na raspolaganje za da gi stavis vo kombinacija...
Citam nekoi raboti i ne mi se verue.
Zarem stvarno nekoj misli deka moze da go zaebe Germanecot i za isti ili pomali pari da kupi ist proizvod.
Dodeka se Seat i Skoda pod kapata na VW, nikogas nema da bidat isto kvalitetni so VW.
Pocnuvajki od inzering, izbor da dobavuvaci, komponenti, proizvodzstvo, kontrola na zavrsna obrabotka.
Da, isti platformi, delat poveketo od delovite itn...
Ama kolata se pravi od nekolku iljadi delovi. Dosta e 10 dela da ne se isti ili so ist kvalitet (iako od ist dobavuvac) i kolata veke ne e ista, nitu pak toa sto go dobivas za parite.
Opakovkata moze poveke da ti se sviga, ama kolata ne e ista.
I ako se dobie dobra cena toa e poradi matematikite na lokalniot prodavac a ne realen odrzaz na vlozeno/dobieno.
Kako i da e, eve probaj za istite pari da dobies Golf 2.0 so istata oprema.
Pa i vo samiot VW najdobro se cuva za pojakata verziia na Golf, a toa naj naj odi za Audi.
Eve gledaj sto se dobiva kaj Golfot.
1.6 dizelot se dobiva samo so 5 brzini i so multilink pozadi. Kao ne trebalo 6ta, aj da ne se zalazuvame
Ako sakas 6ta brzina i multilink ke si doplatis za 2.0. j*biga ke si go platis i toa.
Ako bilo isto, zosto 2.0 golf ne go praat so 5 brzini i torzija pozadi?
Fina postepena gradacija.
Da, i mene Leonot mi izgleda dizajnerski poziv podopladiv so razigran dizajn, i mislite VW taka slucajno dozvolil toa da bide taka
A druga tema e zosto pri izborot e ogranicuvanjeto na VW grupacijata, verojatno od finansiska priroda kombinatorita prilika/poznat itn....
Ima mnogu i toa kako kvalitetni koli za istite pari nadvor od VW grupacijata.
Seatot nemoze ni da pripari do Ford vo vozni karakteristiki, no nekomu mozebi ne mu se dopaga izgledot.
Primetuvam kako se glorificira VW, top najbolji izbor ovo ono, vie si znaete
Za sreka barem izborot na koli e golem, samo da se ima dovolno pari
pa sekoj moze da si se najde sebesi.