Автор Тема: Preporaka za dobar serviser na Renault  (Прочитано 33929 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: Preporaka za dobar serviser na Renault
« Одговори #105 на: 17 Февруари 2022, 09:22:25 am »
Osven Vitaleda, preporaka za drug servis vo Skopje
Renault servis Niko1

Малку е тежок околу организација на работата, односно не сака да закажува, барем така беше пред десетина години.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #106 на: 17 Февруари 2022, 09:33:54 am »
Renault servis Niko1

Малку е тежок околу организација на работата, односно не сака да закажува, барем така беше пред десетина години.

Kade se naoga, tel broj ako imas

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #107 на: 17 Февруари 2022, 09:53:05 am »
Renault servis Niko1

Kade se naoga, tel broj ako imas
https://g.co/kgs/GiXSNZ

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3736
« Одговори #108 на: 17 Февруари 2022, 16:58:59 pm »
Мазак

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен bobi2006

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #109 на: 21 Март 2022, 21:22:47 pm »
Зошто не Виталеда?Баш мислев таму да ја носам колата.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
« Одговори #110 на: 21 Март 2022, 21:42:40 pm »
Зошто не Виталеда?Баш мислев таму да ја носам колата.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Mnogu mi e na strana, ostavas kola den dva, nekoj so kola so tebe da imas.
Inaku dobri se, ne sporam za toa.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
« Одговори #111 на: 30 Јуни 2022, 12:28:35 pm »
RENO SERVIS KIKI pozadi placot na EU Mobile da ne ima nekoj iskustvo

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 788
« Одговори #112 на: 08 Август 2022, 18:49:07 pm »
А прилеп/битола некој добар сервисер за Renault, поточно за проблем со автоматски менувач?
Ако мора Скопје, каде? :)

Проблемот е, при промена на втора во трета брзина треба 5000 обртаи да крени па да смени. На мануелниот мод, менува ок брзини, само автоматскиот го прави овој проблем, валда до компјутерот нешто. Маслото е сега сменето во менувачот.
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5456
« Одговори #113 на: 08 Август 2022, 20:57:40 pm »
А прилеп/битола некој добар сервисер за Renault, поточно за проблем со автоматски менувач?

Проблемот е, при промена на втора во трета брзина треба 5000 обртаи да крени па да смени. На мануелниот мод, менува ок брзини, само автоматскиот го прави овој проблем, валда до компјутерот нешто. Маслото е сега сменето во менувачот.
Битола има официјален Ред Ауто, оди таму.

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #114 на: 08 Август 2022, 23:52:26 pm »

Во Прилеп не наоѓаш сервисер за автоматски менувач, само масло знаат да сменат. Што и да се симптомите прво нудат масло да сменат за 250+ евра

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #115 на: 17 Декември 2022, 18:47:43 pm »
Немој некој да се излажал да појде кај преварава во Прилеп. Роднина зеде половен дел од кај него (декла) пари му побара од напред, кога испадна дека не е во ред деклата на испитување се бркаа два месеци да му ги врати парите. На крај до закани со тужби и инспекции дојде работата.

shorturl.at/cjpxM

Отсутен BN

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #116 на: 10 Јануари 2023, 21:45:34 pm »
Tahir so negoviot servis (Renault servis ili MTN Melnaz dooel Sk. i neznam sto se drugo registriral) se krie i zad imeto Marjan Bocevski na sledniov link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089199218507
Vnimavajte!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #117 на: 14 Мај 2023, 16:33:12 pm »
Да пишам интересни искуста со сервиси по Европа :)
Веќе подолго време поседувам Меган 4 1.5 дци 110 коњски сили кој го увезовме од Италија со навидум мал проблем со стрелката за гориво која цело време оди горе доле и командите на волан за борд компјутерот не работеа. При купување не му обрнавме внимание но испадна зафрканција голема. Колата веднаш по царинење го посети нишиот матичен сервис Виталеда каде што со години носиме возила се е во најдобар ред со услугата, односот и чесноста према нас како редовни пациенти. Мајсторите се обидоа посветено да го решат проблемот но за жал не успешно. Предложија да го контактираат најценетиот авто електричар за рено во Македонија и се сложивме. Колата беше однесена кај него и порај тоа што тресна баснословна сума за да го реши проблемот по телефон во стилот донесете толку и толку пари ќе ја поправам. Колата преседе 3 дена кај него, добивме одговор дека таблата не е од таа кола и има проблем со софтвер и треба да се апдејтува со нов. Цената на понудената услуга доста солена за еден апдејт но сепак нема кај да бегаш ќе платиш само да ја реши. Се јави, не чини таблата нова донесете и да ја кодирам а нова табла 500 евра а половна 200 плус кодирање. Во меѓувреме контактирав Рено електричар од Романија му пратив видео од симптомите што ги дава таблата, неговиот одговор бше само еден збор ЖИЦИ. Ама нели далеку Романија кој ќе оди... Го контактирав официјалниот сервис во Бугарија со видео и слики во еден од поголемите градови бидејќи имам соработка со нив доста години. Нивниот одговор беше апдејт на софтвер, дојди ке ја опраиме, договорив термин и гас до Бугарија. Цел ден во сервис 4 неуспешни обиди за апдејт установено по број на шасија дека таблата е од колата не е друга прашаа дали да копаат по инсталација, копајте тука сум што да праам.

Ова го најдоа и рекоа ќе превзат и ќе се среди, но за жал не ја средија пак преврзана имаше неуспешни апдејти. Немав време да чекам бидејќи следиот ден заминував за Полска со неа и ми требаше колата и си се вратив во МК

И таква јас си ја возев низ Полска со месеци додека на едно враќање од Варшава до Познањ го гмечев доста дрско од 150 до 190 km/h солидни 310 км се вратив динамично кога тоа после некој ден се развозувам градска вожња Check antipollution проследено со Check Injection колава не мрда, и си реков го обрав бостанот сега нема бегање ја зезнав. Гуглам сервис идам кај едни и ги насочувам дека се сомневам во ДПФ ја ставија на дијагностика според грешките нешто помеѓу интеркулер и турбина воздух. Ги прашувам дали ќе ја направат да, океј еве ви ја правете ја. 3 дена абер немаше почнав да паничам, им вртам еве пробуваме клапна на црево од интеркулер према турбина сменивме пак исто, сега ќе пробаме сензор. Океј си велам ќе ја направат седи уште 2 дена а татко ми дојден на гости да си оди со колата, добивам повик, чекаме експерт од Рено да дојде за 3 дена има проблем престана да има комуникација имаш ремап праено не влегува нема Кан комоникација.  Аха сега доаѓам, си ја земав колку треба 450 злоти или во превод 100 евра, повелете. Татко ми го пуштам за Скопје со кола што не оди повеќе од 2000 вртежи и грешки на табла нема друго чаре. Успева да дојде некако у лимп моуд до Скопје, утре дента во Виталеда на сервис го открија проблемот за 10 мин. Секоја чест!

За 2 дена меганот пак се врати за полска да прослави 1ви мај, се помина без проблем, Виталеда ја средија и колата помина 7000 км за 6 дена арна се покажа, дефектот среден.
Пољаците поправаа погрешно црево 5 дена и ми земаа 100 евра. Им пишав ревју на Гугл ми се јавија по 15 мин да ми вратат пари и да го тргнам ревјуто. Отидов ми вратија пари ми се извинија и по договорот избришав  ;D ;D ;D
Со брат ми решивме да ја оправаме стрелката доста се мафта со месеци не се знае колку нафта имаш у резервар. Што сака нека биде иде Меганот за Букурештт ако не се оправи барем ќе се прошетате. Викендов имаше термин за кај маестро Богдан од Букурешт братот ја среди за едно попладне, може да погледнете слики од работата. Вистински професионалец.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02fa6oEKNU6rVmcZvmFzTSAz4JvvLRQWX8AJmFgB7ByJ13WwbYPCnP29U9nZ1fg3Bol&id=100063697293265&sfnsn=mo
« Последно менување: 14 Мај 2023, 16:47:18 pm Prcot »

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #118 на: 14 Мај 2023, 17:25:43 pm »
Znaci ovaa e taa so se pojavi na fb so zicite . Ne razbrav samo zosto bilo prevrzuvano i kopano po instalacija?

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #119 на: 14 Мај 2023, 17:31:07 pm »
Никој точно нема да каже,  претпоставка е дека имала дополнителна заштита од кражба па при отуѓување некој ја откорнал па преврзал безвезе.