Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 350532 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Hyundai
« Одговори #1815 на: 07 Февруари 2017, 10:21:24 am »
Дизајн е субјективна работа. Мене, лично, Аурисот не ми се свиѓа како изгледа. Тебе ти се допаѓа.

Во однос на квалитет на изработка - би се изненадил колку е блиску Hyundai до Toyota. Всушност, за многу работи би рекол и дека се подобри. Квалитет (односно долготрајност) е друг муабет, и за ова не можеме објективно да зборуваме, ама веруј ми, Hyundai не касни позади Toyota ама баш во ништо.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #1816 на: 07 Февруари 2017, 10:26:11 am »
А квалитетот на изработка Елентрата - Аурис ?

Што знам, мене ми делува многу поквалитетна а сум влегол во двете. Сега што е помала малку помала е.
Дизајнот е неспоредливо безвременски на Аурисот, Елантрата некако ко да ми остаре веќе.

ако дизајнот на Аурисот ти е безвременски...

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1719
« Одговори #1817 на: 07 Февруари 2017, 10:42:08 am »
Реално дизајнот на Аурисот е грд. И колата најверојатно за 12800 е гола и боса. Поентата ми е дека за 13000 евра има голема конкуренција.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1818 на: 07 Февруари 2017, 10:54:24 am »
Што знам, ако се иста цена јас би одбрал Тојота. Разлика на вкусови.

Сум влегол во двете и дефинитивно има разлика во изработка на многу елементи во колата.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #1819 на: 07 Февруари 2017, 10:55:35 am »
И ја би земал Тојота. Ако е грда.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #1820 на: 07 Февруари 2017, 10:57:35 am »
сигурно дека има, ама кога за истите пари добивам повеќе нема што да се двоумам. Тојота никогаш не била со незнам си каков ентериер, да правиме муабет за германски конкурент и Хјундаи ке те разберев ама вака исти се и 2те.

башка тојота аурис има мотор 1.33 мислам 5 брзинец (може грешам)
Елантра е 1.6 со 6 брзини кој исто така дозволува плин, додека тојота не дозволува во гарантен рок

Присутен Bravo

• Редовен
« Одговори #1821 на: 07 Февруари 2017, 10:59:35 am »
Да не се сфатме погрешно. Елантрата е прекрасно возило.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #1822 на: 07 Февруари 2017, 11:02:37 am »
Напротив ти си имаш твое мислење најнормално.

јас кога бирав тие беа работите кои ги мислев:

- простор
- мотор
- гаранција
- можност за плин
- цени на сервиси

башка до завчера имав возило 1.4 помало од аурисот и знам како беше а сега истиот мотор во поголема кола, не фала

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #1823 на: 07 Февруари 2017, 11:04:03 am »
Да, Елантрата е супер возило, меѓутоа во споредба со Тојота, никогаш не би одбрал Хјундаи ако е иста цена.

Плус пар опрема ако има Елантрата не ми значи многу. А дали била појака со + - 50 коња Елантрата исто небитно пошто и онака тие коли немаат снага натоварени. Може и да грешам.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1824 на: 07 Февруари 2017, 11:07:13 am »
Предноста кај Тојотата е што се нуди со дизел мотор кој има поголем багажник од бензинецот зошто нема боца со плин.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #1825 на: 07 Февруари 2017, 11:20:27 am »
Зависи како се гледа на квалитет на изработка. Реално Хјундаи за цената што се нуди е топ понуда. Некој ке каже се користи многу тврда пластика а требало помека ама па јас кога возам немам навика да ја галам па да ми е битно. Доста добар квалитет имаат на изработка Хјундаи и многу богата опрема. За иста цена на Хјундаи со богата опрема кај Тојота е најосновно ниво на опрема и мотор.

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #1826 на: 07 Февруари 2017, 11:24:53 am »
Дачиа за тие пари уште подобра опрема ќе земеш :)
Дај и време на пластиката да се раскрцка па ќе почнеш да бараш од кај доаѓа звукот.

Нејсе, муабетот е дека цената е иста со Тојота па разговараме што и кој би одбрал, не е целта да се омаловажи Хјундаи.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #1827 на: 07 Февруари 2017, 11:30:12 am »
баш за тие пари и дачиа нема да земеш толку добро :D

Аурисот треба да го споредиш со i30 а до вчера цената на таа кола беше 11,200 така да не е иста. таа беше цена со металик боја. Аурисот ке стане 13,100 значи скоро 2к евра разлика. Со кои можеш 2 тона гориво да си купиш и да возиш :D

Цената на корола бензинец што е конкурент на Елантра е далеку повисока за моделот со 1.6 бензинец

a за издржување ке издржат и 2те

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #1828 на: 07 Февруари 2017, 11:42:06 am »
 Ние не сме баш компетентни да дискутираме за квалитетот на изработка.
Постојат луѓе кои се платени за да направат компарција на возилата.
Аурис прво и основно не е класа на Елантрата, туку е во класа со И30.
Второ, еве неколку линкови каде што некој луѓе ја споредуваат Елантрата со новиот Цивик, на кого таа му е достоен ривал, а Королата некако е како да заостанува во се зад овие два бренда.

Прво еден тест за безбедност:

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #1829 на: 07 Февруари 2017, 14:04:08 pm »
Дај и време на пластиката да се раскрцка па ќе почнеш да бараш од кај доаѓа звукот.

Секоја кола ке се раскрцка ако не се одржува како треба. Има коли 20 години стари што немаат гајле а има и коли нови 2-3 години у распад. Реално неможеме во моментов да знаеме дали ке крцка или нема за некоја година. Кога барав кола ги избегнав Тојота затоа што за парите не нудеа ништо а дизајнот по мене им е утнат. Можам да кажам дека од моделите на други производители во овој ценовен ранк што ги гледав и тестирав, Хјундаи има доста квалитетна изработка и од внатре и од надвор.
Евен еден линк ако си го испуштил.
http://www.carclub.mk/2016/12/19/hyundai-e-najkvaliteten-spored-germanskiot-auto-bild/