Автор Тема: Rent-a-test: Volkswagen Polo 1.0 TSI MT  (Прочитано 12377 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43707
  • Il Moderatore
Одг: Rent-a-test: Volkswagen Polo 1.0 TSI MT
« Одговори #30 на: 05 Февруари 2018, 10:02:04 am »
1. Зашто покрај 1.0ТСИ мотор, ВФ одлучува во понуда да пушти 1.0 атмосферец со 75 коња?
За тендери.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #31 на: 05 Февруари 2018, 10:24:31 am »
Нешто друго што ми текна е дека внатре воопшто немаше рачки на таванот над прозорците. Се чудев дали само мене ми е таква среќата поради рент-а-кар нивото на опрема, но и на тестираното на Карклуб немаше таква работа.

Чудно.  ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #32 на: 05 Февруари 2018, 10:46:28 am »
Нешто друго што ми текна е дека внатре воопшто немаше рачки на таванот над прозорците. Се чудев дали само мене ми е таква среќата поради рент-а-кар нивото на опрема, но и на тестираното на Карклуб немаше таква работа.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Чудно.  ;D

Кај мене во кола тие рачки ги користи само баба ми, која веројатно се навикана порано од пезетката дека мора да се држиш за нешто за да не излеташ кога ќе закочи.

И летно време сум видел, србите на тие рачки обично закачуваат пелена или пешкир за да не грее сонце на тие позади што се возат.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #33 на: 05 Февруари 2018, 13:19:49 pm »
Јас обично кога сум пијан и совозач редовно си ја користам рачката, јебига навика.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #34 на: 05 Февруари 2018, 13:20:35 pm »
Јас обично кога сум пијан и совозач редовно си ја користам рачката, јебига навика.

Каква пезетка имавте на времето?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #35 на: 05 Февруари 2018, 13:21:14 pm »
Рачката не е за украс, рачката многу може да помогне во несакани ситуации.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #36 на: 05 Февруари 2018, 18:43:47 pm »
Зависи која рачка :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #37 на: 05 Февруари 2018, 22:45:45 pm »
Три рачки секоја по 0,33 евра се скоро евро по возило.
Ако земеме во предвид дека по секое произведено возило е заштедено по едно евро, а во 2017 фелерваген произвеле скоро 6 милиони возила, тогаш на годишно ниво они само што не ставиле на пример рачки на нивните возила, не е до нас што сме се возеле во ПеЗеТки или МилеТреченто, него затоа што они заштедиле 6 милиони евра.

More than six million vehicles produced in 12 months – there is one thing that this shows above all: our plants and employees are continually improving their production competence,” said Thomas Ulbrich, member of the Volkswagen board of management.

Извор:
http://www.caradvice.com.au/612063/volkswagen-produces-6-million-cars-in-2017/

Мене поверодостојно ми е дека е од исплатлива гледна точка него од тоа дека нема потреба од рачки кои србите најчесто ги користат да закачуваат пешкири. А и подобро е да закачиш пешкир на закачалката од рачката него да го бутнеш меѓу врата и прозор, нели @zlatkoa :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен BeEmVe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
« Одговори #38 на: 06 Февруари 2018, 13:21:32 pm »
Колку та ошурија во Сихт? Мене од цената резервирана на интернет + уште 200 еура...те осигурање вакво, те такво, па немале со рачен само аутоматик.....Јас многу убоо искуство имам со Еуропкар, ама немаа коли на ФРА аеродром...ама СИХТ - невермор.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #39 на: 06 Февруари 2018, 13:28:57 pm »
Ако сака, @marjanot нека го сподели неговото искуство со Europcar.

Јас до сега не сум имал искуство со рентање кола, само моторче на Крф :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #40 на: 06 Февруари 2018, 13:30:39 pm »
Колку та ошурија во Сихт? Мене од цената резервирана на интернет + уште 200 еура...те осигурање вакво, те такво, па немале со рачен само аутоматик.....Јас многу убоо искуство имам со Еуропкар, ама немаа коли на ФРА аеродром...ама СИХТ - невермор.

Сабајле дојде сметката. 88 евра за еден ден, 300 бесплатни километри. Јас никогаш немам доплаќано осигурувања и други курци палци затоа што експлицитно не ги одбирам кога резервирам. Секогаш пробуваат да ме уплашат/продадат нешто екстра, ама секогаш одговорот е Не фала. Но, тоа е. Кога немам сопствено возило, ќе ме “возат“ другите.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #41 на: 06 Февруари 2018, 13:50:44 pm »
Само https://www.buchbinder.de/en.html 5-6 пати рентано, еднаш место бмв1 дадоа куга ама сеедно