Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 350427 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
Одг: Hyundai
« Одговори #165 на: 11 Ноември 2011, 10:16:54 am »
е ова е кола убава, и со толку копачи у неа топ изгледа и башка жал ти е иако не е твоја :D :D

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
« Одговори #166 на: 11 Ноември 2011, 10:17:58 am »
ЛП нема да ја прифати понудата на Томи, од само една причина. Не сака потоа да стане сопственик на Голф, кон истиот има голема омраза кај него. :)
Инаку како што видов од постот погоре, ЛП не измерил самиот дека Голфот потрошил 19 литра, туку ставил линк каде некои го возеле, мереле, споредувале.
Ако некој излагал тоа се тие од линкот.
И како што гледам таму пишува при спортско возење е таа потрошна. Било кој бензин при спортско возење ќе извади енормно голема потрошна.
Проблем е што некои кај нас спортско возење го мешаат со возење во 5 или 6 брзина при 150+ км на час и некои си 2-3.000 вртежи.
Спортско возење е се над 5000 вртежи за бензинец. Било кој во 1, 2, 3, 4, па и 5 брзина, при 5000 па и повеќе вртежи троши над 15 литри.
Со мали исклучоци. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #167 на: 11 Ноември 2011, 10:18:31 am »
е ова е кола убава, и со толку копачи у неа топ изгледа и башка жал ти е иако не е твоја :D :D
Беше постирано како сликовит одговор на „what is gonna be?“ прашањето :D :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #168 на: 11 Ноември 2011, 10:19:57 am »
мики маус, како потпарол ова ти е хонорарна работа за ЛП или тие е работа со полно работно време???
мислам дека вака можеш и до влада да дотуркаш со овој рејтинг на потпарол

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #169 на: 11 Ноември 2011, 10:23:09 am »
мики маус, како потпарол ова ти е хонорарна работа за ЛП или тие е работа со полно работно време???

Па ако некој ти пишува едно, ти тресиш зелени за нешто друго, редно е некој трет да ти образложи.
Не видов ништо да вратиш на мојот пост и што е погрешно тука.
Патем, што јас сум, на кого сум, не е твоја работа.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #170 на: 11 Ноември 2011, 10:27:17 am »
ти изгледа си некој голем познавач и експерт штом можеш да заклучиш кога некој друг “тресе зелени“

Јас не знам толку па ке тресам зелени до бескрај, за тоа и постои форумов ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #171 на: 11 Ноември 2011, 10:33:04 am »
ЛП нема да ја прифати понудата на Томи, од само една причина. Не сака потоа да стане сопственик на Голф, кон истиот има голема омраза кај него. :)
Инаку како што видов од постот погоре, ЛП не измерил самиот дека Голфот потрошил 19 литра, туку ставил линк каде некои го возеле, мереле, споредувале.
И како што гледам таму пишува при спортско возење е таа потрошна. Било кој бензин при спортско возење ќе извади енормно голема потрошна.
Проблем е што некои кај нас спортско возење го мешаат со возење во 5 или 6 брзина при 150+ км на час и некои си 2-3.000 вртежи.
Спортско возење е се над 5000 вртежи за бензинец. Било кој во 1, 2, 3, 4, па и 5 брзина, при 5000 па и повеќе вртежи троши над 15 литри.

A Tommy pobrza da me obvini deka lazam  ::)

Ako eden clen se soglasuva so mene, vednas e moj portparol? Togas ti cij portparol si?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #172 на: 11 Ноември 2011, 10:36:08 am »
друже и јас сум се согласувал со тебе и со други на одредени теми а некои не сум се согласувал а слепо да се согласувам со некого нон стоп тоа не.
Јас уште полагам за потпарол, само немам школо завршено па сега одам на вечерно, ке ти кажам кога ке димпломирам потпаролизам

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #173 на: 11 Ноември 2011, 10:41:30 am »
Штета што немам кола. Инаку радо би го прифатил предлогот на Томи. Па и на било кој. Дека со бензинец кола ќе извадам просек 15 литра. :)
Да не биде после муабетот, па тоа не беше возење, тоа беше дивјаштво. :)

Edit- Ми се допаѓа колата на Томи. Затоа гласам за Лп да го прифати предлогот. После ќе му ја купам. :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #174 на: 11 Ноември 2011, 10:48:35 am »

Поентата на целото мислење беше баш тоа ти што го спомна ...
ЛП цитира извор за кој ни самиот сега веќе не е сигурен дека е релевантен ...

Ако и Генесисот и Голфот ги малтретираш до крајна граница, генесисот со 14 литри декларирана потрошувачка, голфот 11, сигурен сум дека пак Генесисот ке потроши повеќе ...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #175 на: 11 Ноември 2011, 11:00:28 am »

Поентата на целото мислење беше баш тоа ти што го спомна ...
ЛП цитира извор за кој ни самиот сега веќе не е сигурен дека е релевантен ...

Ако и Генесисот и Голфот ги малтретираш до крајна граница, генесисот со 14 литри декларирана потрошувачка, голфот 11, сигурен сум дека пак Генесисот ке потроши повеќе ...

cekaj cekaj Tommy :)
Jas citiram izvor, koj sekojdnevno go koristime kako merodaven. Ti mi pisuvas nekoe tvoe konfuzno mislenje, aj procitaj se sto si napisal :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #176 на: 11 Ноември 2011, 11:05:43 am »
еве ти најпросто што може ...

Хјундаито со 300 кс сили, 3800 кубици V6 мотор, има поголема потрошувачка од Golf GTI ED30 ....

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #177 на: 11 Ноември 2011, 11:07:38 am »
еве ти најпросто што може ...

Хјундаито со 300 кс сили, 3800 кубици V6 мотор, има поголема потрошувачка од Golf GTI ED30 ....

cekaj pak malku. Zosto go smeni motorot? Zosto sporeduvas 3.8 litri 300ks, so 2.0 turbo 230?  Sporedbata e 2.0 turbo 210ks Vs 2.0turbo 210 ks, i vo toj slucaj Ceca trosi 4 litri poveke so sportsko vozenje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #178 на: 11 Ноември 2011, 11:08:00 am »

Jas citiram izvor, koj sekojdnevno go koristime kako merodaven. Ti mi pisuvas nekoe tvoe konfuzno mislenje, aj procitaj se sto si napisal :)

Јас имам обџекшн на сајтот што се користи како „меродавен“. Се покажа во многу наврати дека податоците таму се „од глава“ доста често (реф. тред: Италијани вс Французи)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #179 на: 11 Ноември 2011, 11:09:33 am »

Јас имам обџекшн на сајтот што се користи како „меродавен“. Се покажа во многу наврати дека податоците таму се „од глава“ доста често (реф. тред: Италијани вс Французи)

obzdeksion sastejnd. Slobodno dadete i drugi izvori, samo da ne bide: ''jas mislam deka ovaa trosi pomalku''