Автор Тема: opel tigra 1.6 turbo  (Прочитано 328384 пати)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
Одг: opel tigra 1.6 turbo
« Одговори #1020 на: 02 Март 2012, 15:25:01 pm »
ne decki da ne navleguvame u toa, nevkusno e zborime bez fakti i tocni performansi, epten e detski sea da praeme filmovi...

zatoa ke ostaeme vremeto da pokaze ;)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1021 на: 02 Март 2012, 16:53:20 pm »
Тестираат се спремаат и они изгледа,се спремаат за тигрицава, да не биде нов шериф во градов.

Џабе... има голема разлика од тиграва и РСот или ЕВОто... :) Се знае, homemade се поштува највеќе.
+1000 ela napraj go sekoj moze da kupi.....vaka ili onaka ;)

Не бидете хејтери.

им фалат по 200 кс EACH ...

На Евото ништо не му недостига, барем не за кај нас, верувајте !

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1022 на: 02 Март 2012, 20:58:34 pm »
Извинете ама јас па мислам дека е баш спротивното..Многу полесно и по евтино е да се направи кола со таа коњажа него ли да се купи истата..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1023 на: 02 Март 2012, 21:22:49 pm »
Извинете ама јас па мислам дека е баш спротивното..Многу полесно и по евтино е да се направи кола со таа коњажа него ли да се купи истата..
Поефтино можеби, а и немора да значи. Полесно, незнам зависи како си ги заработил парите. Но викаш јас сум го склопил ова така да ГОРДОСТА е голема макар и резултатите што ќе ги постигнеш не се очекуваните.

Едит: не е се во коњите, екипата што ја правела не гледа 400-500 коњи коа ќе ја погледне... ја гледа нивната дружба, проблемите и заебанциите што ги имале.
Така да за почит е тигрицава макар и е побрз некој RS или ЕVO или што ти ја знам кој е купен од некоја продавница..

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1024 на: 02 Март 2012, 22:33:21 pm »
@ edonos
 ;D ;D ne be roki gresis, ides u prodavnica i kupuvas novo sportsko auto ;) , fabricki osmisleno, testirano, pojacano, fino tjunirano da trpi opteretuvanja, so eden zbor nameneto za toa i ne se zamaras, lupas kes i pukaaaaaj.... ;D ;D ;D
a vaka e mnogu poskapo, samo sto go prais malce po malce i na rati koga ima pari i vreme,  ;D ;D ;D, pa ne pasuval del, pa roknalo nesto, puknal motor, menjac, sinhroni, lamela od dizel, krpi grani plocki za adaptacija na turbo,pa smisluj topla voda, pa prai na drear adapteri, creva, pa baraj po dugi koli del so ke upasira, pa nema mesto pod hauba, jacaj karoserija, kupuvaj skapi elektoniki i gadzeti, "the list never ends" - veruvaj poskapo e da ja prais sam vo sekoj smisol ....ali na kraj ke te kosta 10-15 000 ako ne i jace i ke zastanes so nekoe koliste od 30-50 000 sto go mislele inzeneri i ke mu iskines gz so kibritce, sporetce malo  ;D ;D ali bitno e dinamitno  ;D ;D ;D ;D e to e to.
ke gi piseme mozebi cenite kolku ne kostale aftermarket delovite ali rabotna raka nikogas nema da moze da presmetame, ima pomos od decki koi se tuka da pomognat i entuzijasti i druzbata i drugarstvoto nemaat cena ;)

Отсутен JAN TURBO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 554
  • 550 кsVauxhall
« Одговори #1025 на: 02 Март 2012, 22:49:31 pm »
taka e bazo bitna e druzbata ;)
VERRY FAST AREA PRODUCTION

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1026 на: 02 Март 2012, 23:30:00 pm »
Плус, цел тим кој ја осмислувал и составувал Тиграта верувам дека има набилдано ООООООГРОМНО искуство, и во 3 по полноќ да ги станеш можат повторно да се нафатат на проект од иста големина.

Секоја чест, по не знам кој пат, за ентузијазмот, не-плукни-залепи мајсторијата, професионалноста, и нормално завршниот резултат. Се надевам ви го прави ќеифот, и вози баш онака како што замисливте дека ќе вози.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #1027 на: 02 Март 2012, 23:58:30 pm »
Плус, цел тим кој ја осмислувал и составувал Тиграта верувам дека има набилдано ООООООГРОМНО искуство, и во 3 по полноќ да ги станеш можат повторно да се нафатат на проект од иста големина.

Секоја чест, по не знам кој пат, за ентузијазмот, не-плукни-залепи мајсторијата, професионалноста, и нормално завршниот резултат. Се надевам ви го прави ќеифот, и вози баш онака како што замисливте дека ќе вози.

Него ти Мартинчо, кажи ми ти на мене колку си ти професионален во изработка на кујни, кога веќе ги спомна: мајсторијата, професионалноста и нормално завршниот резултат...За ова да те чујам и видам на ПП....

А google  ако продолжи да рчка по тиграта, све ме плаши да не се случи ова:

;D ;D ;D ;D

p.s. не успеав да го најдам краткото клипче Мамли коа затвара врата на колата и целата се распаѓа :))))
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #1028 на: 03 Март 2012, 00:21:59 am »
So sreka neka e Opelceto.
Ke merite li snaga nekade na dyno?

Отсутен GOCEBRZI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 559
« Одговори #1029 на: 03 Март 2012, 09:15:21 am »
koliceto si go napravivme top i podvozjeto se pokaza podobro nego ocekuvanoto.a kejfot e pogolem nego bilo koga barem ovie dve nedeli si se navozevme sigurno 200 km se puna duri i po trojca vo kola i mozam da kazam deka e tifka ne brci samo turboto se slusa praznik za usi vrti 7500 za pocetok i ima mnogu mnogu snaga na mal boost i usto pogolem potencijal toa na videata e samo eden dobar pocetok samo ne gi zadovoluva mojte i ma joce kriteriumite sakame mnogu poveke i ke ima normalno a i vremevo ke pocne da bide na nasa strana
NO TURBO NO FAN

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #1030 на: 04 Март 2012, 15:38:45 pm »
Од прозор гледам жолта тигра на паркингот кај што често го гледам паркиран Леонот на Јан Турбо, дали е Тигрицава у моментов паркирана на паркинг пред зграда ???

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1031 на: 04 Март 2012, 19:05:17 pm »
aha ;)

Отсутен JAN TURBO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 554
  • 550 кsVauxhall
« Одговори #1032 на: 05 Март 2012, 09:44:48 am »
ne e bitno koj kolku konja ima tuku bitno e druzbata drugari nikoj u zivotot ne bil pobrz ili imal tolku konja nego sekogas nekoj idel edna skala pogore od drugiot ,zatoa bitno e DRUZBA ;)
VERRY FAST AREA PRODUCTION

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1033 на: 05 Март 2012, 12:23:34 pm »
5+ !!!!! :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1034 на: 24 Март 2012, 19:34:56 pm »
Денес пак ја видов тиграта пред зграда во к.вода целата во прашина, што е работата?