Еден мал апдејт на темава. Да има муабет да се врти.
Во понеделникот количето е регистрирано, изваден зелен картон за година дена. Воедно направен е сервис, промена на масло и филтри комплет на 44044км.
Ставив Shell Helix Ultra II 5w-40, па ке видиме како ке се однесува
Количето е спремно за на пат и за на одморче.
Воедно имаше едно прегорено сијаличе на инструмент таблата, па ме нервираше и решив да го сменам. Уствари по обичај ги менувам сите, зошто од извади стави знае некое да прегори од нив. Еве на кратко како се одвиваше процедурата на замена низ неколку фотографии. Прво набавени 4 комада W5W сијалички по цена од 60 денари за сите
Најпрво мора да се извади маската за да се дојде до инструмент таблата. Едноставно е со извлекување:
Потоа се отштрафуваат 4-рите штрафчиња кои ја држат инструмент таблата и таа излегува. Се одштекува конекторот и таблата ни е слободна
Ги вадиме сијаличките, ги вадиме силиконските капици, ги монтираме новите сијалички и ги враќаме капиците. Тука има можност да си играме и со бојата на инструмент таблата, во бела, портокалова итн итн, но јас одлучив да остане зелена. Има можност да се монтираат и лед но во моментот немав време да експериментирам и да пробувам да видам како ке изгледа, па ги оставив вака, класичните сијалички. И онака ми свети многу свежо и убаво во зелена боја.
Постапката за враќање е по обратна процедура од горе опишаната.
Крајниот ефект е за мерак