Автор Тема: Chevrolet Spark II  (Прочитано 38550 пати)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Одг: Chevrolet Spark II
« Одговори #15 на: 31 Декември 2017, 00:09:42 am »
Со среќа возење Сале!

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16 на: 31 Декември 2017, 00:22:33 am »
Битно централно има, серво, електрика на прозори, бојата е мање битна. Е и саат ако имаш на километража ти го крадам  ;D ;D ;D

Има саат, само треба да го исечеш пластичето малце над километражникот. Сериозно.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #17 на: 31 Декември 2017, 00:35:16 am »
Битно централно има, серво, електрика на прозори, бојата е мање битна. Е и саат ако имаш на километража ти го крадам  ;D ;D ;D

Има саат, само треба да го исечеш пластичето малце над километражникот. Сериозно.
Шо знам нема ни копчиња за поставување, само тоа Trip.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #18 на: 31 Декември 2017, 00:42:45 am »

Шо знам нема ни копчиња за поставување, само тоа Trip.

Абе копче нема ама саат има..... па ти ако си снаодлив намести си го ;D

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #19 на: 31 Декември 2017, 01:10:45 am »
Прв пат кога го видов насловов спарк 2, помислив од оние полициските си земал :D
Вака немам потреба од страв :D

Со среќа да се вози. Сум имал вакво. Супер количе

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #20 на: 31 Декември 2017, 02:32:26 am »
Блаодарност до сите за искрените честитки.
Еве некоја бонус сликичка од внатрешноста, и од надворешноста.

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #21 на: 31 Декември 2017, 08:00:56 am »
Честито за убавиот примерок,маста да му ја извадите.И од добрите спаркови е овој,со саглам фарови :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #22 на: 08 Јануари 2018, 16:01:01 pm »
И како што најавив полека ке се почне со некој естетски промени кај количето. Првично ги заменив сијаличките со бели диоди на задната таблица. Една од сијаличките беше изгорена, другата класика пред горење, па пристапив кон замена на истите. Ефектот се гледа од сликата (многу е јебачки):

По задните сијалички на таблицата се префрлив на предниот дел. Исто така беше цркната една од позициите, па сакав и нив да ги средам да си бидат како што треба. А покрај другото решив да ставам и други халогенки со кои имам веќе позитивно искуство, дури и зачудувачки ми е како излегоа така добри. Класична јачина, 55/60 W купени од Carbox во Сити Мол. Праксис, оригинал кинеско производство. На зид прават одлична линија.
Позицијата заменета со LED со CREE диоди. Светењето зачудувачи јако во темница. Ефектот јебачки х2.
Инаку за замена на сијалички мора да се извадат фаровите. Јбга, малку е досадно тоа ама најлесно така се менуваат. Два штрафа и три конектори. Еве го процесот на замена и како излезе се тоа визуелно:

Позициите во темница:

И средните светла:

Следен проект веројатно ке бидат додадени и магленки, пошто нема фабрички, па ке се префрлиме на озвучувањето. Нови предни звучки, ново радио, нови задни звучки. Евентуално вуферче со појачало, но претходно изолирање на кабината комплетно. Исто така мора да интервенирам и на антената, зошто некој сакал да ја краде, па ја украл без штрафчето, односно сељакот ја скршил и штрафчето останало на држачот.
И сега за сега толку :D :D :D
Уствари да...Има уште еден мал сервис да се прави, односно да сменам сијаличка на километражникот. Една е изгледа премината па свети неуниформно, и некако не ми го личи. Може да се деси и широкоаголни доиди да ставам, и да ја решам работата за сите времиња.
 ;D

p.s. Во потрага сум по 13" фелни 4х114,3 ;  5Ј,  ЕТ42
Ако некој има било какво инфо или понмуда нека пише.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #23 на: 08 Јануари 2018, 19:17:25 pm »
Odlicno ispadnalo. Od kaj go nabavi ledot za na tablicata?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #24 на: 08 Јануари 2018, 21:24:17 pm »
Антени на велико се крадат веќе. Што ли прават бе со нив, у гз ли си ги брцаат ????

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #25 на: 09 Јануари 2018, 00:19:02 am »
@Dule_  од ebay, рандом некој продавач, земав некоја си количина пошто одат како алва на еден на друг и така.

@The Seventh Son , што да кажам. Крадат раткапни, антени, брисачи...Повеќе штета ке ти направат одколку што ке ја продадат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #26 на: 09 Јануари 2018, 00:49:39 am »
Многу јебачко ауто.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3825
  • Боинг 747
« Одговори #27 на: 09 Јануари 2018, 01:58:12 am »
@SaleSk

Со среќа да е. Сочувано вака идеално аутце за гужвиве низ градов наш.

Но штета што нема прскалки за фаровите. Голем минус :) :) :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #28 на: 04 Февруари 2018, 11:53:07 am »
Незнам што гуми имаше еден спарк во кој се возев, ама од маврово наваму на снегот се осеќав како тоа да е последниот ден од мојот живот. А возеше мнооогу полека.

Јас затоа реков дека ако сакам тивко и без траг да се отарасам од жената, ке и купам Спарк :D :D :D

@SaleSk толку а, ти здосади :D
Btw, Честито граЦко количе.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #29 на: 04 Февруари 2018, 12:02:43 pm »
Ми здосади мене многууу многууу одавна :) Ама не ми требаше Спарк за тоа :D :D :D
Ми здосади сега и од сам на себе, па решив тивко и без глас да пробам Спарк. Да видам митот дали е вистинит или не :D :D :D