Автор Тема: Formula 1 - Season 2018  (Прочитано 97252 пати)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1760
Одг: Formula 1 - Season 2018
« Одговори #345 на: 02 Септември 2018, 17:07:51 pm »
Во најголам мерка е заслуга на стратегијата на Мерцедес. Им пуштија пачка дека ќе влагаат у бокс, и овие будаливе од ферари прв го собраа раиконен на менување гуми. После тоа, се беше во корист на Мерцедес.
Бруки се Ферари со бокс и стаза стратегиите.

Тоа ви е, со години немаа добар болид за да конкурираат, сега кога имаат болид имаат прв возач што не знае да се носи со позицијата и од трка во трка се полоши стратегии. Кими да останеше подолго со првите гуми ем ќе избегнеше Ботас да го кочи ем немаше да има проблеми на крај.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #346 на: 02 Септември 2018, 17:12:57 pm »
Мислам дека години наназад најмал проблем им се перформансите на болидите - некогаш послаби, некогаш подобри, но стратегијата им е ужас барем откако го сменија Доменикали, ако не и порано. И Арвиабене и тој пред него не ми текнува како се викаше, никако да се концентрираат на градење долгорочна победничка стратегија.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #347 на: 02 Септември 2018, 18:05:57 pm »
Се што требаше е да го затворат Хамилтон на трето и да го држат дур да го стигне Верстапен. После малиот ќе завршеше се како што треба. Намесот тоа Фетел рипа да го „тица“ Рајко кај што не се тица, и му остава влез у шикана на Хамилтон ко задњи аматер. Фетел ја усра тука опасно. Да останеа 1/2 ќе сеи го земеше првото место поштено во бокс пошто ќе му „заглавеше“ шрафот на Рајконен.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #348 на: 02 Септември 2018, 18:35:51 pm »
Пак тимски наредби према втори возачи усраа работа. Нормално дека со тие гуми нема да го престигне Ботас.

Да би била трка, Раиконен ќе успееше и подобар менаџмент со гумиге да направи.

И да, Симо ја долови поентата. Дури и коментаториве у заблуда, а бе шо праат овие од Мерцедес? Тие се од Мерцедес бе дришљо, ти шо праиш?

Коментаторски смешки.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1760
« Одговори #349 на: 02 Септември 2018, 20:33:48 pm »
Пак тимски наредби према втори возачи усраа работа. Нормално дека со тие гуми нема да го престигне Ботас.

Да би била трка, Раиконен ќе успееше и подобар менаџмент со гумиге да направи.

И да, Симо ја долови поентата. Дури и коментаториве у заблуда, а бе шо праат овие од Мерцедес? Тие се од Мерцедес бе дришљо, ти шо праиш?

Коментаторски смешки.

Коментаторите се утепани, престигнување напред они со мртов тон не знаат да направат атмосфера. Столчињата во студио да не ги спомнувам .., на тој у средина да не го именувам фотења да му донесат

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #350 на: 02 Септември 2018, 21:27:13 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #351 на: 02 Септември 2018, 21:55:45 pm »
Ууууу шо збориш???

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #352 на: 02 Септември 2018, 22:03:12 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Епа Рајко во последната кривина пред стартно целна рамнина влегуваше како сивоња. Неколку пати имаше "контролирано" пролизгување со цел да добие поголема крајна брзина на излез додека го бркаше Хамилтон. И неколку пати влезе широко дури на работ од асфалтот затоа што држеше поголема брзина после кочење.

Данокот е тој. Мислам дека за 3 или 4 круга успеа да ја среди задната десна. А може и подвозјето им е наштимано со "negative camber" малку повеќе од што треба.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #353 на: 02 Септември 2018, 22:04:27 pm »
Такви треба да им бидат гумите на сите и да влегуваат во кривини така, да се борат да престигаат во секој можен момент. А не да чекаат по радио некој да каже, излези, престигни.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #354 на: 02 Септември 2018, 22:04:44 pm »
Сава ескимо  или не е центрирана 😂

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #355 на: 02 Септември 2018, 22:09:16 pm »
Фалат трки со возбуда и доста претекнувања да се вратат долевањата на гориво уште по интересно би било али шта је ту је

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #356 на: 03 Септември 2018, 11:43:20 am »
Ферари рескираше со сетапот, извадија пол позиција но гумите партал ...

Ветел разочара, тие 2-3 стотинки што е побрз од Раиконен многу често ги усерува непотребно ..

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #357 на: 03 Септември 2018, 12:39:02 pm »
Utkata e kaj Ferari organizaciono. Dozvolija da vlezat vo vtor del od sezona bez sredeni vozaci za 2019ta. Se odfokusiraa i toa e.
Ednostavno moraa da izigraat timski, kako sto izigra Mercedes.
Na start trebaa da go zatvaraat Hamilton, a ne da se jadat eden so drug.
I im se protna Hamilton.

Greska golema e i sto go ostavija bez dogovor Raikonenen, pa sega se bori za mesto i dokazuva. Kakvo dokazuvanje be na 39god.
Trebaa lepo fino da mu dadat dogovor za 2019 so jasni instrukcii sto kako...
Ovaka zajeb.
Sramota e so ovakov bolid da ne pobedis, i toa na Monza.

p.s ama mu ja izguskaa tipkata na Raiko...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #358 на: 03 Септември 2018, 12:39:10 pm »

Цела сезона забележувам дека мерцедесите можат многу повеќе да извозат со еден сет на гуми притоа да имаат континуитет во времињата. Кај ферари е друго, побрзо се абат или пак ќе истераат идентично кругови како и мерцедесите, но со понамалени перформанси.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3774
« Одговори #359 на: 03 Септември 2018, 13:29:17 pm »

Ветел разочара, тие 2-3 стотинки што е побрз од Раиконен многу често ги усерува непотребно ..

Не туку Ветел ја усра цела трка за ферари. Него едино што требаше да му е важно е дека Хамилтон е позади него и немаше потреба да прави обид да го стигни Кими. Со тоа му остави место на Хамилтон да го стигни. После ова мерцедес имаше два болиди во игра и можеа со едноставна тактика да му ги уништат гумите на Кими.

Исто така не ми се верува колку пати ферари има паднато на истата финта од страна на Мерцедес околу влегувањето во бокс.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"