@Sephiroth Извини вака ама мај месец , како што тргнале овие невозможно. Минимум рачунај си од сега за една година. Овие двеве 6.3 и 6.4 требаше до август а сега е крај декември и уште не се готови 100%.
Јас го најдов комшијата под мене , ама мек на душа и ми рече дека, му кажале тоа неможе да се смени и он си кјути(бар такка јас знам,шо знам може му имаат понудено нешто , а не ми кажал).
Мојата следна мисла е:
-Прво допис од адвокат ке им испратам со текст да се отстрани столбот. Јас не целам и не идам со мисла да ќарам оштета поради нивнат грешка, туку да го добијам она кое сум си го купил со , а цел живот заштеден капитал на моите и плус подигнат кредит. Ние бевме еднаш и инвеститорот беше со зборовите - "Што да ти правам братче неможе да се тргне столбот, дај те молам видете некако средете се брзам за на состанок", е ова ужасно ме изнервира и ми идеше одма да му опнам тужба но на тој начин јас уште 1-2 години ке бев под кирија и сеуште без сопствен стан.
-Втора опција доколку не прифатат да се отстрани столбот бидејки да речеме не е изводливо, за што мене ме боли к дали е изводливо или не, ке барам исплата на сета сума што сме ја уплатиле, плус законски затезна камата за периодот што парите биле на негова сметка, плус трошоци за нотар/адвокат да ми исплати.
-Трета опција е Тужба, со тоа што, се надевам дека членот што го имам во преддоговорот кој гласи дека доколку не се вселиме до 1-ви март ке ни плаќа надомест за кирија ке ни се најде за оваков развој на настаните.
@redkarenina знам дека има многу неразочарани , али вака како комшијата под мене , ако се согласи и си прекути(пошо ми спомна го било страв да не остане и без стан и без пари , дека овие ббиле мн јака фирма) , така ништо нема да направат. По лошо лепење на плочки, ивици на ѕидови, глетување на ѕидови не сум видел. Можда дека беше ладно па на пијано работеле со ракија во крвта да не им студи