Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 350428 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Hyundai
« Одговори #1620 на: 21 Април 2014, 19:29:08 pm »
Изгледа дека јас сум единствен на форумов што му се свиѓа новиот Голф 7 како изгледа, што не било случај со претходните верзии :)

Дури внатре ми е прилично софистициран. Ми се виде маана многу мал багажник (дури перев кола имаше еден 1.2 тси Голф 7, некој основен модел (челични бандажи имаше на пример), и баш ме натера да седнам и слично

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1621 на: 21 Април 2014, 19:38:43 pm »
@Drive-r: За мене изгледот на колата е значаен фактор. Јас сум еден од оние што си ја гледа колата од прозор и и се радува, и се завртува да ја види еднаш-двапати кога ќе дојде дома. Ако не ме привлекува визуелно, колку сака нека има опрема и џиџи-миџи, едноставно нема да ја сакам и тоа е тоа. Case in point - BMW M6, фејслифтирана Audi A4/A5, фејслифтирана Е-класа, Алфа Џулиета, итн, итн. Хјундаијата ми се очајно, непоправливо неубави (да не речам ружни), до тој степен што едноставно не ми се ни во видокруг кога станува збор за нова кола.

Да и изгледот е битен, ама тури му к*р ако нема стандард пристојна опрема во денешно време како кај другите производители.
Kога сме кај изгледот, мене битен ми е и изгледот внатре.

Дали ако имаше пари за основен модел, два ербега, абс и подготовка за радио пак ќе го купеше голфот.
Ќе уживаше кога ќе го гледаш од надвор, а од внатре дупки, грдосии.

Кај киата дизајнот за мене е пристоен, али внатре е уживанција, убав дизајн, ова она, дугме таму - ваму и да не набројувам еден куп работи.
Приоритет ми беше крузот, дизајн, ентериер за нијанса повеќе опрема од киата. Али јбг.

За исти пари да го земам ова треба да сум луд

за разлика од ова

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #1622 на: 21 Април 2014, 19:46:09 pm »
Горните слики, каде што е Голф 6 ми е сосема пристоен ентериер. Не е најубавиот, далеку од тоа, али мене ми изгледа убаво. Хаувер, да напоменам дека јас сакам едноставни и чисти линии, па соодветно на тоа ми се допаѓа ентериерот на Голфот. Нејсе, Голф 6 со толку празен ентериер не се продавал во Македонија. Основното што се нудеше кај нас изгледаше (приближно) вака:

Со таа разлика што имаше кожен волан. Сосема пристојно. За квалитетот на пластиките, изолацијата, итн, да не праиме муабет, стварно не би имало смисла.

На долните слики споредуваш Голф 5 со Киа Сид мк1, коли меѓу кои има 3-4 години меѓу почетоците на производство.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1623 на: 21 Април 2014, 19:53:59 pm »
Прашањето беше
Дали ако имаше пари за основен модел, два ербега, абс и подготовка за радио пак ќе го купеше голфот.

А тоа приближно е со доплата.

А реално.

Киа-та ја споредив со 5-ката бидејќи е од тоа време, и со 6-ката да е пак е исто.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1624 на: 21 Април 2014, 19:56:16 pm »
Го имам во гаража основниот модел на Голф 6.. Многу добро знам што е, и не изгледа ни приближно како ова што го форсираш, и да, би го избрал пред основната, компаративна Киа Сид.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1625 на: 21 Април 2014, 20:04:39 pm »
Сум одел во салон и во ценовникот и на понудата убаво си пишува дополнителна опрема.
Ако не ти одговара тоа, може и ова да се земе.

Веќе не ми се дискутира.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Одг:
« Одговори #1626 на: 21 Април 2014, 20:06:33 pm »
Hyundai. Темата е за Hyundai.

Понудата што ја тури Прч е фантастична. И30 за основна цена од 10000 евра, па до кај 12-13000 да ја напраиш ко што треба, е сосема солидна понуда.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1627 на: 21 Април 2014, 20:19:02 pm »
Го имам во гаража основниот модел на Голф 6.. Многу добро знам што е, и не изгледа ни приближно како ова што го форсираш, и да, би го избрал пред основната, компаративна Киа Сид.
Ама неееее.  ;D

Отсутен Aleks_D

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #1628 на: 09 Мај 2014, 16:24:57 pm »
Hyundai. Темата е за Hyundai.

Понудата што ја тури Прч е фантастична. И30 за основна цена од 10000 евра, па до кај 12-13000 да ја напраиш ко што треба, е сосема солидна понуда.

Spored uvoznikot na Hyndai vo Srbija cenata za toj model e sega 10.290 eura. No, se raboti za avtomobil so tri vrati vo osnovna (verojatno bela) boja, i so oprema nesto posiromasna (ima centralno no bez dalecinsko na primer) od najevtiniot model koj se nudi kaj nas. Ako se sporedat ponudite na modelite so identicna oprema kaj nas i kaj niv, i30-kata vo Srbija e poevtina 210 evra, no doplatata za metalik boja e poskapa 180 evra tamu :-). Taka sto vrti- suchi razlikata e 30 evra za pristojno opremenite modeil. Se isplati samo za nekoj koj saka bash BASE verzija (koja patem neznam zosto ja nema kaj nas?!), sto znaci nekomu koj ne mu smeta bela boja so crni racki i retrovizori/bez centralno dalecinsko, bez USB, RDS, AUX, zvucnici pozadi, podiganje vozacko sediste, 2*airbag,komandi na volan .... od druga strana ima klima, servo, CD+mp3, ABS,ESP,VSM,HAC, LED dnevni, maglenki i slicni neophodni sistemi.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1629 на: 09 Мај 2014, 17:44:29 pm »
Сосемсе согласувам со Алекс. BASE верзии мора да се достапни на пазари како нашиот. Патем за кој *ур ќр ми е RDS и команди на волан?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1630 на: 09 Мај 2014, 17:47:12 pm »
BASE верзии се носат само за да може да се конкурира на тендери со пониска цена. Немаат баш некоја реална функција во општесството.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #1631 на: 09 Мај 2014, 18:58:38 pm »
Сосемсе согласувам со Алекс. BASE верзии мора да се достапни на пазари како нашиот. Патем за кој *ур ќр ми е RDS и команди на волан?

RDS ваљда не ти треба, а ако некад си имал кола со команди на волан, кај секоја друга ќе ги бараш после тоа. Изузетно убава работа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #1632 на: 09 Мај 2014, 20:17:45 pm »
Морам да се согласам со ова,копчињата на радиото воопшто не сум ги употребил :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1633 на: 09 Мај 2014, 20:27:21 pm »
Ја користам и едно и друго. Али да, кога веќе еднаш ги имам, не би можел да имам моја кола без нив. Ќе ми фалат.

Истото важи и за централен наслон.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #1634 на: 09 Мај 2014, 20:29:38 pm »

RDS ваљда не ти треба, а ако некад си имал кола со команди на волан, кај секоја друга ќе ги бараш после тоа. Изузетно убава работа.

Стилото има копчиња на волан, интензивно ги користев, алфата нема. Прескап беше нов волан со команди на волан за радиото, па решив да се навикнам без нив :) Затоа, сеа потешко ми е да се навикнам на стилто без темпомат (кој ќе биде вграден наскоро) :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.